Stor brand på Samsø: Knastør mark i flammer

Landmænd brugte en harver til at lave en jordrende for at indkapsle ilden, før brandvæsenet ankom til mark. Foto: TV2 Østjylland/Per Øxenholt

Stor brand på Samsø: Knastør mark i flammer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokal beboer roser redningskorps i forbindelse med markbrand.

SAMSØ: - Hvis den var hoppet over til den næste mark, var det gået voldsomt galt.

Sådan lyder det fra Kasper Gaard, der tirsdag eftermiddag var førstehåndsvidne til en større markbrand på Samsø.

Branden startede på en mark ved Kåsenvejen 9 kort efter klokken 15, og ifølge Kasper Gaard gjorde de landmænd, der arbejdede på marken, det helt rigtige i situationen.

- De har været hurtige og brugt en harver til at lave en jordrende for at indkapsle ilden, så den ikke spredte sig. Der er en kornmark på den anden side, og hvis branden var kommet derom, var det stukket helt af, siger Kasper Gaard, der er ejer af restauranten Ilse Made på Samsø.

Det vides endnu ikke, hvorfor branden er startet, men Kasper Gaard har en teori.

- Jeg har selv været i branchen, og jeg tror, der er kommet en gnist fra mejetærskeren. Det er det, jeg kan forestille mig, siger han til TV2 Østjylland.

Det har som bekendt været helt usædvanlig tørt i Østjylland i de seneste mange uger, og branden havde derfor gode vilkår for at sprede sig.

Kasper Gaard kørte selv til Kåsenvej, fordi han frygtede, at branden ville brede sig til de beboede områder nær ved, og han ankom til den brændende mark samtidig som brandvæsenet.

- Vi har snakket om, at det er sandsynligt, at der vil opstå en markbrand, fordi det er så knastørt. Marken er tæt på beboede områder, og hvis Samsø Redningskorps ikke havde ageret så hurtigt, ville det formentlig have bredt sig til huse. Men de fløj ind med vandvognen, siger Kasper Gaard til TV2 Østjylland.

Samsø Redningskorps fik hurtigt branden under kontrol, og omkring klokken 16 kunne vandvognen køre fra marken igen.

Branden blev anmeldt til Østjyllands Politi klokken 15.08.

Stor brand på Samsø: Knastør mark i flammer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce