Skuespillerdrøm for 22-årige Elias


Skuespillerdrøm for 22-årige Elias

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elias Munk fra Skanderborg forfølger sit eget spor mod en skuespilkarriere.

22-årige Elias Munk, der oprindelig er fra Skanderborg, har medvind som skuespiller. Han er netop blevet udvalgt til at repræsentere nordiske skuespillere til Berlinalen i Berlin.

»Jeg rejser af sted 6. februar sammen med tre andre danske skuespiller - Allan Hyde, Laura Bach og Lærke Winther,« fortæller han.

Præsentationen af nordiske skuespillere på Berlinaden 9. februar sker under overskriften 'Northern Light', og målet er at promovere 25 unge nordiske talenter. De udvalgte får samtidig personlig pr-rådgivning og hjælp til at skabe netværk i filmindustrien under filmfestivalen.

»Mit seneste projekt var en kortfilm med titlen 'Gamle Ord I Nye Breve', hvori jeg spiller hovedrollen overfor Marie Turell Søderberg, kendt fra '1864' og 'Steppeulven', og Kurt Ravn. Filmen har premiere i starten af dette år, men der er endnu ikke fastsat en dato,« fortæller han.

»Jeg er opvokset i Skanderborg området, men er nu bosat i København for at gå 100 procent efter en skuespillerkarriere. Og jeg nyder hvert et sekund. Jeg har masser af mod og energi på denne levevej, ja faktisk kan jeg ikke forestille mig at lave andet end film og teater.«

»Jeg er desuden 'teaterpilot' på Det Kongelige Teater, et initiativ for unge, der stræber efter ung scenekunst og projektudvikling,« fortæller Elias Munk, der også påtager sig modelopgaver.

I 2014 var han nomineret til en 'Robert' i kategorien 'bedste fiktion' for hans rolle i filmen 'Exit Neverland'.

Han har valgt ikke at søge ind på en af de danske skuespillerskoler. I stedet gik han på skuespillerskolen New York Film Academy i Los Angeles i 2011/2012.

For at dygtiggøre sig yderligere, øver han ofte sammen med kolleger og tager diverse skuespilkurser og workshops.

»Jeg tror, skuespil er et instrument, der hele tiden skal holdes ved lige - være 'stemt'. Desuden arbejder jeg tæt sammen med min 'mentor' Thure Lindhardt. Han hjælper mig, når jeg skal i gang med nye projekter og er en god guide for mig i skuespillet. Og jeg er heldigvis så priviligeret, at jeg for tiden har lige nøjagtig den mængde jobs, jeg har brug for og som jeg kan overskue. Dog er der spændende ting i støbeskeen, som jeg ikke kan røbe mere om på nuværende tidspunkt,« siger han.

Han er født i Alken, men boede med sin familie i Skanderborg Øst, til han var 10-11 år. Derpå flyttede familien til Svejstrup Enge, hvor forældrene stadig bor.

»Jeg har helt fra børnehaven været elev på Rudolf Steiner Skolen i Skanderborg. Alle årene tog jeg, pånær 10. klasse hvor jeg var på efterskole i Nordjylland. I 2011 blev jeg færdig med 3. vg. Jeg sætter meget stor pris på, hvad Rudolf Steiner Skolen har givet mig - især de kreative fag.

»Min drøm er at gå internationalt. Jeg elsker at arbejde på engelsk og mange af de helt store filmskabere for mig kommer også enten fra USA eller England. Det er dog projekterne, historierne og karakterer, der trækker i sidste ende. Så er det ligegyldigt, om historien foregår i Sønderjylland eller Californien, eller på dansk eller russisk,« siger han.

Skuespillerdrøm for 22-årige Elias

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce