Tilfreds borgmester efter at have undgået millionregning fra staten

Borgmester Peter Sørensen (S) er lettet over, at Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti har afvist regeringens udspil til en udligningsreform, der ville kunne komme til at koste Horsens Kommune dyrt. Arkivfoto: Lars Juul

Tilfreds borgmester efter at have undgået millionregning fra staten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regeringen har opgivet at finde et flertal for en udligningsreform, der stod til at koste Horsens Kommune dyrt. Det glæder borgmester Peter Sørensen (S) sig over, men han understreger, at reformen blot er sat på standby til efter et folketingsvalg.

Horsens: Det var en særdeles tilfreds Peter Sørensen (S), borgmester i Horsens, der ved middagstid erfarede, at regeringen har opgivet at finde et flertal for en udligningsreform på denne side af et folketingsvalg.

- Jeg lader ikke champagnepropperne springe på borgmesterkontoret, for udligningsreformen er jo blot sat på standby, men truslen om en reform, der i værste fald ville kunne ramme Horsens med over 100 mio. kr., er afværget i denne omgang, og det er jeg selvfølgelig meget tilfreds med, siger han til Folkebladet.

Borgmesterens eget parti, Socialdemokratiet, og Dansk Folkeparti afviste tirsdag regeringens udspil til en udligningsreform med den begrundelse, at den er socialt skæv. Politisk ordfører Nicolai Wammen (S) nævnte i sin kommentar til sagen en håndfuld kommuner, heriblandt Horsens, der ifølge Wammen rammes urimeligt hårdt i regeringens forslag.

- Set ud fra et Horsens-synspunkt har det været et meget kritisabelt forløb, og det er mit indtryk, at regeringens tilgang til reformen har været at prioritere enkeltstående kommuner. Det er helt legitimt at have politiske særinteresser, men ikke når det handler om udligning. Det skal basere sig på faktuelle nøgletal, og det er da mit håb, at det vil være tilgangen, når en ny udligningsreform kommer på bordet igen efter et folketingsvalg. Skulle vi få en ny regering, går jeg da ud fra, at Socialdemokratiet fastholder den position, det har haft i dette forløb, siger Peter Sørensen.

Set ud fra et Horsens-synspunkt har det været et meget kritisabelt forløb, og det er mit indtryk, at regeringens tilgang til reformen har været at prioritere enkeltstående kommuner. Det er helt legitimt at have politiske særinteresser, men ikke når det handler om udligning.
Peter Sørensen (S), borgmester, Horsens

Nu holder budgetterne

Arbejdet med en ny udligningsreform har været længe undervejs.

I februar barslede et udvalg nedsat af regeringen med fem modeller til en ny udligningsordning. I alle fem modeller stod Horsens Kommune til at tabe et stort million-beløb, og da regeringen i marts kom med sit udspil, indeholdt det omtrent et worst case-scenario - et tab for Horsens Kommune på knap 98 mio. kr. om året.

- Det har været en hård kamp i de seneste seks uger at få italesat, at den var gal, men nu kan vi glæde os over, at de budgetter, vi har lagt, ser ud til at holde, siger han.

Tilfreds borgmester efter at have undgået millionregning fra staten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce