Fodboldspillende rektor sætter sig i borgmesterstolen i Skanderborg

Frands Fischer fik i weekenden at vide, at han skal være ny borgmester i Skaderborg Kommune. Foto: Jørgen Bollerup

Fodboldspillende rektor sætter sig i borgmesterstolen i Skanderborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

42-årige Frands Fischer tiltræder som ny borgmester i Skanderborg 1. april.

SKANDERBORG: Det bliver en mand, der både er målsøgende og vant til at stå i spidsen for en større flok, som 1. april sætter sig i borgmesterstolen i Skanderborg Kommune.Som rektor for Skanderborg Center for Uddannelse er 42-årige Frands Fischer vant til at skulle få mange ender til at nå sammen.

Og målsøgende? Tja, når ikke lige rektor-jobbet, familien og kommunalpolitikken kræver Frands Fischers opmærksomhed - hvad den ofte gør - vil han egentlig allerhelst spille fodbold. Det sker da også, at han siger ja, hvis det lokale old boys-hold har fået et afbud og ringer til den travle rektor og politiker.

- Men det bliver til alt for lidt med fodbolden. Alt for lidt. Desværre, siger Frands Fischer, som er kandidat i idræt og samfundsfag fra Syddansk Universitet.

På posten som borgmester afløser Frands Fischer Jørgen Gaarde, som tirsdag overraskende meddelte, at han i marts måned trækker sig helt fra kommunalpolitik. Den socialdemokratiske gruppe er blevet enig om at pege på Frands Fischer som den bedste afløser.

Den nye borgmester er en erfaren politiker. Han begyndte i byrådet i Skanderborg Kommune i 2010. I dag er han formand for Undervisnings- og Børneudvalget.

Han giver udtryk for, at det ikke bliver let at afløse Jørgen Gaarde. Der bliver noget at leve op til.

- Jeg begyndte i byrådet samtidig med, at Jørgen Gaarde blev borgmester, og det er klart, at han har været en stor inspiration for mig, siger han.

Den socialdemokratiske gruppe pegede på Frands Fischer som ny borgmester på et gruppemøde i weekenden.

- Ja, det er kommet lidt pludseligt, må jeg indrømme, men jeg glæder mig, siger han.

Frands Fischer er nu sikker på at være borgmester de næste to et halvt år frem mod næste valg. Han overvejer i øjeblikket at søge orlov fra jobbet som rektor.

- Men det er klart, at jeg håber at kunne fortsætte som borgmester. Hvis det bliver muligt, er det en ny situation, siger han.

Privat bor Frands Fischer i Gl. Rye ikke så langt fra Himmelbjerget. Her bor han sammen med sin kone, Anne-Mette, og parrets tre børn på tre, 12 og 14 år.

Fodboldspillende rektor sætter sig i borgmesterstolen i Skanderborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce