Borgermøde om rent drikkevand


Borgermøde om rent drikkevand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skanderborg. 

LÆSERBREV: Her på vores velstillede del af jordkloden har vi vænnet os til velstand, muligheder og gode forventninger til fremtiden. Vi kan desværre ikke længere have de samme forventninger til vores børns fremtid. Dette skyldes fortidens og nutidens hæmningsløse rovdrift på kloden, som vi allerede nu begynder at se konsekvenserne af.

Derfor er der behov for at gøre mange ting på en ny måde. Både på et samfundsmæssigt, lokalt og personligt plan må vi flytte os.

Noget af det, som vi tager som en selvfølge, er at kunne åbne for vandhanen og få rent drikkevand ned i glasset. Men hvad er det, vi drikker? Jesper Arbo Frederiksen fra Alternativet i Skanderborg har afdækket, at der er pesticidrester og andre uhensigtsmæssige stoffer i drikkevandet her i kommunen. Flere steder ligger tallene tæt på grænseværdierne. Dette gælder også i vandet fra en del af de almene vandværker. På trods af dette kalder myndighederne vandet for rent.

Bierne har store problemer med at flyve, hvilket forskere nu har påvist skyldes sprøjtegift. Der fødes flere misdannede grise i konventionelt landbrug, hvor forældredyrene har spist foder sprøjtet med RoundUp.

Vi mennesker har stigende problemer f.eks. med fertiliteten.

Kan vi virkelig stole på, at det ikke skader os mennesker med lidt gift, blot det er under grænseværdien? Hvad hvis der er 3-4 forskellige stoffer i vores vand samtidig?

De gifte, vi finder i grundvandet i dag, er sivet ned gennem jorden over en årrække. Vi kan derfor ikke fjerne dem, men vi kan undgå at sende flere derned. Så et stop for brug af sundhedsskadelige kemikalier og gift i landbrug, industri og private husstande er nødvendigt.

Rammeplanerne for grundvandsbeskyttelse er i øjeblikket i høring i kommunen. I den forbindelse ønsker Alternativet en debat om nuværende og fremtidig indsats for beskyttelse af børnenes vand.

Derfor arrangerer vi et borgermøde om rent drikkevand. Alle inviteres, også de øvrige politiske partier, som vil kunne præsentere deres standpunkter og deltage i debat.

Mødet foregår på Fælleden 6. juni 2017 kl. 19-22.

Forkortet, red.

Borgermøde om rent drikkevand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce