Konditorens egne fif er slet ikke så svære

Dessert kursus i Desserthuset ved Venge Kloster, hvor ejren Heine Schriver har stor tilstrømning til kurserne med søde sager
Foto: Flemming Højer

Konditorens egne fif er slet ikke så svære

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

At arbejde med smeltet chokolade, husblas og flambering er noget man kan få lært på dessertkursus hos Heine Schriver.

Indehaver af Venge Kloster, Lillering Skov, og Gammel Høver, samt desserten.dk, Heine Schriver, har købt huset og indrettet det til kursuslokale - og folk strømmer til for at lære konditormestrenes kunster efter.

Hjemmelavede flødeboller, konfekt fra grunden og desserter med et kunstnerisk præg er i første omgang sat på programmet, og på længere sigt leger han også med tanken om, at folk skal komme på kursus i at lave flere retters menuer.

»Vi har jo egentlig nok at gøre med selskaber og mad ud af huset, på vores tre restauranter, men det her er også for at vedligeholde vores hobby: skønne desserter og kager, siger han og nikker mod den daglige leder, Brian Brøchner, der skal stå for aftenens undervisning i desserter.

»Konceptet retter sig både mod virksomheder, foreninger og private. Vi målretter kurserne efter behov, sig han.

De cirka 20 kursister, der er mødt frem for at lære om desserter - trods januar og mål om slankekure - skæver lidt forsigtigt til hinanden. Men et glas dessertchampagne og en hjemmelavet flødebolle med tyk, god chokolade, tør stemningen op og snart bliver der grinet højt, mens vi hver især forsøger at lave en cornet - et lille kræmmerhus af bagepapir for at lave mønstre med den fede, smeltede chokolade. Og vupti - lykkes det at for teori omsat til praksis.

Kurset er en kombination af at Brian Brøchner tryller med ingredienserne og man selv prøver nogle af tingene af i praksis. Og så er det lige det med smagsprøverne: man bliver meget hurtig mæt, når man er på kursus.

»Men så er det godt, at deltagerne også får smagsprøver med hjem - samt opskrifter,« smiler Heine Schriver.

Video: Ta' med avisen på dessertkursus

Konditorens egne fif er slet ikke så svære

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce