Søren Pind stopper som minister og forlader dansk politik

Søren Pind (V) stopper som uddannelsesminister og forlader dansk politik, efter at han var tæt på jobbet som chef for Det Kongelige Teater, skriver Berlingske. Foto: Henning Bagger/Scanpix

Søren Pind stopper som minister og forlader dansk politik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter forgæves at have søgt chefstillingen hos Det Kongelige Teater forlader Søren Pind nu dansk politik.

En af Danmarks mest markante politikere forlader dansk politik, da Søren Pind (V) stopper som uddannelses- og forskningsminister.

Det sker, efter at han var tæt på jobbet som chef for Det Kongelige Teater.

- Jeg føler mig tømt. Jeg har kæmpet med hver en fiber i min krop for dét, jeg troede på i alle år. Jeg har brugt enorme kræfter på det, og jeg mangler den sidste sultne energi, siger Søren Pind til Berlingske.

Pind bekræfter dermed for første gang, at han var en del af slutspillet om den prestigefyldte post i spidsen for Danmarks nationalscene.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) skriver på Facebook, at han også udtræder af regeringen og fortsætter sit arbejde som folketingsmedlem.

Statsministeriet oplyser på Twitter, at der præsenteres nye ministre og overdrages ressortområdet onsdag morgen. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) takker begge for deres flotte indsats.

Senest til sommer næste år skal der afholdes folketingsvalg, og derfor vil statsministeren sætte holdet op til.

Søren Pind ventes at blive erstattet i Folketinget af Martin Geertsen.

Søren Pind uddyber i interviewet, at han nok havde stillet op til et formandsvalg, hvis nuværende Lars Løkke Rasmussen var gået i 2011.

Men "alt handler om timing".

- Jeg kan da huske, at da vi gik af i 2011, var jeg både udviklingsminister og integrationsminister, og hvor vi lå rigtig godt til i målingerne.

- Det var på det tidspunkt på ingen måde utænkeligt, at det kunne blive sådan. Men det er klart, at så blev strukturerne pludseligt låste, siger han.

Han uddyber, at han forventer, at finansminister Kristian Jensen (V) bliver formand efter Lars Løkke Rasmussen. I 2011 var Kristian Jensen og Søren Pind begge favoritter til at blive næstformand for partiet.

Jobbet som chef for Det Kongelige Teater endte med at gå til Kasper Holten.

Søren Pind stopper som minister og forlader dansk politik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce