Demokrati i børnehøjde

Arrangørerne af Børnefolkemødet knokler på højtryk for at blive klar til forårets arrangementer.Foto: Axel Schütt

Demokrati i børnehøjde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et nyt projekt skal være med til at samle familien om det gode børneliv, blandt andet under årets Ry Outdoor Festival.

RY: Demokrati i børnehøjde. Sådan er, lidt firkantet, overskriften på et nyt tiltag, der i løbet af foråret og sommeren ser dagens lys i Skanderborg Kommune. Børnefolkemødet, som tiltaget er blevet døbt, sætter fokus på at samle hele familien om, hvad det gode børneliv er. Og første skridt på vejen til det er at få spredt ordet, fortæller Ann Louise Slot, der er sekretariatsleder for Børnefolkemødet.

- Lige nu handler det om at opbygge Børnefolkemødet som brand, siger hun.

Meget af den brandopbygning har handlet om at gøre børnene til medskabere af folkemødet. For eksempel har hele Børnefolkemødets grafiske stil været udviklet af børnene, ligesom mange også er blevet ambassadører for projektet og reklamerer synligt for det, fortæller Eskild Larsen, der er projektkoordinator.

- Vi har fået lavet sorte hættetrøjer, som børnene har fået. Og mange af dem vil næsten ikke tage dem af igen, griner han.

Smelter sammen med Outdoor Festival

Børnefolkemødet er primært rettet mod børn i 3.-6. klasse. Selve projektet kulminerer med Family Camp, som ligger samtidig med årets Ry outdoor Festival, og inden da bliver der afholdt en børnekonference om demokrati i børnehøjde 26. april på Fælleden. Men under festivalen er Børnefolkemødet altså at finde samtlige dage.

- Det bliver både muligt at købe billet til en af dagene, eller en partoutbillet til alle dagene med camping. Derudover kommer vi til at have et telt på festivalen, fortæller Ann Louise Slot.

På den måde smelter Børnefolkemødet lidt sammen med Ry Outdoor Festival, selvom de er to selvstændige begivenheder, siger Ann Louise Slot.

- Vi vil jo gerne samle hele familien og engagere dem samlet. Så det ville være helt tosset ikke at udnytte det udstillingsvindue, som festivalen er, siger hun.

Men faktisk stopper det ikke der. To af Børnefolkemødets ambassadører skal holde tale til grundlovsdagsarrangementet ved Himmelbjergtårnet 5. juni. Hvis du vil læse mere om Børnefolkemødet kan du gøre det på www.bornefolkemodet.dk eller finde Børnefolkemødet 2017 på Facebook.

Det bliver både muligt at købe billet til en af dagene, eller en partoutbillet til alle dagene med camping
Ann Louise Slot

Demokrati i børnehøjde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce