Stor søskendeflok har fundet ro i og omkring Horsens

Mette Andreassen (forrest tv.), Rasmus Særsten Andersen (i midten), Rikke Andersen (forrest th.), Louise Lund (bagest tv.) og Helle Bjørnskov Andersen (bagest t.h.) er en stor søskendeflok, som bor tæt på hinanden i og omkring Horsens. Foto: Mette Mørk

Stor søskendeflok har fundet ro i og omkring Horsens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fem søskende har haft et liv, som bærer præg af flytning til mange forskellige byer. Men nu bor de alle i Horsens og omegn og nyder at være tæt på hinanden.

Horsens/Lund/Hovedgård: En søskendeflok, der lige nøjagtig kan tælles på én hånd. Mette Andreassen, 45 år, Helle Bjørnskov Andersen, 44 år, Rasmus Særsten Andersen, 37 år, og tvillingerne Louise Lund og Rikke Andersen på 34 år.

Alle har det tilfælles, at de er nu bosat i Horsens, Lund og Hovedgård, men inden da har de flyttet så meget, at de næsten ikke har styr på det.

Helle og Mette er født i Skive, mens de andre er født i Horsens. I store træk er de vokset op i Hovedgård, men da Rasmus var 13 år og tvillingerne 11 år, valgte forældrene at flytte til Lemvig. Helle og Mette valgte på det tidspunkt at flytte hjemmefra, da de ikke orkede at flytte.

- Vi flyttede meget pga. vores fars arbejde som håndværker. For ham skulle der altid ske noget nyt, fortæller Rikke.

Man kan ikke sige, at vi har haft ét bestemt barndomshjem, så det betyder meget for os, at vi fået ro i og omkring Horsens efter et turbulent liv. Vi har fået et holdepunkt her.
Helle Bjørnskov Andersen, næstældste i søskendeflokken
De fem søskende
Mette Andreassen45 år og bor i Horsens

Dagplejemor, Horsens Kommune

To børn

 

Helle Bjørnskov Andersen

44 år og bor i Hovedgård

Supply Chain Manager Assistant i Eltronic

Tre børn og to stedbørn

 

Rasmus Særsten Andersen

37 år og bor i Lund

Forretningsudvikler, Bestseller

To børn

 

Louise Lund

34 år og bor i Lund

Indkøb og design, Bestseller

Fire børn

 

Rikke Andersen

34 år og bor i Lund

Sekretær i Nine United

To børn
De fem søskende ses tit, og de har et meget tæt forhold til hinanden. Foto: Mette Mørk
De fem søskende ses tit, og de har et meget tæt forhold til hinanden. Foto: Mette Mørk

Byen har ændret sig

I dag er alle i søskendeflokken vendt tilbage til Horsens og omegn og samlet indenfor en overskuelig afstand.

Rasmus, Louise og Rikke bor i Lund og kan næsten kigge over til hinanden fra vinduerne. Mens Mette bor i Horsens, og Helle i Hovedgård. De har alle sammen børn, og tilsammen tæller det 13 børn og to stedbørn.

- Det er fantastisk at bo tæt på hinanden. Vi er meget tætte søskende og har kontakt til hinanden hver dag. Og vi, der bor i Lund, ser gerne hinanden hver dag, siger Louise.

Deres forældre, Marinus og Birthe Andersen, bor stadigvæk i Lemvig, men kommer gerne på besøg i Horsens-området ca. en gang om måneden. Og her elsker deres mor at gå rundt på Søndergade og shoppe, fordi hun synes, at det er hyggeligt.

Lemvig betyder også meget for bl.a. Ramus, Louise og Rikke, men ifølge dem sker der ikke nær så meget i byen nu, som der gjorde, da de boede der. Og efter at være kommet til Horsens igen, er byen begyndt at vokse på dem.

- Forholdet til Horsens er noget, vi bygger op nu. Jeg er glad for byen. Det har virkelig ændret sig fra at være en Brian-by til en kulturby, hvor der er masser af tilbud, som vi også benytter os af. Og så er det dejligt, at man er tæt på vandet, siger Louise.

Det er noget, som Rasmus kan nikke genkendende til. Selvom Lund betyder mere for ham, fordi det er der, han bor, og på grund af det hyggelige samfund, synes han, at Horsens har udviklet sig i en positiv retning.

- Da jeg flyttede tilbage til Horsens i 2007, var det ikke den samme by, som den er nu. Byen har ændret sig, og det er blevet attraktivt at bo her. Det gør, at man ikke søger væk. Men derudover har Horsens også en rigtig god beliggenhed. Man kan nemt pendle til bl.a. Aarhus og Brande, hvor jeg tit kører hen pga. arbejdet, fortæller Rasmus.

Fundet ro

Men det vigtigste for de fem søskende er, at de har slået sig ned med deres familier tæt på hinanden.

- Man kan ikke sige, at vi har haft ét bestemt barndomshjem, så det betyder meget for os, at vi fået ro i og omkring Horsens efter et turbulent liv. Vi har fået et holdepunkt her, siger Helle.

Den tætte afstand til hinanden har også gjort, at deres børn er blevet tætte med hinanden. Mange af dem leger med hinanden stort set hver dag. Hele søskendeflokken er også enige om, at det skal fortsætte med at være sådan.

- Vi har alle tænkt, at vi bliver her i området, og at vi ikke flytter. Vores børn skal blive, hvor de er, fortæller Mette.

Stor søskendeflok har fundet ro i og omkring Horsens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce