Tunø-børn kan ikke gå i 10. klasse på kommunens regning

Tunøfærgens fartplan betyder. at det kan være svært for Tunøbørn at gå i 10. klasse.Arkivfoto: Morten Pape

Tunø-børn kan ikke gå i 10. klasse på kommunens regning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når man bor på Tunø foregår overbygningen på en efterskole på kommunens regning, men det gælder kun for 8. og 9. klasse. 10. klasse er nemlig ikke obligatorisk.

Tunø: Når man som børnefamilie er bosat på en lille ø med en sejltid og fartplan som Tunøs, skal børnene på efterskole i 8. og 9. klasse, da de ikke kan deltage i undervisning på fastlandet pga. Tunøfærgens fartplan.

Men tilskuddet til efterskole gælder ikke, hvis man har et barn, der ønsker at gå på efterskole i 10. klasse.

Og sådan bliver det som udgangspunkt ved med at være, selvom udvalget for børn, uddannelse og kultur på det seneste møde behandlede en henvendelse fra foreningen af Danske Småøer, der opfordrede Odder Kommune til at ændre på den praksis.

- Mange ø-forældre ønsker, at deres børn tager et ekstra år i 10. kl., inden de som 16 - 17 årige helt flytter hjemmefra og på egen hånd skal klare ungdomsuddannelse og bo for sig selv med deraf følgende udfordringer, lyder en af begrundelserne i henvendelsen.

Foreningen af Danske småøer gør også Odder Kommune opmærksomme på, at der er andre kommuner med småøer, der har ændret praksis, så kommunen også betaler for efterskoler i 10. klasse.

For ikke uddannelsesparate

Men 10. klasse er ikke et obligatorisk skoleår, og derfor behøver kommunen ikke at betale.

Når der alligevel er sket en udvikling siden man sidst traf en beslutning i 2008, er det fordi politikerne i udvalget valgte at følge forvaltningens indstilling og lave en tilføjelse.

En tilføjelse, der giver mulighed for at søge dispensation.

- Hvis et barn fra Tunø ikke er uddannelsesparat efter 9. klasse, så vil vi fremover kunne beslutte at give tilskud til 10. klasse på efterskole også, men det vil være en individuel vurdering fra barn til barn, understreger Lone Jakobi (S), der er formand for børn,- uddannelses- og kulturudvalget.

Denne anbefaling begrundes i, at 10.klasse primært har fokus på at give elever et ekstra skoleår, der ikke er obligatorisk, for at blive klar til at tage en ungdomsuddannelse.

Forældrebetaling for efterskoleophold er afhængig af forældrenes indtægt. Den årlige udgift for forældrene er ca. kr. 50.000-75.000. Hertil kommer en kommunal udgift for 10.klasse på ca. kr. 35.000 årligt.

Tunø-børn kan ikke gå i 10. klasse på kommunens regning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce