Børnefolkemødet er flyttet ind på Ry Havn

Fredag formiddag var Børnefolkemødet 2017 ved at indrette sig i et telt på Ry Havn, hvor der vil være en masse aktiviteter i pinsen - herunder bålhygge med FDF'erne. Foto: Bollerup

Børnefolkemødet er flyttet ind på Ry Havn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arrangørerne har i sidste øjeblik justeret programmet, så båndene til Ry Outdoor bliver endnu tættere.

RY: Børnefolkemødet på Sletten ved Himmelbjerget her i pinsen har lige fra starten været tænkt som et arrangement, der bygger på børns aktive deltagelse - som en levendegørelse af et aktivt demokrati. Det skulle ske med base på Sletten, men med aktiviteter i hele området.

Herunder deltagelse i de mange udendørs aktiviteter på Ry Outdoor, deltagelse i grundlovsmødet på Himmelbjerget og med fælles måltider, bålhygge og overnatning på FDFs friluftscenter Sletten.

Nu samles alt - stort set - på havnen i Ry, hvor Børnefolkemødet, der er igangsat af Skanderborg Kommune som et gratis tilbud til alle børn - forældre må gerne være med - i forvejen ville slå et telt op. Nu bliver det også her, der bliver bålhygge, snitning i pinde, danse-, musik- og kunstworkshop og en Speakers corner. Og om søndagen en børnefolkemøde-stafet.

Børnefolkemødet deltager dog fortsat i grundlovsmødet på Himmelbjerget mandag formiddag. Deltagerne kan også stadig overnatte på Sletten. Men det bliver som en del af den overnatning, der generelt tilbydes gæster ved Ry Outdoor 2017.

Sekretariatsleder Ann Louise Slot måtte både balancere med kaffe og tage sin telefon. I sidste øjeblik har Børnefolkemødet valgt at 'samle sig' på Ry Havn.  Foto: Bollerup
Sekretariatsleder Ann Louise Slot måtte både balancere med kaffe og tage sin telefon. I sidste øjeblik har Børnefolkemødet valgt at 'samle sig' på Ry Havn. Foto: Bollerup

Med base på søbredden

- Vi fandt ud af, at det virker naturligt, at vi placerer os tæt på Ry Outdoors basecamp, for når der sker så mange ting her i Ry, så er det mere oplagt, at vi har vore aktiviteter her end på Sletten, siger sekretariatsleder Ann Louise Slot.

- Vi dropper ikke nogen af vore planlagte aktiviteter. Vi kommer derimod til at ligger lige ved alle de aktiviteter, som Ry Outdoor har på vandet. Blandt andet de store oppustede plastkugler, som man kan gå på vandet i, siger hun.

- Vi ville allerhelst have haft vores telt i selve basecamp, men her var der ikke plads. Og vi er glade for, at vi nu kan være ved søbredden på Ry Havn. Derved bevarer vi også vores egen identitet som Børnefolkemøde, siger hun.

Børnefolkemødet håber samtidig, at børnene i nogle af de mange børnefamilier, der besøger og deltager i Ry Outdoor, kan droppe ind og tage del i Børnefolkemødets aktiviteter.

Fredag var Børnefolkemødets skilt ved at blive rigget til.  Foto: Bollerup
Fredag var Børnefolkemødets skilt ved at blive rigget til. Foto: Bollerup

Børnefolkemødet er flyttet ind på Ry Havn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce