Største kulturarrangement indvies på Djursland

Henrik Bennetzen er en af kunstnerne. Han bidrager med sine masker lavet af alternative materialer. Foto: Privat

Største kulturarrangement indvies på Djursland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere end 30 kunstværker står langs den fem kilometer lange Nordøststi mellem Fjellerup og Bønnerup Strand i Norddjurs. Kunststien 'Broen over Sortå' bliver indviet 30. juni, og bliver på disse vandkantskanter det største kulturarrangement nogensinde.

FJELLERUP/BØNNERUP: I daglig tale bliver kunststien mellem Fjellerup og Bønnerup omtalt som den lokale udgave af Norddjurs' bud på Sculpture by the Sea. Projektet er en del af Aarhus Kulturhovedstad 2017 - Gentænk Landsbyen, hvor Fjellerup og Bønnerup strand 30. juni kan præsentere projektet 'Broen over Sortå - kunststi langs Kattegat'.

Projektet har været undervejs siden 2015, men nu er kunstværkerne færdige og klar til at blive vist frem til indvielsen af stien 30. juni.

- Det er en kulturel oplevelsestur, hvor det ene kunstværk afløser det andet, og hvor en bro midt mellem byerne står som symbol på genoplivningen af det gamle landsbyfællesskab og det samarbejde, som har gjort hele arrangementet muligt, siger Torben Lund Andersen, der er med i den frivillige tovholdergruppe.

Projektets overordnede mål er at udvikle samarbejdet med de to vandkantsbyer i Norddjurs Kommune

- Projektet er blevet bedre, end vi havde turde håbe på. De fleste opsøgte kunstner har sagt ja, og andre har selv budt ind. Samarbejdet mellem byerne er også blomstret, og vi er fælles om den stolthed og glæde, det giver at få sådan et vidunderlig projekt stablet på benene, siger Carmen Rios, der også er med i tovholdergruppen.

Datoer for aktiviteter
1. juli til 15. august: Udstillingsperiode på stien samt indendørs udstillinger.

Fredag 30. juni kl. 15. ved Sortå: Indvielse.

Lørdag 1. juli kl. 12.00: Indvielse af indendørs udstillingerne i Bønnerup i Det Gl. Vodbinderi på havnen.

Søndag 2. juli kl. 10.00. Guidet Cykeltur med start fra Treå.

Søndag 30. juli kl. 10.00. Guidet Gåtur med start fra Treå.

Mandag 3. juli kl. 10.00 - 14.00: Kreativ Naturskole.

Mandag 24. juli. kl. 10.00 - 14.00: Kreativ Naturskole.

Lørdag 15. og søndag 16 juli kl. 10 - 15: Stort "bifangst" skrotskulptur, fælles værk på havneområdet.

Gav træbåd nyt liv

Værkerne er lavet af 25 forskellige kunstnere og byder på både værker, skulpturer og installationer, hvor stien bliver deres udstillingsvindue.

En af kunstnerne, som kommer til at præsentere sine værker i løbet af sommeren, er Trine Brix.

Hun har lavet en bænk, der kommer til at stå på stien mellem de to landsbyer.

- Der lå en udtjent gammel træbåd på en strandgrund i Fjellerup, som jeg gav nyt liv. Nu fungerer båden som bænk. Alle, der besøger stien, er velkomne til at holde et lille hvil på den, siger Trine Brix.

Projektet er blevet bedre, end vi havde turde håbe på. De fleste opsøgte kunstner har sagt ja, og andre har selv budt ind. Samarbejdet mellem byerne er også blomstret, og vi er fælles om den stolthed og glæde, det giver at få sådan et vidunderlig projekt stablet på benene
Carmen Rios, frivillig i togholdergruppen

Strikket kunst

I det færdige projekt er de endt med flere end 30 kunstværker langs stien mellem de to landsbyer.

- Undervejs i udviklingen er projektet blevet udviklet, hvilket betyder, at der udstilles 25 nummererede kunstværker samt flere uden for nummerering. Kunstværkerne er lige fra bygningsmodeller, jern- og stenskulpturer og store træskærerarbejder til kunstværker i strik, fortæller Torben Lund Andersen.

Han og resten af den frivillige togholdergruppe fra de to byer håber også, at stien kommer til at trække mange besøgende til.

- Folk kan forvente en storslået natur- og kunstoplevelse. Vi håber og forestiller os, at besøgende vil komme fra nær og fjern og tiltrække folk fra både Aarhus, Randers og naturligvis hele Djursland og selvfølgelig sommerhusgæsterne, siger Carmen Rios.

Udover kunststien bliver der lavet en del indendørs udstillinger i Bønnerup havn og på Thomasminde i Fjellerup.

Kunststien åbnes af borgmester fra Norddjurs, Jan Pedersen, fredag 30. juni og finder sted ved Sortå. Kunststien kan besøges i juli og august måned.

Største kulturarrangement indvies på Djursland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce