Tradium jubler: Nu vælter det ind med kommende håndværkere

Tradiums bestyrelsesformand, Søren Sørensen (th), har svært ved at få armene ned af bare begejstring over det stigende antal tilmeldinger til murer- og tømreruddannelserne i Randers. Arkivfoto: Annelene Petersen

Tradium jubler: Nu vælter det ind med kommende håndværkere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arbejdsmarkedet skriger efter håndværkere, og ifølge Dansk Byggeri vil manglen på håndværkere kun blive større i fremtiden. Derfor er glæden stor hos Tradium i Randers, der i år oplever en markant stigning i antallet af elever på murer- og tømreruddannelserne.

Randers: Det er ikke mere end et par år siden, at mureruddannelsen på Tradium var lukningstruet på grund af manglende elever. Og sløjt så det også ud med tilmeldingerne til flere af de øvrige erhvervsuddannelser - ikke mindst tømreruddannelsen. Men den tendens er det i dén grad lykkedes skolen at slippe af med. Nu vælter det nærmest ind med tilmeldinger til erhvervsuddannelserne.

- Mandag 15. januar starter 45 nye murerelever, 54 nye tømrerelever og yderligere 14 på EUX tømreruddannelsen (hvor eleverne kan tage en studentereksamen samtidig med, at de uddanner sig til tømrere, red.). Det er mange flere end tidligere år, så jeg er selvfølgelig meget stolt over skolens formåen, for det er ikke kommet ud af ingenting, det er helt sikkert, fastslår Tradiums bestyrelsesformand, Søren Sørensen, der med egne ord har svært ved at få armene ned af bare begejstring.

Tiende klasse på Tradium er et hit

Til spørgsmålet om, hvad skolen har gjort for at få vendt udviklingen, lyder svaret, at det har krævet en indsats på flere områder.

- Med dygtige undervisere og gode faciliteter kommer man langt - hvis bare man får gjort de unge opmærksomme på det. Derfor har vi gjort meget for at markedsføre os på de sociale medier, for det er jo der, de unge kigger, og der, vi kan fortælle dem om alt det, vi kan tilbyde, siger Søren Sørensen og fortsætter:

- Derudover har vi stor succes med vores tiende klasse på Tradium. Vi har lavet en aftale med Randers Kommune om, at de unge frit kan vælge, om de vil tage tiende klasse på en folkeskole eller hos os på Tradium, og der er rigtig mange, der vælger os. I øjeblikket har vi over 120 elever i tiende klasse. Hver og en af de 120 unge har sin daglige gang på skolen, og finder på den måde ud af, hvad Tradium er, og hvad vi kan tilbyde, når tiende klasse er afsluttet. Det har helt klart haft noget at sige i det øgede antal tilmeldinger til vores uddannelser.

Det vigtigste er en spritny skole

Det, der har haft allermest at sige, er dog skolens fysiske rammer, fastslår Søren Sørensen.

- Det er en meget, meget væsentlig del, så vi har valgt at skabe et miljø, der passer til de unge. Derfor er vi blandt andet ved at bygge et skolehjem, hvor elever, der kommer langvejs fra, kan bo. Og tirsdag indvier vi Danmarks mest moderne tømrerskole, siger bestyrelsesformanden.

Han henviser dermed til Tradiums kæmpe investering, hvor skolen har brugt 50 millioner kroner på at bygge en 2700 kvadratmeter ny tømrerskole med tilhørende 1400 kvadratmeter renoverede teorilokaler. En bygning, som tog imod de første elever 2. januar 2018, og som officielt bliver indviet tirsdag 16. januar.

Der er masser af lærepladser

Søren Sørensen er ikke i tvivl om, at skolen allerede nu kan takke nybyggeriet for nogle af tilmeldingerne, og at der på sigt vil være endnu flere, der vælger tømreruddannelsen i lige præcis Randers på grund af de gode fysiske rammer. Men - som bestyrelsesformanden indledte med at sige - kommer intet at sig selv. Derfor har skolens ansatte ikke tænkt sig at hvile på laurbærrene, bare fordi det nu går fremad med elevtallet. Og det bør skolen heller ikke, for der er brug for mange flere håndværkere i fremtiden. Ifølge Dansk Byggeri risikerer Danmark at mangle hele 17.000 håndværkere i 2027, hvis ikke antallet af tilmeldinger på landets erhvervsuddannelser stiger markant i de kommende år.

- Vores næste mål er at aflive myten om, at det er svært at finde en læreplads. Det ved jeg, at der er mange forældre, der er bekymrede for, når deres unge overvejer at tage en erhvervsuddannelse, og det er der simpelthen ikke hold i. Derfor er vi begyndt at holde jobmesser, der skal vise, at der er masser af ledige lærepladser i Randers og omegn, og at der bare mangler unge til at fylde dem, forklarer han og tilføjer stolt, at de arbejdsgivere, der rent faktisk har fået fyldt deres lærepladser med elever fra Tradium, er landets mest tilfredse arbejdsgivere.

- Det viser en ny tilfredshedsundersøgelse, vi for nylig fik indblik i, fastslår han.

Tilbage er der kun at spørge bestyrelsesformanden, om den spritnye skole er stor nok, hvis antallet af elever fortsætter med at stige.

- Det håber jeg da, griner han og tilføjer:

- Men for mange elever ville da være et rent luksusproblem.

Tradium jubler: Nu vælter det ind med kommende håndværkere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce