Sidste nyt fra Region Midtjylland: Der skal være tillid til at ytre sig frit

Regionrådsformand Anders Kühnau (S) står midt i balladen, hvor han skal forsøge at skabe tillid og dialog mellem medarbejdere og direktion. Arkivfoto

Sidste nyt fra Region Midtjylland: Der skal være tillid til at ytre sig frit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Først blev ledelsen på Hospitalsenhed Midt fyret, herefter udvandrede medarbejdervalgte repræsentanter fra et møde med direktionen i regionens samarbejdsudvalg. Nu kæmper regionsrådsformand for at klinke skårene.

Horsens: Torsdag middag forlod de medarbejdervalgte repræsentanter i Region Midtjyllands overordnede samarbejdsudvalg et møde i direkte protest mod direktionens ledelsesstil og dispositioner.

Inden de forlod mødet, læste næstformanden i udvalget, den medarbejdervalgte Anja Laursen, der er sygeplejerske, en skrivelse op, der udtrykte, at medarbejderne er utrygge. Medarbejderne føler, at deres ret til at ytre sig ikke længere er til stede, efter at direktionen valgte at fyre sygehusdirektør Lars Dahl Pedersen og chefsygeplejerske på Hospitalsenhed Midt mandag morgen.

Fyringen blev eksekveret af regionsdirektør Jacob Stengaard Madsen og koncerndirektør med særlig ansvar for sundhed, Ole Thomsen.

Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Det er en alvorlig situation og en tydelig markering, når medarbejderne vælger at forlade et møde i et samarbejdsudvalg.
Anders Kühnau (S), regionsrådsformand

Tillid til at ytre sig frit

- Det er en alvorlig situation og en tydelig markering, når medarbejderne vælger at forlade et møde i et samarbejdsudvalg, lød det efterfølgende i en pressemeddelelse fra regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Han mødtes fredag kl. 10 til et møde med de to næstformænd i samarbejdsudvalget, Anja Laursen og Jette Ohlsen, samt direktionen til en drøftelse af sagen.

Efter mødet blev der udsendt en fælles udtalelse fra mødets deltagere, hvoraf det fremgår, at det var et konstruktivt møde på en alvorlig baggrund.

Desuden ridses regler for samarbejdet op. At der skal være tryghed og tillid til at ytre sig frit for alle i regionen, at dialog skal understøtte en åben kultur mellem ledere og medarbejdere. At dialogen skal være respektfuld, at man skal føle sig inviteret til at dele holdninger og erfaringer. At der skal sikres bedre involvering af MED-systemet i politiske processer. At ledelse og medarbejdere går i dialog om, hvordan der kommunikeres med medarbejdere og omverden om vigtige begivenheder.

DF: Dybt kritisabelt

Krisen har fået flere politikere i regionsrådet til at reagere.

DF's tre medlemmer, deriblandt Steen Thomsen fra Horsens, skriver i et læserbrev, at direktionen har handlet dybt kritisabelt og direkte imod, hvad der god ledelsesstil, og dermed sat regionens omdømme over styr - til et sted, hvor demokratiet og dialogen er sat ud af spil.

Venstres Jørgen Winther skriver i et brev til Anders Kühnau (S), at han kræver en grundig redegørelse for fyringen af ledelsen på Regionshospitalet Viborg.

Sidste nyt fra Region Midtjylland: Der skal være tillid til at ytre sig frit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce