Trods skepsis: Lokalråd kæmper videre for en bypedel

Horsens Kommune skal være bedre til at holde ukrudtet nede i Hovedgård, mener formand for lokalrådet i Hovedgård, Poul Sondrup. Arkivfoto: Morten Pape

Trods skepsis: Lokalråd kæmper videre for en bypedel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På årsmøde i Hovedgård blev der diskuteret bypedel. Lokalrådet efterlyser ideer til arbejdsopgaver.

Hovedgård: I de to år, Hovedgård har været en del af Horsens Kommune, er der ikke udskiftet eller omlagt en eneste meter sti eller fortov.

Sådan lød ordene fra Poul Sondrup, da han mandag aften aflagde formandsberetning ved lokalrådets årsmøde i Hovedgård Hallens cafeteria.

- Vedligeholdelsen af grønne arealer i Hovedgård skal forbedres - det kan en bypedel være med til, hvis der kan findes en god ordning for, hvad en bypedel skal lave, siger Poul Sondrup til Horsens Folkeblad.

- Vi havde en kommende bypedel på som et selvstændigt punkt på dagsordenen, og formanden for byrådets udvalg til udvikling af lokalsamfund, Jørgen Korshøj (V), kom med et oplæg. Han kom også ind på bypedellen, uden at der dog kom noget konkret ud af det, siger Poul Sondrup.

Det fremgår af budgettet for Horsens Kommune for 2018, at Hovedgård skal have en bypedel.

- Problemet er, at de penge, der skal bruges til en bypedel, skal tages fra noget andet. Det er penge, man tager fra noget og flytter over på noget andet. Hvis det skal give mening, mener vi i lokalrådet, at pengene ikke må tages fra almindeligt vedligehold. Kommunens vedligehold skal der ikke røres ved - det skal være en ekstra finish af byen, hvis vi skal have en bypedel, siger Poul Sondrup, der er kritisk over for, hvordan man i Horsens Kommune behandler oplandsbyerne.

- Det er det evigt tilbagevendende problem: Så snart man kommer uden for byskiltet til Horsens, så skal indbyggerne selv lægge arbejde til. Men når det er sagt, så skal vi ikke skyde tanken om en bypedel ned. Vi er lidt skeptiske, men vi vil gerne have en bypedel - eller et grønt team. Derfor vil vi gerne have nogle input fra folk om, hvordan vi skal gribe det an. Hvis man har ideer, så må man meget gerne kontakte os i lokalrådet. Vi arbejder videre med det, siger Poul Sondrup

Hovedgård Lokalråd
Poul SondrupSøren Haubjerg

Mads Bjørn Jensen

Frank Møllerskov Nielsen

Lene Henriksen - repræsentant for Hovedgård Idrætsforening

Bente Blerup - repræsentant for borgerforeningen

Marianne Johansen ønskede at stoppe. I hendes sted blev Ejvind Olesen valgt.

Gennemgang af svømmehal

Ifølge Poul Sondrup var der tale om et lidt for fredeligt årsmøde.

- Jeg var lidt skuffet over fremmødet. Når vi tæller lokalrådets medlemmer med, var der 20-25 fremmødte, og det synes jeg, er lige lovlig lidt - også set i lyset af, at vi på mødet udover at diskutere bypedel havde en opfølgning på, hvad der skeer med hallen og svømmeanlægget. Da vi havde vælgermøde, hvor de samme emner blev diskuteret, blev vi næsten rendt overende. Gassen er åbenbart gået lidt af ballonen, efter at kommunalpolitikerne garanterede fremtiden for svømmeanlægget, siger Poul Sondrup.

På mødet fremlagde hallens formand, Mads Bjørn Jensen, status på hal og svømmeanlæg.

Arbejdet med en ny hal er nu så langt, at planerne snart skal i udbud, og de sidste penge skal samles ind, så man kan have spaden i jorden til efteråret.

- Med hensyn til svømmeanlægget, så er ingeniører i gang med en gennemgang af anlægget, og den, forventer man, er færdig primo maj. Det er meningen, at svømmeanlægget skal være en selvejende institution under Hovedgårdhallen. Kommunen har jo det her bygge- og anlægsstop, men ved at gøre anlægget til en selvejende institution, kan det lade sig gøre at bygge med det samme, siger Poul Sondrup.

Trods skepsis: Lokalråd kæmper videre for en bypedel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce