Tre regionsrødder gør et sidste forsøg på at redde sociolancen

Mikkel Rasmussen fra Psykiatri-Listen frygter, at den fremtidige indsats for sårbare borgere vil blive lagt i syltekrukke. Pressebillede

Tre regionsrødder gør et sidste forsøg på at redde sociolancen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tilbuddet til socialt og psykisk sårbare borgere er indstillet til nedlæggelse i både psykiatri- og socialudvalget samt i forretningsudvalget. Og i dag, onsdag, tager Regionsrådet endeligt stilling til sociolancens skæbne.

Viborg: Et flertal i Region Midtjyllands psykiatri- og socialudvalg mener, at projekt "Akut hjælp til sårbare borgere", bedre kendt som Sociolancen, ikke skal videreføres, når den to år lange forsøgsperiode udløber med 2019. Samme holdning gjorde sig gældende i forretningsudvalget, da spørgsmålet var på dagsordenen her, og i dag, onsdag, skal det samlede regionsråd så tage endelig stilling til sociolancens skæbne.

Selv om løbet som oftest er at betragte som kørt, når først forretningsudvalget har taget stilling, har modstandere af en nedlæggelse af sociolancen ikke opgivet. I sidste øjeblik har tre medlemmer af rådet, Marianne Karlsmose (Kristendemokraterne), Mikkel Rasmussen (Psykiatri-Listen) og Rasmus Foged (Alternativet) indsendt et ændringsforslag, som går ud på at beholde sociolancen, men i forbedret form.

Mikkel Rasmussen skriver blandt andet følgende til Randers Amtsavis:

- For det første indgår sociolancen som en del af sundhedsberedskabet, som allerede er godkendt af regionsrådet, og for det andet vil man bare afslutte projektet uden at sætte noget andet i stedet til vore mest udsatte borgere. Efter jeg har kontaktet Københavns kommune samt Psykiatri- og Socialudvalget i Region Hovedstaden, hvor de har videreført deres sociolanceprojekt, står det klart, at sociolancen i Region Midtjylland ikke fungerer på samme måde og er udfordret af at skulle fungere i 19 forskellige kommuner i vores region. Desuden var præmisserne for projektet forfejlet fra start ved kun at udgå fra Præhospitalet og med formålet at nedbringe antallet af 112-opkald, der havde med sociale forhold at gøre.

- Ved en ret lille investering fra regionens side kan man videreføre projektet, og dette kunne man gøre ved at lære af Københavnermodellen og vælge én-to kommuner ud til et forbedret sociolanceprojekt og dele ejerskabet mellem Region Midtjylland og de udvalgte kommuner.

Syltekrukke?

I forretningsudvalgets indstilling til Regionsrådet hedder det også, "at regionsrådet ønsker at arbejde videre i forhold til at etablere en indsats for sårbare og udsatte borgere i ligeværdigt samarbejde med kommunerne".

Den formulering finder Mikkel Rasmussen imidlertid for vag og mener, at det mest af alt ligner en syltekrukke. Han efterlyser et langt mere konkret forslag til, hvordan man hjælper de socialt sårbare borgere, og minder om, at der alene i Aarhus er samme antal unge hjemløse med misbrug og/eller psykiatriske diagnoser, som der er i København. Og de får ikke den hjælp, de burde få for at kunne komme videre i livet.

Mikkel Rasmussen mener videre, at sociolanceprojektet jo netop har vist, hvor stor manglen på ordentlig hjælp, sociale tilbud og støtte er i kommunerne.

Regionsrådet holder møde i dag, onsdag, klokken 13.

Tre regionsrødder gør et sidste forsøg på at redde sociolancen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce