Politiet er klar til sag om brutalt hjemmerøveri på Vibevej

To mænd på 34 og 53 år er tiltalt for hjemmerøveri mod en 93-årig kvinde i dette hus på Vibevej i Horsens i maj sidste år. Sagen kører som nævningesag ved Retten i Horsens. Foto: Morten Pape

Politiet er klar til sag om brutalt hjemmerøveri på Vibevej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sagen mod to mænd, der siden 19. juli sidste år har siddet varetægtsfængslet for hjemmerøveri med dødelig udgang mod en 93-årig kvinde, er færdigbehandlet og begynder ved Retten i Horsens i marts.

HORSENS: To mænd fra Horsens på hhv. 34 og 53 år står til mindst fem års fængsel, hvis de kendes skyldige i hjemmerøveriet mod 93-årige Helga Marie Dyhr 19. maj sidste år.

Mændene er tiltalt for hjemmerøveri af særlig grov beskaffenhed. Da straffen for hjemmerøveri er mindst fem års fængsel, skal sagen køre som en nævningesag ved Retten i Horsens. Der er afsat fire dage til at behandle sagen. Første retsdag bliver 19. marts.

De to mænd har siddet varetægtsfængslet siden 19. juli, da de blev fremstillet i grundlovsforhør i Horsens efter præcis to måneder på fri fod efter hjemmerøveriet.

Hårdt kvæstet

Hjemmerøveriet skete på Vibevej om aftenen eller natten til 19. maj. Her skaffede de to mænd ifølge politiet sig adgang til den gamle kvindes bolig og overfaldt hende.

Helga Marie Dyhr blev hårdt kvæstet og døde præcis en måned senere som følge af kvæstelserne.

Det har ikke været muligt at se anklageskriftet mod de to mænd, da det endnu ikke er forkyndt for dem. Men anklager i sagen, Anna Holm Christensen, Sydøstjyllands Politi, oplyser til Horsens Folkeblad, at sigtelsen fra grundlovsforhøret fastholdes og nu er rejst som tiltale.

I grundlovsforhøret blev mændene sigtet for at have anvendt vold mod Helga Marie Dyhr og stjålet smykker og vaser. Efterfølgende lod de hende liggende hjælpeløs på gulvet og tog hendes telefon med sig, så hun ikke kunne tilkalde hjælp.

Begge mænd nægtede sig skyldige i hjemmerøveri og i at have efterladt kvinden, men erkendte at have begået indbrud i huset. Sagen har hele tiden kørt for lukkede døre, så der er ikke sluppet flere oplysninger ud.

Politiet er klar til sag om brutalt hjemmerøveri på Vibevej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce