Børnefolkemødet lykkedes ikke som en family camp

Børnefolkemødet flyttede fra Sletten ind på Ry Havn med kort varsel, for at få deltagere. Foto: Børnefolkemødet

Børnefolkemødet lykkedes ikke som en family camp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der var ingen efterspørgsel på at overnatte og deltage i en familie camp på Sletten som en pendent for børn til folkemødet på Bornholm.

RY: Byrådets initiativ til at skabe et folkemøde om demokrati for børn i form af en familie camp på Sletteni samarbejde med FDF Friluftcenter Sletten, Ry Outdoor og Kulturskolen i Skanderborg Kommune mislykkedes.

Byrådet gav et tilskud til børnefolkemødet på 850.000 kr.. Desuden skulle der sælges partoutbilletter til 745 kr. pr. person for alle tre dage, der inkluderede mad fra fredag aften til mandag morgen, adgang til alle aktiviteter og workshop under mødet samt to aktiviteter efter eget valg på Ry Outdoor, der ligeledes fandt sted i pinsen, pr. person pr. dag.

Hvis man kun ville opleve Børnefolkemødet én formiddag, hvor de fælles aktiviteter var planlagt, kunne man også købe en gæstebillet til 100 kr..

Men efterspøgrslen var der ikke, og kort før pinse besluttede arrangørerne at sadle om.

Alle aktiviteter under Børnefolkemødet blev gjort gratis, campen med fælles mad og overnatning blev droppet, samtidig flyttede aktiviteterne fra Sletten til Ry Havn for at være tæt på 'storebror', Ry Outdoor og de mange aktiviteter, der fandt sted her.

Der blev gennemført flere workshop, blandt andet i billedkunst. Foto: Børnefolkemødet
Børnefolkemødet fik base lige ved siden af tribunen på havnen. Foto: Børnefolkemødet
Børnefolkemødet fik base lige ved siden af tribunen på havnen. Foto: Børnefolkemødet

Gider ikke telt i tre dage

Alligevel er det en tilfreds leder af sekretatiatet for Børnefolkemødet, Ann Louise Slot, som redaktionen fik fat i onsdag, dagen før styregruppen for Børnefolkemødet skulle mødes for at gør status.

- Vi valgte at gennemføre Børnefolkemødet ud fra de økonomiske rammer, vi havde fået af kommunen og gøre aktiviteterne gratis for de børn, der droppede ind. Især børn, der sammen med deres forældre deltog i Ry Outdoor. Og det gik rigtig godt. Vi delte brochurer ud på Ry Outdoor og blev enormt synlige ved at være på havnen. Vi fik også god respons. Nogle af dem, vi talte med, spurgte, om vi ikke skulle have været på Sletten. Men de sagde, at det gav super god mening at placere det ved Ry Outdoor, og at det ikke ville være specielt smart at dele det op, siger Ann Louise Slot.

Hun fortæller, at der var tre klare reaktioner.

Forældre har ikke lyst til at tage tre dage i telt på Sletten for at deltage med deres børn i et børnefolkemøde. De fleste går først og fremmest efter at deltage i Ry Outdoor. Og så meldte flere fra Kulturskolen, at de mener, prisen på 745 kr. for et partoutkort var for dyrt.

Sekretarietsleder Ann Louise Slot, er har fanget på Ry Havn dagen før, det hele gik i gang. Foto: Børnefolkemødet
Arrangørerne vurderer, at det indholdsmæssige i Børnefolkemødet var vellykket. Foto: Børnefolkemødet
Arrangørerne vurderer, at det indholdsmæssige i Børnefolkemødet var vellykket. Foto: Børnefolkemødet

Et potentiale

Workshop og bålhygge, som Børnefolkemødet stod for på Ry Havn, vurderer Ann Louise Slot fungerede godt under hovedtemaet 'demokrati'.

- Det lykkedes godt at inddrage børnene. Små børn tænder ikke på demokrati, de forstår ikke, hvad det er, men fællesskab om aktiviteter og ideer om 'det gode liv', forstår de godt. Vi havde desuden nogle meget engagerede børneambassadører for Børnefolkemødet, siger hun.

Men var det ikke bare aktiviteter for børn, som så mange andre?

- Nej, det adskiller sig, fordi der hele tiden er det her meta-perspektiv, der handler om at inddrage børn, skabe en demokratifølelse gennem fællesskaber og få børn til at formulere, hvad de mener om det gode børneliv.

- Vi ser et stort potentiale i Børnefolkemødet, og vi vil anbefale styregruppen, at man gentager Børnefolkemødet næste år, eventuelt med eksterne samarbejdspartnere og måske med tilskud fra puljer og fonde som grobund for nyskabende fællesskaber. Tilskuddet fra kommunen er ikke helt brugt, og vi vil anbefale, at restpuljen bruges til at holde liv i sekretatiatet og arbejde for et Børnefolkemødet igen i 2018, siger hun.

Tilskuddet fra kommunen er ud over aktiviteterne i pinsen brugt til en række workshop på kommunens folkeskoler og på et daglangt møde på Fælleden for børneambassadørerne. Der er også lavet en sang til Børnefolkemødet.

En gruppe antropologi-studerende og færdigtuddannede lavede interview med deltagerne i pinsen for at lave en rapport om Børnefolkemødet.

Børnefolkemødet lykkedes ikke som en family camp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce