Khader: Luk Grimhøj-moskeen

Oussama El-Saadi, talsmand for Grimhøj-moskeen har tidligere udtalt ønske om, at Islamisk Stat står tilbage som vinder i Syrien. Det får integrationsordfører hos de konservative, Naser Khader, til at pege på Grimhøj-moskeen som et klart eksempel på en moske, der bør lukkes.


Khader: Luk Grimhøj-moskeen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Moskéer, der prædikerer had mod den vestlige verden, kan forstyrre den offentlige fred, og derfor skal de lukkes, fastslår Dansk Folkeparti. Det bakkes op af de Konservative.

I kølvandet på fredagens terrorangreb i Paris slog den franske indenrigsminister mandag fast, at man har i sinde at lukke de moskéer, der prædiker had. Det er en beslutning, der møder opbakning fra både Dansk Folkeparti og de Konservative, som mener, at Danmark bør efterligne det franske initiativ.

Naser khader, integrationsordfører for de konservative, peger på Grimhøj-moskeen i Aarhus som en moské, der bør lukkes.

Moskéerne kan forstyrre den offentlige orden, og de laver samfundsundergravende arbejde, siger Dansk Folkepartis integrationsordfører, Martin Henriksen (DF), til Jyllands Posten.

Naser Khader anser særligt salafisterne som et problem.

»Vi har 120 moskéer i Danmark, og de fleste af dem er lovlydige og mainstream. Men de salafistiske bør vi virkelig være hårde ved, for de kan fungere som terrorreder,« siger Naser Khader til Jyllands Posten.

Han peger på Grimhøjsmoskéen i Aarhus som et klart eksempel på en moské, der burde lukkes. I en dokumentar for DR kom talsmanden for moskéen i søgelyset, da han erklærede, at han nærede et ønske om, at Islamisk Stat vil stå tilbage som vinder i Syrien. Tillige har en del unge, der er taget til Syrien, haft deres gang i moskéen. Alligevel besluttede daværende justitsminister, Mette Frederiksen (S), at der ikke var grundlag for at lukke moskéen.

Martin Henriksen melder sig lodret imod den beslutning og støtter de Konservative op om, at Grimhøj-moskéen skal lukkes straks - og han opfordrer Justitsministeren til at skride til handling.

Det vækker dog ikke uro hos talsmanden for moskéen, Oussama El-Saadi. Han understreger, at hvis moskéen lukkes, åbner de bare igen. Samtidig fastslår han, at en eventuel lukning af moskéen ikke fjerner de holdninger, folk har, men blot tvinger dem til at prædikere og praktisere deres tro i hjemmet i stedet.

Han understreger også, at udtalelsen i DRs dokumentar var taget ud af en sammenhæng, og at han ikke mener, han prædiker had.

Det er dog ikke kun i Danmark og Frankrig, at der spirer en diskussion om, hvorvidt man skal lukke moskéer. I et interview til den amerikanske tv-station MNSBC siger den republikanske præsidentkandidat, Donald Trump, at han stærkt overvejer at lukke moskéer i USA efter terrorangrebene i Paris, hvor 129 omkom ved seks attentater rundt om i den franske hovedstad.

Khader: Luk Grimhøj-moskeen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce