Folkefest ved Mossø skærper sikkerheden

Lars Hedegaard er en central person i Folkefesten på Mosbjerg ved Mossø. Men den nye forening Mossø ?for Mangfoldighed, der blev stiftet for nylig i Alken som modtræk, har valgt ikke at lave et ?arrangement 4. juli for ikke at skabe konfrontationer. Foto: Keld Navntoft/Scanpix


Folkefest ved Mossø skærper sikkerheden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nationalkonservative grupper har besluttet at gøre et debatmøde og fest ved Mossø til en fast årlig tradition - Lars Hedegaard er igen i år ordstyrer.

For tredje år i træk arrangeres der en såkaldt Folkefest på bredden af Mossø, Emborgvej 72 ved Alken. Det sker under navnet Mosbjerg Folkefest og er et miks af politisk debat og fest .

Arkivfoto: Keld Navntoft/Scanpix
Arkivfoto: Keld Navntoft/Scanpix

Lars Hedegaard, tidligere formand for Trykkefrihedsselskabet, er en af de centrale personer i arrangementet, der sidste år havde Ole Hasselbalch, tidligere formand for Den Danske Forening på talerlisten.

For enden af denne grusvej ved Alken vil Mosbjerg ?Folkefest blive holdt 4. juli i år, og arrangørerne ?forhøjer nu sikkerheden. Foto: Boll-
For enden af denne grusvej ved Alken vil Mosbjerg ?Folkefest blive holdt 4. juli i år, og arrangørerne ?forhøjer nu sikkerheden. Foto: Boll-

Første år deltog cirka 75, sidste år 150. I år har arrangørerne sat en grænse ved 200, som de skriver på mødets hjemmeside:

»For at beskytte den gode stemning.«

Folkefesten betegner sig selv som en nationalkonservativ begivenhed, og dette års talere bliver:

Forfatter og konservativ debattør Mikael Jalving, leder af det britiske frihedsparti Liberty GB Paul Weston, forfatter og tidligere folketingsmedlem (DF) Søren Krarup, lektor, ph.d. Søren Hviid Pedersen samt ph. d. og samfundsdebattør Torben Mark Pedersen.

I påsken i år var der arbejdsdage til forberedelse af mødet, der søges gennemført som en årlig tradition.

Mødet har samtidig påkaldt sig så stor opmærksomhed, at der for nylig blev stiftet en forening ved et møde på forsamlingshuset Alken Mejeri som en manifestation mod mødet på Mosbjerg. En forening ved navnet Mossø for Mangfoldighed.

Talerne på årets møde vil ifølge oplægget handle om suverænitet, civilsamfund og kultur og bevarelse af fælles normer og værdier.

»Som sidst bliver talerne styret med bid og humor af vores allesammens Lars Hedegaard,« lyder det i programmet.

Efter talerne slutter dagen med bål, helstegt pattegris og bar, hvor man blandt andet kan få serveret mjød.

Sidste år var der også rejst et vikingtelt på pladsen.

Der vil være mulighed for overnatning i sovepose på festpladsen, i eget telt eller i et fællestelt, oplyser arrangørerne.

Ifølge arrangørerne er det er dog ikke uden problemer, at Folkefesten vokser i omfang.

»Festens størrelse og den generelle pris- og sikkerhedsudvikling medfører, at vi bliver nødt til at investere mere i sikkerhed end sidst,« skriver festen på sin hjemmeside.

Prisen sættes derfor til 250 kr. for deltagerne, inklusive helstegt pattegris.

»Det kan ikke lade sig gøre at gentage hele festen gratis, men med masser af frivillig arbejdskraft, støtte fra donorer og et gratis sted at afholde festen kan det lade sig gøre at holde en storslået fest til et ganske rimeligt beløb,« lyder det i festindbydelsen.

Mosbjerg Folkefest udspringer af en 10-års jubilæumsfest for Uriasposten - der er en dansk politisk blog redigeret og skrevet af historiker Kim Møller, der betegner sig selv som nationalkonservativ og klart højreorienteret.

Bloggen fokuserer blandt andet på, hvad Kim Møller opfatter som manglende alsidighed hos danske statslige og mainstream medier, især i forhold til indvandring og islam.

Bloggen er kendt for, at dens læsere efterlader kommentarer, der spænder fra blød islamkritik til dæmonisering af muslimer.

Folkefest ved Mossø skærper sikkerheden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce