64-årig mand dømt for trafikdrab på E45 ved Skanderborg

Et øjebliks uopmærksom var 10. november sidste år årsag til, at 64-årig mand fra Nordjylland overså en pludselig opstået kø og bragede op i bilen foran ham på E45 ved Skanderborg. Ved ulykken blev en 51-årig mand fra Fyn dræbt. I denne uge blev den 64-årige idømt dagbøder for uagtsomt manddrab. Arkivfoto

64-årig mand dømt for trafikdrab på E45 ved Skanderborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Manden ville trække ind for at give plads til ambulance, overså køen foran og bragede ind i bilen foran, hvorved en 51-årig mand fra Fyn blev dræbt.

Skanderborg: En 64-årig mand fra Nordjylland blev i denne uge ved Retten i Horsens kendt skyldig i uagtsomt manddrab efter en trafikulykke på E45 ved Skanderborg 10. november sidste år.

Ved ulykken blev en 51-årig mand fra Fyn dræbt, og hans seks-årige datter fik kraniebrud.

Den 64-årige fik en straf på 20 dagbøder af 200 kr. og en betinget frakendelse af kørekortet i tre år. Desuden fik han en bøde på 1.000 kroner for overtrædelse af færdselsloven.

Manden modtog dommen.

Ville give plads til ambulance

Ifølge politiets anklager Tanja Mikkelsen, der førte sagen for Sydøstjyllands Politi, skete den tragiske dødsulykke, da den 64-årige mand trak ud i yderste vognbane.

- Her opdagede han, at der kom en ambulance bag fra. Han forsøgte at trække ind i indersporet igen for at gøre plads til ambulancen. Det var der, han havde sit fokus, så han var ikke opmærksom på, at der var opstået kø foran, forklarer Tanja Mikkelsen.

Den 64-årige bragede op bag i bilen foran, der holdt i kø pga. af et uheld lidt længere fremme.

Den 51-årig mand, der blev dræbt på stedet, sad på bagsædet sammen med sin seks-årige datter. Hans 38-årige kæreste kørte bilen.

Kæresten slap med lettere skader, mens datteren pådrog sig kraniebrud og blødning i hjernen.

Frikendt for uagtsom legemsbeskadigelse

Den 64-årige var også tiltalt for uagtsom legemsbeskadigelse, fordi den seks-årige pige fik kraniebrud og blødning.

Det blev han frikendt for, oplyser Tanja Mikkelsen og uddyber:

- For at retten kan dømme for uagtsom legemsbeskadigelse, skal der være betydelig skade, og der er nogle begrænsninger i retspraksis for, hvad betydelig skade er. Her kom pigen sig hurtigt og var kun indlagt i få dage, forklarer anklageren.

I forhold til den 64-åriges straf, der samlet løber op i en bøde på 5.000 kroner, kan den synes mild, når et menneske blev dræbt. Til det forklarer Tanja Mikkelsen:

- Praksis er, at man får bødestraf, når der ikke er tale om hensynsløs kørsel. Vanvidskørsel, hvor man kører hasarderet, udløser en fængselsstraf. I det konkrete tilfælde var der tale om uopmærksomhed i trafikken, som alle kan komme ud for.

64-årig mand dømt for trafikdrab på E45 ved Skanderborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce