Mad på Smukfest: Højlydt, italiensk festivalpause

Hos Italio på Smukfest kan man både sidde inde og ude og desuden afhente pizzaer som takeaway. Foto: Axel Schütt

Mad på Smukfest: Højlydt, italiensk festivalpause

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Smukfest er mere end bare madboder og byder som altid på en række "rigtige" restauranter. Italio er et sikkert valg rent madmæssigt.

SMUKFEST: Trænger man til et hvil og lidt ro imellem koncerterne i bøgeskoven, skal man helt sikkert ikke vælge restaurant Italio, for lydniveauet indenfor i teltet er nærmest højere end ude på pladsen.

Til gengæld er det meste andet på restauranten værd at komme efter. En yders fin betjening, en festivalrestaurant taget i betragtning, fra en opmærksom og effektiv tjenerstab.

Vi, to personer, fik relativt hurtigt et bord til deling med to andre personer, senere tre, og det er heldigvis helt tilladt på en festival, hvor mennesker i titusindvis skal bespises inden for nogenlunde samme tidsrum.

Menukortet er på samme måde festival-overskueligt med blot to forretter og to desserter samt fire hovedretter, hvoraf to er pizza.

Vi valgte at dele en antipasti (115 kr.), som viste sig at være overraskende god og faktisk bedre end en god håndfuld lignende steder i Aarhus. Den var enkel, men ingredienserne var af fin kvalitet og smag: En fennikel-salami, italienske chorizo-lignende små pølser, parmaskinke samt tre slags ost, pecorino, taleggio og parmesan. Desuden fine oliven og en håndfuld grillede squash-stykker. Sidsnævnte var det eneste, som ikke var helt i orden, da de var noget udsmattede.

Vi fik en brødkurv med hjemmebagt stenovnsbrød til (35 kr.). De var grillet lige i overkanten, så mange af stykkerne var godt sorte, men det smagte heldigvis fortrinligt, og så gled det fint ned alligevel.

Pizza Salame Piccante - pizza med stærk, italiensk salami. Foto: Jacob Vestervig
Pizza Salame Piccante - pizza med stærk, italiensk salami. Foto: Jacob Vestervig

Udfordrende stenovn

Hovedretterne lod vente lidt på sig, men ikke noget udover det festival-tilladte, og heldigvis var flere af tjenerne opmærksomme på det.

På bordet kom en pizza bagt i stenovn med spicy, italiensk salami. Den var tilpas bagt af udseende, men var alligevel lidt for blød i midten, så hvad kuvertbrødet havde fået for meget, skulle pizzaen nok have haft i den anden ende. Pyt, smagen var god og gav sved på panden.

På den anden side af bordet stod en ragout af kylling med svampe, polenta og salvie. Fin portionsstørrelse og udmærket smag. Eneste anke var kyllingskindet, som var med i retten, og som lå i små bløde klumper. Det kunne vi godt have undværet og i stedet have brugt lidt mere af selve kødet.

Til både forret og hovedret drak vi et glas hvidvin af den eneste slags, der var på kortet - en ganske uskyldig Tramin T Bianco fra Cantina Tramin i Sydtirol (70 kr.)

Alt i alt var det en fin oplevelse på Italio og overraskende god på både smag og betjening. Faktisk var det ret godt gået på landets næststørste festival på tredjedagen, hvor både tjenere og kokke, gæster og journalister er ved at være godt brugte.

Sted: Italio, lige efter Sølund-indganen

Priser: Forretter 95-115 kr., hovedretter 125-245 kr., dessert 65 kr.

Vurdering: God mad til fair priser og fin betjening. Akustik-mæssigt ret forfærdeligt, men nok svært at lave om på.

Kylling
Kylling "alla montalcino" - ragout med svampe, tomater, polenta og salvie. Foto: Jacob Vestervig

Mad på Smukfest: Højlydt, italiensk festivalpause

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce