Valgkamp på Tunø: Ni kandidater til fem pladser i nyt ø-udvalg

Fremover får Tunø sit eget ø-udvalg. Arkivfoto

Valgkamp på Tunø: Ni kandidater til fem pladser i nyt ø-udvalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Midlertidigt paragraf 17.4-udvalg udvalg afløses nu af et permanent udvalg, som blandt andet skal forholde sig til færgeplaner.

Tunø: Interessen for at få indflydelse på øens fremtid er tilsyneladende stor både blandt fastboende tunboere og borgere med fast ejendom på øen.

Det viser den opstillingsliste, som man kan se på Odder Kommunes hjemmeside. Her fremgår, at hele ni personer stiller op til det kommende ø-udvalg, eller Tunø-udvalget, som Leif Gjørtz Christensen (EL) fortrækker at kalde det.

- Det er selvfølgelig ikke besluttet endnu. Men jeg synes, vi skal kalde det nye udvalg for Tunø-udvalget, fordi der i forvejen findes mange andre ø-udvalg, siger byrådsmedlemmet, der siden starten af 2018 har siddet med i det midlertidige paragraf 17.4-udvalg.

Her er kandidaterne
Mette Bjerring som repræsentant for de fastboende på Tunø Tim Grønbech som repræsentant for de fastboende på Tunø Bo Degn Olesen som repræsentant for de fastboende på Tunø Bue Johan Bredsdorff som repræsentant for de fastboende på Tunø Theresa Seifert Knudsen som repræsentant for de fastboende på Tunø Claus Døssing som repræsentant for de fastboende på Tunø Claus Løgager Poulsen som repræsentant for sommerhusejerne på Tunø Michael Vogelius som repræsentant for sommerhusejerne på Tunø Susanne Dyrholm som repræsentant for sommerhusejerne på Tunø

Man skal selv bo på Tunø eller have fast ejendom på øen for at være stemmeberettiget

Sommerhusejere med

Det nye udvalg kommer til at bestå af ni personer, hvoraf de fire er allerede udpegede byrådsmedlemmer og altså ikke på valg. De resterende fem pladser skal besættes af to fastboende tunboere og to sommerhusejere. Den femte person bliver en person udpeget af Tunø Beboerforening.

Leif Gjørtz Christensen har været formand for det midlertidige udvalg. Han kommer fremover til at dele med formandsposten med en ø-bo eller en sommerhusejer.

- Nu skal vi lige have overstået valget, men så skal vi også i gang. Mange af ambitionerne har vi allerede formuleret i den rapport, som vi lavede sidste år. Dertil kommer så nye planer om en færge fra Samsø til Aarhus. Vil vi have den til at sejle ind forbi Tunø - eller vil det udhule driften af færgen fra Hou til Tunø? Det skal vi have kigget på i en fart, siger Leif Gjørtz Christensen.

Det nye ø-udvalg
skal bestå af af fire byrådsmedlemmer og fem lokale tunboere (suppleret af andre relevante aktører).skal arbejde med tiltag, der kan skabe udvikling på Tunø med fokus på erhverv, boliger og transport til og fra øen.De kommunale medlemmer fra Tunø-udvalget er Elvin J. Hansen (A), Leif Gjørtz Christensen (EL), Lene Midtgaard (V) og Marianne Hundebøll (F).

Valgkamp på Tunø: Ni kandidater til fem pladser i nyt ø-udvalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce