Vejprojekter vil påvirke mange - derfor inviterer kommunen til borgermøder

Kommunen vil på et borgermøde i efteråret fremlægge forskellige forslag til en ny belægning på Husoddestien. Arkivfoto: Morten Pape

Vejprojekter vil påvirke mange - derfor inviterer kommunen til borgermøder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Planlægningen af opgraderingerne af Langmarksvej og Husoddestien er nu nået så langt, at politikerne snart er klar til at give en status til borgerne og tage imod gode ideer. Begge borgermøder holdes i efteråret.

Horsens: Hvordan påvirker det hverdagen i området, hvis man lukker for nogle af eller alle sidevejenes adgang til Langmarksvej? Og skal der virkelig asfalt på Husoddestien?

Det er to spørgsmål, man kan blive klogere på, hvis man møder op til to borgermøder, kommunen vil invitere til i efteråret.

- Vi har i plan- og miljøudvalget et ønske om i højere grad at involvere borgerne, og det er de to møder, et udtryk for, siger Martin Ravn (V), formand for plan- og miljøudvalget.

Langmarksvej er i vejplanen Trafik 2030 udpeget til at indgå i den nye ringvejs-struktur rundt om byen. Det betyder, at trafikanter på Sundvej fra øst skal ledes mere direkte over på Langmarksvej, og det betyder, at flere af de mange sideveje skal lukkes ud mod Langmarksvej, så trafikken kan glide mere flydende.

- Vi har fået mange underskrifter fra flere veje, der ønsker, at deres vej bliver lukket ud mod Langmarksvej. Hvor mange veje, der bliver lukket, kan vi ikke sige endnu, men vi kan give en status på det ved borgermødet, siger Allan Lyng Hansen, afdelingschef i affald og trafik.

Formanden for plan- og miljøudvalget, Martin Ravn, håber og tror, at det kan lykkes at finde en god løsning.

- Drømmen er jo, at vi både kan tilgodese beboernes ønske om mindre trafik på deres vej og ønsket om at få afviklet mest mulig trafik på Langmarksvej, siger han.

Der er endnu ikke sat en præcis dato på borgermødet, men det afholdes sidst i oktober 2018. Selve arbejdet på Langmarksvej bliver udført i to etaper i 2019 og 2022.

Drømmen er jo, at vi både kan tilgodese beboernes ønske om mindre trafik på deres vej og ønsket om at få afviklet mest mulig trafik på Langmarksvej.
Martin Ravn (V), formand for plan- og miljøudvalget

Misforståelser om sti

Husoddestien fra Sølystvej til Jespersvej i Stensballe er en del af det såkaldte supercykelsti-net, som byrådet ønsker etableret, og derfor vil politikerne gerne have opgraderet strækningen med belysning og en fast belægning i stedet for gruset, der ligger på stien i dag.

Da nyheden blev lanceret i Folkebladet, kom der en veritabel storm af protester fra primært Stensballe-borgere, der frygter, at en asfalteret sti vil ødelægge naturstiens udtryk.

- Da jeg tiltrådte som formand for udvalget, luftede jeg tanken om at lægge den her sag ud til folkeafstemning i Stensballe. Det har jeg opgivet igen, da det er for svært at styre, hvem der stemmer. Men et borgermøde skal vi have. Det er en god anledning til at rydde lidt op i nogle af de misforståelser, der har været fremme. F.eks. om, at der skal placeres to meter høje lygtepæle. Det vil være små søjler, der ikke vil genere udsynet til fjorden, og i forhold til belægningen findes der andre muligheder end asfalt, siger Martin Ravn.

Borgermødet om Husoddestien holdes på en endnu ikke fastsat dato i efteråret. Opgraderingen af stien ventes gennemført i foråret 2019.

Vejprojekter vil påvirke mange - derfor inviterer kommunen til borgermøder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce