Efter kritik: Flertal vil have Ry-sagen væk fra valgkampen

Der er ingen grund til at tage Ry-sagen ind i valgkampen, mener et flertal i byrådet. Arkivfoto

Efter kritik: Flertal vil have Ry-sagen væk fra valgkampen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstrepolitiker har ikke ret i sin kritik af det materiale, der er sendt til Ombudsmanden, siger alle de øvrige byrådspartier. De vil ikke have sagen ind i valgkampen.

SKANDERBORG: Der er ingen grund til at diskutere Ry-sagen, før Ombudsmanden er færdig med sin undersøgelse. Det mener et bredt flertal i byrådet, som noget usædvanligt har lavet en fælles udtalelse.

Den kommer som en reaktion på, at Venstres byrådsmedlem Jens Szabo i Midtjyllands Avis har udtalt, at Ombudsmanden er blevet forholdt oplysninger i sagen. Han kritiserer det materiale, der er sendt til Ombudsmanden.

Ry-sagen handler kort fortalt om fire drenge, der blev dømt for et brandoverfald på en femte dreng, som de gik i skole med på Mølleskolen i Ry.

- Der ligger faktisk en undersøgelse fra 2010, som forudser, at det her ville gå galt på et tidspunkt. Den forudser selvfølgelig ikke brandoverfaldet, men min påstand er, at man burde kunne forudse, at det ville gå galt på et tidspunkt, siger Jens Szabo bl.a. til Midtjyllands Avis.

Det har fået samtlige byrådets partier - minus Venstre - til at reagere. De skriver, at alle byrådsmedlemmer fra Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, SF og Enhedslisten tager afstand fra beskyldningen om, at Ombudsmanden ikke har fået det rigtige materiale.

Ry-sagen og Ombudsmanden
Folketingets Ombudsmand har bedt om en række oplysninger fra Skanderborg Kommune og Mølleskolen vedrørende de involverede drenge i den såkaldte Ry-sag.Sagen vedrører den episode, der fandt sted i Ry den 6. februar 2017. En 16-årig dreng blev alvorligt forbrændt, efter at en gruppe jævnaldrende drenge kastede en flaske med brændende benzin på ham. Fire drenge blev efterfølgende dømt for brandoverfaldet. 

Ombudsmandens undersøgelse drejer sig udelukkende om skolens og kommunens håndtering af drengene. Ombudsmanden vil se på, om skolen og kommunen har handlet korrekt og i overensstemmelse med lovgivningen i forhold til de involverede drenge.

Ingen informationer er holdt tilbage

- Ifølge Szabo har administrationen bevidst sorteret i det materiale, der er indsendt, og forsøgt at tegne et glansbillede af sagen. Det er en meget grov anklage. Vi har fuld tillid til, at Ombudsmanden har fået alt det materiale, han har bedt om, og at ingen bevidst har forsøgt at tilbage informationer om sagen, hedder det i udtalelsen.

Desuden mener politikerne, at debatten om Ry-sagen må vente.

- En eventuel fornyet debat om Ry-sagen bør afvente en udtalelse fra Ombudsmanden og anstændigvis ikke ske som partsindlæg fra et enkelt byrådsmedlem i medierne i ugerne op til kommunalvalget, skriver flertallet.

Udtalelsen er underskrevet af Jørgen Naut (S), Martin Frausing Poulsen (DF), Claus Leick (SF), Tage Nielsen (R) og Maria Temponeras (EL).

Efter kritik: Flertal vil have Ry-sagen væk fra valgkampen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce