Alternativet sætter fokus rent drikkevand

Jesper Arbo Frederiksen og resten af Alternativet inviterer til borgermøde om rent drikkevand. Arkivfoto: Morten Pape

Alternativet sætter fokus rent drikkevand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alternativet inviterer til borgermøde om drikkevand 6. juni på Fælleden. Formålet er både at oplyse og blive oplyst, siger Jesper Arbo Frederiksen fra partiet.

 

SKANDERBORG: 6. juni inviterer Alternativet, der i år for første gang stiller op til kommunalvalget i Skanderborg Kommune, til borgermøde om vores drikkevand. Baggrunden er bekymring, siger byrådskandidat Jesper Arbo Frederiksen.

Han har kigget på en lang række vandprøver, alle offentligt tilgængelige, fra adskillige vandboringer i kommunen, og han betegner billedet som lidt rystende.

- Jeg har fået at vide, at jeg ikke må sige, at drikkevand er forurenet, når det overholder de grænseværdier, der er opsat, men i min optik er drikkevand ikke rent, når det er pesticidrester eller nitrit i det, siger han.

Det offentlige møde, der finder sted på Fælleden, skal oplyse både politikerne og de fremmødte.

- I Alternativet vil vi gerne høre, hvad folk mener om drikkevandssituationen. Og vi vil også gerne give folk en status på, hvordan vores drikkevand rent faktisk har det, for vi tror, at der er mange, der ikke er klar over det. I et notat fra 2015 skriver Skanderborg Kommune således, at der er fund af pesticider i 24,4 procent af de aktive vandværksboringer i kommunen. Ved folk det, spørger Jesper Arbo Frederiksen.

På mødet vil Jesper Frederiksen blandt andet tale om det fænomen, han kalder "mørketal".

- Ifølge loven skal private boringer, der ikke leverer vand til mere end ni husstande, ikke testes. Det betyder, at 25-30 procent af de private boringer ikke er underkastet nogen form for kontrol. Det er, mener jeg, bestemt ikke holdbart, siger Jesper Arbo Frederiksen.

 

De taler på borgermødet
Børge Sommer, tidl. embedslægeWalter Brüsch, tidl. statsgeolog

Claus Vangsgaard, Danva

Jesper Arbo Frederiksen, byrådskandidat Alternativet Skanderborg.

Alternativet sætter fokus rent drikkevand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce