Troels Lund slår tilbage på Bjarne Sørensen

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen er ikke enig i, at trådene mellem ministeriet og Horsens Kommune er redt ud i en sag om støtte til de mest udsatte ledige. Arkivfoto

Troels Lund slår tilbage på Bjarne Sørensen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) mener, Bjarnes Sørensens (SF) reaktion på hans kritik tidligere på ugen er "totalt malplaceret". Horsens Kommune har ikke fået at vide, at alt er i orden, lyder det fra ministeren.

Horsens: Det er totalt malplaceret at tage sådan på vej, når Horsens Kommune ikke overholder den lovgivning, der gælder. Sådan skyder beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) nu tilbage på byrådsmedlem og udvalgsformand Bjarne Sørensen (SF) fra Horsens. 

De to er røget i totterne på hinanden, efter Troels Lund Poulsen tidligere på ugen igen kritiserede fem kommuner - heriblandt Horsens - for ikke at give den lovpligtige støtte til de mest udsatte kontanthjælpsmodtagere. En kritik, der ifølge Bjarne Sørensen, formand for beskæftigelsesudvalget i Horsens Kommune, er helt uforståelig at gentage, fordi Horsens Kommune har holdt møde med embedsmænd fra ministeriet og forklaret, hvilke indsatser der bliver gjort. 

- Det er rigtigt, at Horsens Kommune har holdt møde med nogle af mine embedsmænd, men de har ikke sagt, at alt er i orden. De har noteret, hvad der blev sagt, men dermed kan man ikke sige, at der ikke er problemer. Det må Horsens Kommune i stedet dokumentere over for mig, siger Troels Lund Poulsen. 

Det her er ikke en jagt mod bestemte kommuner, som ikke er Venstre-kommuner - Holbæk er en Venstre-kommune. 
Troels Lund Poulsen (V), beskæftigelsesminister
Kritik af fem kommuner
Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) afkrævede i august en forklaring fra fem kommuner - Horsens, Helsingør, Holbæk, Odense og Guldborgsund.  

Ministeren kritiserer kommunerne for, at mere end 30 pct. af de aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere ikke har fået den hjælp til at komme tættere på arbejdsmarkedet, som de har krav på. 

Man kan gøre meget

Bjarne Sørensen kritiserede ministeren for at forholde sig til tal fra oktober. Ifølge Bjarne Sørensen ser tallene for november og december anderledes ud, fordi Horsens Kommune har ændret på indsatserne over for udsatte ledige borgere. 

- Ja, jeg forholder mig til gamle tal, og det var derfor, Horsens Kommune fik en venlig hilsen. Jeg noterer mig, at kommunen siger, der er sket meget godt, og det glæder jeg mig til at se i den redegørelse, jeg har bedt om at få senest 14. december, siger beskæftigelsesministeren. 

Horsens Kommune har tidligere forklaret, at der har været mere fokus på virksomhedspraktik og småjob end f.eks. den lovpligtige mentorstøtte, som er et af de punkter, hvor Horsens blev kritiseret for ikke at leve op til lovens krav. 

- Man kan gøre rigtig mange ting - det er ikke enten eller. Det står kommunen frit for også at have fokus på andre indsatser, men loven skal overholdes, som den er, fastslår Troels Lund Poulsen. 

Troels Lund slår tilbage på Bjarne Sørensen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce