Vågekoner belønnet med penge til mere uddannelse

Henny Hove stod for 11 år siden bag oprettelsen af en vågetjeneste, der bl.a. aflaster familier med alvorligt syge pårørende. Hun glæder sig over, at vågerne nu kan komme på flere kurser. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Vågekoner belønnet med penge til mere uddannelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den 11 år gamle tjeneste i Odder vil sende både egne frivillige og andre på kursus i, hvordan man hjælper i den sidste svære tid.

Odder: Hvordan hjælper man de pårørende til en døende bedst? Hvordan får vi gjort de lidt skæve eksistenser opmærksom på, at vi også er der for dem - og hvorfor hører nogle først om vores eksistens, når det næsten er for sent?

Henny Hove, leder af Vågekonerne i Odder, går og fryder sig i disse dage. Anledningen er, at Tryg Fonden netop har givet 103.600 kroner til tjenesten, som har eksisteret i 11 år, og hvis fornemmeste opgave er at være der for døende medborgere.

De 11 frivillige, hvoraf en enkelt er en mand, modtog også sidste år 70.000 kroner til videreuddannelse, så lederen havde ikke helt regnet med, at der igen i år ville være penge fra fonden.

- Men det var der, og jeg kan ikke beskrive, hvor glade vi er for tilskuddet. Det giver os mulighed for at arrangere endnu flere kurser for både os selv og for andre, der arbejder med døende borgere. For eksempel ansatte i det palliative team og i det kommunale visitationsteam, siger hun.

Det bliver aldrig en rutine at være vågekone, og det skal det heller ikke være. Men jo mere, man kender til, hvordan man hjælper den døende og måske de pårørende, desto mere nytte kan man gøre.
Henny Hove, leder af Vågekonerne i Odder

Efterlyser mænd

Antallet af vågekoner i Odder har været ret stabilt i det seneste års tid, og som regel klarer de frivillige deres opgaver med at sidde hos døende medborgere på skift uden at bruge urimelig meget tid på det.

Henny Hove fortæller imidlertid også, at vågerne altid gerne vil have flere frivillige med - og meget gerne flere mænd.

- Som våger kan man både hjælpe døende og pårørende ved at tage over i et stykke tid. Nogle døende har brug for at holde i hånd, andre vil gerne snakke eller have noget læst op. Sommetider besøger man den samme person i 14 dage, andre gange når vi kun et enkelt besøg. Det er meget individuelt, siger hun.

Har man lyst til at blive våger, kan man kontakte Henny Hove på tlf. 20 73 02 43.

Vågekoner belønnet med penge til mere uddannelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce