Skanderborgs borgmester stopper: Udtræder af byrådet i marts

Jørgen Gaarde (S) er færdig med kommunalpolitik - i hvert fald i denne omgang. Han udtræder af byrådet i marts måned. Foto: Ritzau Scanpix

Skanderborgs borgmester stopper: Udtræder af byrådet i marts

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jørgen Gaarde (S) har valgt at stoppe som borgmester og byrådsmedlem ved udgangen af marts

SKANDERBORG: Skanderborgs socialdemokratiske borgmester, Jørgen Gaarde, har besluttet at stoppe som borgmester i Skanderborg Kommune. Ved udgangen af marts forlader han borgmesterstolen. Samtidig forlader han byrådet.

Den socialdemokratiske gruppe har peget på udvalgsformand Frands Fischer som ny borgmester.

Jørgen Gaarde skriver i en pressemeddelelse, at beslutningen om at udtræde af byrådet er modnet hen over nogle måneder.

I pressemeddelelsen lader Jørgen Gaarde skinne igennem, at jobbet er hårdere, end han bryder sig om.

- Det har været svært at træffe beslutningen, for det at være borgmester er noget helt særligt. Til gengæld er det også mærkbart, at jeg ikke bliver yngre, og at det kræver mere og mere at leve op til mine egne standarder for det at være borgmester og byrådsmedlem, hvor der skal være overskud til lange arbejdsdage og lange arbejdsuger. Det har været vigtigt for mig ikke at slække på arbejdsindsatsen frem mod i dag, skriver han og fortsætter:

- Beslutningen om at stoppe som borgmester er sket i forståelse med mine tætte samarbejdspartnere i SF, Radikale og Enhedslisten - som også tilsiger Frands Fisher og Trine Frengler deres støtte. Jeg er helt sikker på, at Frands Fischer med sin person og sin politiske og ledelsesmæssige baggrund vil kunne samle byrådet, stå i spidsen for borgernes kommune og ikke mindst sætte sit præg på Skanderborg Kommunes fremtid.

Ingen konkrete planer

Jørgen Gaarde føler, at han i sine ni år som Skanderborgs borgmester har været begunstiget af stor opbakning:

- Politisk, i min familie, blandt ledere og medarbejdere, hos erhvervslivet og i befolkningen har opbakningen været stor. Det har været et stort privilegium. Jeg har fået mulighed for at prøve det hele igennem mere end 21 år i byrådet, fremhæver han.

Han føler, at han afleverer en af Danmarks mest fremgangsrige kommuner:

- Der er meget få ledige, stor befolkningsvækst, en sund økonomi, et blomstrende erhvervsliv, skolebyggeri på vej, nye børnehaver, nye plejehjem på vej og meget mere.

Jørgen Gaarde glæder sig til at få mere tid til familien.

- Nu vil jeg glæde mig til at få mere tid til familien og til at genopdage mine øvrige interesser. Ud over det har jeg ikke lagt konkrete planer for min hverdag efter den 31. marts 2019, skriver han.

Den socialdemokratiske gruppe har peget på, at at Trine Frengler skal være ny formand for Undervisnings- og Børneudvalget.

Skanderborgs borgmester stopper: Udtræder af byrådet i marts

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce