Munkekroens glas-idé droppet

Foto: Picasa

Munkekroens glas-idé droppet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kulturstyrelsen har sagt nej til at pakke Munkekroen ind i glas for at skabe ekstra kvadratmeter. Den nye ejer må nu tilbage til tegnebordet.

Den forfaldne og fredede Munkekroen i Adelgade er ikke ret stor. 130 kvadratmeter fordelt på seks rum.

Netop derfor fik stedets relativt nye ejer, Finn Damgaard, den idé at pakke hele herligheden ind i glas - noget han havde set gjort ved en bygning i Flensborg - hvilket ville skabe mange ekstra kvadratmeter både foran og bagved bygningen. Kommunen var med på ideen, men det var Kulturstyrelsen ikke og gav afslag med den begrundelse, at » en sådan indpakning ville sløre bygningens fredningsværdier«.

»Vi havde ideer til flere forskellige sociale projekter, så byens udsatte kunne bruge kroen. Et slags byens hus med et ønskescenarium om at for eksempel handicappede serverede i restauranten, og at et overskud gik tilbage til dem på en eller anden måde,« siger Finn Damgaard.

Han forklarer, at en medarbejder ved Kulturstyrelsen tidligere var med på ideen, hvis kommunen også var med, men da der skulle træffes en afgørelse, var kontaktpersonen udskiftet med en anden.

»Og vedkommende syntes ikke, det var en god idé, så nu har vi spildt fire måneder på det. Hvis bare de havde sagt det fra starten, kunne vi have brugt tiden anderledes,« mener Finn Damgaard.

Den nye ejer har dog ikke mistet modet og arbejder i øjeblikket med to ben for Munkekroens fremtid.

Det ene er at lave den om til boliger, og det andet er at fortsætte ideen om et socialt projekt.

»Det er stadig muligt at lave en restaurant, men blot med langt færre kvadratmeter og dermed uden at kunne huse større selskaber. Vi kan jo ikke bare rive vægge ned, da bygningen er fredet - tværtimod skal vi genopføre nogle, så huset vender tilbage til dets oprindelige form. Og det er også helt fint, det er stadig et spændende projekt, og der er stadig spændende muligheder. Det kommer bare til at tage noget længere tid nu,« siger Finn Damgaard.

Munkekroen har siden 1700-tallet været drevet som gæstgivergård og restaurant. I 1950'erne blev den til »Rytterkroen« og i 1960 »Munkekroen«. Siden til »Mexicana« i 1996 og senere »Restaurant Olympia«, der lukkede i 2009.

Munkekroens glas-idé droppet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce