Efter overfald med brandbombe: Ombudsmanden kræver flere svar i Ry-sagen

Episoden, hvor fire drenge angiveligt angreb en anden dreng med benzin. Mølleskolen, hvor den forbrændte Ali og de fire formodede gerningsmænd gik i skole.

Efter overfald med brandbombe: Ombudsmanden kræver flere svar i Ry-sagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Folketingets ombudsmand stiller nu flere spørgsmål til Skanderborg Kommune om den såkaldte Ry-sag, hvor fire drenge er dømt for at kaste en brandbombe mod en klassekammerat.

RY: Folketingets ombudsmand har i dag bedt om flere oplysninger i den såkaldte Ry-sag, fortæller DR Østjylland. Fire drenge fra Mølleskolen i Ry er dømt i sagen, efter de i februar sidste år kastede en brandbombe mod 16-årig klassekammerat. Ombudsmanden er gået ind i sagen for at undersøge, om Mølleskolen og Skanderborg kommune har varetaget deres myndighedsopgaver tilstrækkeligt godt. Blandt andet i håndteringen af de involverede drenge.

Han bad blandt andet om at modtage eventuelle underretninger og bekymringshenvendelser vedrørende drengene. Efterfølgende har en række borgere også henvendt sig og bidraget med oplysninger til undersøgelsen, oplyser ombudsmanden. De nye spørgsmål handler blandt andet kommunens og skolens praksis i forhold til dokumentation af relevante oplysninger, oplyser ombudsmanden. Men også om underretning af sociale myndigheder efter Serviceloven, udelukkelse fra undervisning og de overvejelser, der måtte have været om eventuelt skoleskift for drengene.

Skanderborgs borgmester Jørgen Gaarde (S) er klar til at svare på yderligere spørgsmål.

- Når ombudsmanden beder om yderligere oplysninger, så står vi selvfølgelig til rådighed. Det arbejde bliver sat i gang så hurtigt som muligt, siger han til DR Østjylland.

Skanderborg kommune har hyret en ekstern advokat til at hjælpe med sagen.

- Vi har simpelthen ikke ressourcerne til at varetage det arbejde i vores administration, fordi det kan være omfattende, siger Jørgen Gaarde.

Borgmesteren finder det vigtigt, at det er en ekstern jurist, der står for gennemgangen.

- Når vi både skal levere svar og stille med nogen vurderinger, så tror jeg, at det er rigtigt godt, at vi beder en, der ikke sidder i vores egen administration til at gøre det for os, siger han. Mølleskolen og Skanderborg kommune har otte uger til at svare ombudsmanden.

Efter overfald med brandbombe: Ombudsmanden kræver flere svar i Ry-sagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce