Selvmordstruet kvinde reddet af socialt medie

Screendump fra Jodel

Selvmordstruet kvinde reddet af socialt medie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Natten til tirsdag udspillede der sig et drama med en lykkelig slutning i Randers på det sociale medie Jodel.

ØSTJYLLAND: - På vej ud for at dø. Farvel og tak for denne gang.

Sådan skrev en 26-årig kvinde på det sociale medie Jodel mandag aften omkring klokken 23. Opdateringen blev straks grebet af flere østjyder. De vidste, at kvinden måtte være i Randers eller omegn, da Jodel er bygget sådan op, at man kun får opdateringer, der er udsendt i en radius af 10 kilometer fra en selv.

Flere forsøgte at tale kvinden fra at tage sit eget liv, mens nogle stillede spørgsmålstegn ved, om truslen nu også var seriøst ment.

- Tak fordi I er så søde, men der er ikke mere, fortsatte kvinden, som kunne gemme sin identitet, fordi alle på Jodel optræder anonymt.

Hun lagde et billede op fra Tøjhushaven, og få minutter senere af en stige, der fører ned i vandet ved Kornkajen.

Mellem opdateringerne med de to billeder, valgte en af de andre brugere i tråden at gå ned mod havnen, men det lykkedes ikke for ham at lokalisere kvinden.

Kort tid efter kunne en bruger berette, at kvinden var fundet.

- Vedkommende var på vej i vandet, da vi ankom. Vi holdt hende oppe og ringede til politiet som ankom efter halvandet minut. Vi blev og afgav vidneforklaring, indtil ambulancen kom, skrev brugeren.

Omkring klokken fire i nat blev tråden på Jodel rundet af med en opsamlende status fra en bruger.

- Jodel og Randers viser sig fra sin bedste side! Sender alle mine tanker og al respekt til dem, som var aktive og ufatteligt hurtige til at reagere, men mest af alt til dig, må dette være din vendesten til et dejligt liv #stoltrandrusianer

Politiet bekræfter

Tirsdag morgen kunne kommunikationsrådgiver ved Østjyllands Politi, Janni Lundager, bekræfte, at politiet havde reddet en person ved havnen natten til tirsdag.

- Vi får anmeldelsen klokken 23.56. Da patruljen kommer derned, kan de konstatere, at kvinden, der er 26 år, står på en stige med fødderne under vandoverfladen, fortæller hun og fastslår, at kvinden ikke kom længere ned i vandet end det.

Janni Lundager kan ikke se, hvor anmeldelsen kommer fra udover, at den kommer ind via 112.

Se hele udvekslingen på Jodle ved at bladre herunder.

Selvmordstruet kvinde reddet af socialt medie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce