Århusegnens Andel overtaget

Århusegnens Andel bliver overtaget af DLG (Dansk Landbrugs Grovvareselskab) og Danish Agro. Dermed er millioner af kroner sikret for de landmænd, der havde penge og værdier deponeret i selvskabet. Arkivfoto

Århusegnens Andel overtaget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Konkurrencestyrelsen har godkendt, at det kriseramte grovvareselvskab overtages af to konkurrenter. Det betyder, at hunderedevis af landmænd ikke mister millioner af kroner og værdier.

Selvskabet gik i starten af februar i betalingsstandsning efter et underskud på 230 millioner kroner. Nu har Konkurrencestyrelsen sagt ja til, at selvskabet bliver overtaget af de to konkurrenter DLG og Danish Agro.

Pengene reddet
Overtagelsen får økonomisk betydning for omkring 500 landmænd, der havde millioner af kroner tilgode i selvskabet i Galten.

Og udviklingen glæder naturligvis Jens Gammelgaard, landmand og formand for Landboforeningen Odder-Skanderborg.

»Jeg er meget lettet og positiv. For der var mange landmænd, der havde både penge og værdier som korn og gødning i klemme. Og det er vigtigt, at den økonomiske side af sagen er redt ud. Det var det vigtigste,« mener Jens Gammelgaard.

Svada til den gamle ledelse
Jens Gammelgaard glæder sig også over, at Århusegnens Andel ikke skal gennem en tvangsauktion, hvor opbevaringshallerne, både i Galten og resten af Østjylland, kunne risikere at stå ubrugte hen.

Men midt i al glæden og lettelse sender formanden for Landboforeningen Odder-Skanderborg en opsang af sted mod dem, der styrede Århusegnens Andel ud over fallitens rand.

»Der må sidde en bestyrelse og en direktør med meget røde øre. For ledelsen har været uansvarlig og har ikke udvist rettidig omhu,« mener han.

Han glæder sig til, at de nye ejere kommer i gang med arbejdet, og sender en bøn af sted mod DLG og Danish Agro.

»Jeg håber, de nye ejere vil se på andelskapitalen, hvor landmændene står til at miste 2/3 af indskuddet. Hvis det kunne arrangeres, så det kun var halvdelen landmændene mistede, ville det have stor betydning for et fag i krise.«

Århusegnens Andel overtaget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce