Smag på Limfjordens delikatesser

Limfjordsøsters er en delikatesse, som skal nydes, når den er i sæson. Det er den i de måneder, hvor vandet er koldt og rent. Jyllandsakvariet arrangerer østersture fra cirka oktober til marts afhængig af temperaturen. Højsæsonen er til nytår. Foto: Jyllandsakvariet

Smag på Limfjordens delikatesser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udover sælsafari arrangerer Jyllandsakvariet en række ture, hvor gastronomiske oplevelser og lokale råvarer er i centrum.

Krabber, hummer, blåmuslinger og østers. Limfjorden er rig på delikatesser, og det er et område, som Jyllandsakvariet for alvor har åbnet op for. Udover deres sælsafari arrangerer akvariet ture ud af huset, hvor madglade turister kan komme ud at samle skaldyr. Turene foregår med guide og på forskellig vis, afhængig af hvad der samles. Nogle gange foregår det med ruser eller tejner, andre gange er waders nok til, at man kan komme ud og plukke muslinger og østers.

- Madturene er noget, der hele tiden udvikler sig, og vi bliver klogere på, hvad man kan samle og bruge i madlavningen. Der er mange ting, som bliver anset for store delikatesser andre steder i verden, men som vi ikke har fået øjnene op for i Danmark, og det vil vi gerne være med til at rykke ved. Blandt andet har vi fået øjnene op for tøffelsnegle, som er en overset spise, siger Michael Madsen, Jyllandsakvariet.

Fra bølgerne og bakkerne

Madturene er dog ikke begrænset til det, Limfjorden kan tilbyde. Der er svampeture i området, når de er i sæson, og det samme gælder havtorn.

- Vi rider på en bølge af gastroturister og har nogle rigtig gode råvarer i området, som det ville være synd ikke at bruge. Desuden har vi en af landets bedste fiskeauktioner, så der er mulighed for at lægge gane til nogle gode, lokale råvarer, fortæller akvariets indehaver.

Smag på Limfjordens delikatesser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce