Retssag aflyst: Randers Auto Sport accepterer stor bøde efter rallytragedie

Efterårets retssag mod Randers Auto Sport er blevet aflyst. Foreningen har accepteret en bøde for overtrædelse af arbejdsmiljøloven i forbindelse med rallytragedien i 2017, hvor to unge officials mistede livet. Arkivfoto: Ole Jakobsen

Retssag aflyst: Randers Auto Sport accepterer stor bøde efter rallytragedie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ledelsen i Randers Auto Sport har indvilliget i at betale en bøde på 80.000 kroner efter den tragiske rallyulykke, der i 2017 kostede to unge mennesker livet. Dermed er en planlagt retssag i oktober blevet aflyst.

Randers: Det var egentlig meningen, at Randers Auto Sport skulle stille for retten i Randers i slutningen af oktober i år, men nu er retssagen blevet aflyst.

Det bekræfter rallysportsklubbens formand, Jens Erik Jensen, der sammen med den øvrige ledelse og en advokat er blevet enig om at acceptere en bøde på 80.000 kroner for overtrædelse af arbejdsmiljølovgivningen. Det sker efter en tragisk ulykke, hvor to unge officials mistede livet under et rallyløb i Randers i september 2017.

- Vi har ikke fået papirerne endnu, så lige nu ved jeg ikke så meget mere, end at retssagen er aflyst. Men vi har sagt, at vi er parate til at betale den bøde, der måtte komme, for vi synes ikke, det giver mening at lade den her sag komme for retten, siger Jens Erik Jensen til Amtsavisen.

Pengene står på kontoen

Kort før sommerferien kom det frem, at anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi efter 21 måneders efterforskning af rallytragedien havde tiltalt Randers Auto Sport for overtrædelse af arbejdsmiljøloven.

Ifølge anklagemyndigheden havde foreningen rent sikkerhedsmæssigt ikke planlagt, tilrettelagt og udført alle led i arbejdet med overvågningen af rallysprintløbet "Yokohoma Mesterskabet" 16. september 2017 fuldt forsvarligt. Derfor var det anklagemyndighedens påstand, at Randers Auto Sport skulle idømmes en bøde, hvis størrelse specialanklager Jan Østergaard på daværende tidspunkt ikke ønskede at oplyse.

Derfor er det først med Randers Auto Sports accept af bødeforlægget, at oplysningen om de 80.000 kroner er kommet frem.

- Det betyder selvfølgelig noget, når en forening som vores skal betale en bøde af den størrelse. Men vi er så heldige, at vi har penge til at stå på kontoen, som vi kan bruge til formålet, siger Jens Erik Jensen og tilføjer, at bøden som sådan ikke vil få nogen konsekvenser for foreningens rallyaktiviteter, der er fortsat i kølvandet på tragedien i 2017.

- Vi orker ikke mere

Med accepten af bøden for overtrædelse af arbejdsmiljøloven har Randers Auto Sport i princippet påtaget sig ansvaret for den rallyulykke, der kostede en 21-årig kvinde fra Rudkøbing og en 22-årig mand fra Hammel livet.

Skal det forstås sådan, at I føler jer skyldige i de to unge menneskers død, eller føler I jer dømt på en formalitet?

- Sådan har jeg faktisk slet ikke tænkt på det. For mig og alle andre, der var involverede i ulykken og tiden efter, er hele sagen først og fremmest trist. Den har fyldt rigtig meget for os alle, og derfor er vi nået dertil, hvor vi ikke orker mere og bare gerne vil have den afsluttet, så alle parter kan komme videre, siger Jens Erik Jensen og tilføjer:

- Vi aner faktisk ikke, om vi med en retssag måske kunne få nedsat bøden eller noget. Men det er vi sådan set også ligeglade med. Uanset hvordan vi vender og drejer det, kan vi jo ikke spole tiden tilbage og gøre det hele om.

Retssagen, der nu er aflyst, skulle oprindeligt have fundet sted i retten i Randers 24. og 25 oktober.

Retssag aflyst: Randers Auto Sport accepterer stor bøde efter rallytragedie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce