Socialudvalg: Måske passer loven ikke til Sølund

Anders Rosenstand Laugesen venter på svar fra både Sølund og sit eget embedsværk. Foto: Skanderborg Kommune

Socialudvalg: Måske passer loven ikke til Sølund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialudvalget er ikke afvisende overfor en diskussion om, hvorvidt loven passer til Sølund, der rummer nogle af landets mest handicappede mennesker. Men loven skal altså overholdes.

SKANDERBORG: Hos Skanderborg Kommunes socialudvalg afventer de i øjeblikket svar på, om Socialtilsyn Midts besøg på Sølund ender i et påbud, som noget tyder på, at det gør. For der er mange hensyn at tage i sagen, siger Anders Laugesen, der er formand for udvalget.

- Især skal vi jo tage hensyn til beboerne på Sølunds sikkerhed og deres pårørendes tryghed. Men samtidig skal vi også tage hensyn til lovgivningen og overholde den, siger han.

Sølund har blandt andet fået besked på at lade være med at låse dørene, så beboerne har mulighed for at komme ud. Og selvom Anders Laugesen ikke er i tvivl om Socialtilsyn Midts kompetencer, så er han ikke afvisende overfor en diskussion af, hvorvidt loven passer til et sted som Sølund.

- Sølund har nogle af de mest udfordrede handicappede, og måske bliver man nødt til at sige, at loven ikke passer til et sted som der. Vi skal sørge for, at de pårørende er trygge, og så må vi tage kampen med tilsynet eller Christiansborg, hvis det bliver nødvendigt, siger han.

Debatten suser derudaf i disse dage, og især et aspekt er vigtigt at holde for øje i diskussionen om låste døre, mener Anders Laugesen.

- Vi skal passe på, at der ikke kommer til at ske for megen ulovlig magtanvendelse. Min opfattelse er, at der generelt på alle landets institutioner bliver anvendt for meget magt i dag, og det skal vi være meget opmærksomme på, siger han.

Og så understreger han, at loven altså overholdes til enhver tid.

- Ingen er over loven. Mange af forslagene i debatten kan også blive en glidebane, og det er vigtigt, at loven bliver overholdt til punkt og prikke til enhver tid, siger Anders Laugesen.

Socialudvalg: Måske passer loven ikke til Sølund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce