Stilling Station genåbner

Genåbningen af Stilling Station er en sejr for en masse lokale kræfter - menige borgere, borgerforeningen, virksomheder og politikere. Arkivfoto: Ole Thisted

Stilling Station genåbner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er stor glæde over genåbning af Stilling Station - en sag lokalsamfundet, erhvevslivet og byrådet har kæmpet for i årevis.

STILLING: Et flertal i Folketinget har indgået en aftale om at genåbne Stilling Station.

- Det er en håndsrækning til de mange virksomheder og pendlere i området, siger borgmester Jørgen Gaarde.

Stilling Station har et stort potentiale og skal genåbnes. Det er et af punkterne i en aftale om kollektiv trafik, som et flertal uden om Regeringen netop har indgået. Og nyheden vækker glæde i Skanderborg Kommune.

- I Stilling-området er der tusindvis af arbejdspladser og et stort passagergrundlag, så det er meget glædeligt, at der nu bliver mulighed for at stå af og på toget i Stilling. Genåbningen giver en bedre kollektiv trafik til gavn for miljøet, pendlerne og hjælper virksomhederne i området med at fortsætte deres vækst, siger Jørgen Gaarde (S).

Område med vækst

Indbyggertallet i Stilling ventes at stige fra de nuværende 4.000 indbyggere til cirka 4.700 indbyggere i 2027. Stilling er samtidig en attraktiv lokation for virksomheder.

En analyse fra COWI viser, at Stilling har stort potentiale som togstation. Der vil forventeligt være omkring 4.600 arbejdspladser i Stilling i 2027, mod områdets nuværende 3300 arbejdspladser i 2013.

Beregninger viser samtidig, at der vil være mellem 370-400 daglige påstigninger i 2027. Til sammenligning er der 370 påstigninger på Viby Station i dag.

- Vi har længe presset på for at få genåbnet Stilling Station, fordi det vil give et løft til den kollektive trafik i Østjylland. Vi skylder en stor tak til virksomheder og Stilling-Gram Borgerforening, som har arbejdet utrætteligt for at få et trinbræt i Stilling, siger Jørgen Gaarde.

Genåbningen af Stilling Station er en del af en politisk aftale indgået mellem Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Radikale og SF.

Aftalen indebærer, at der afsættes 762 mio. kr. over to år til den kollektive trafik. Ifølge de foreløbige oplysninger forventes ca. 5 millioner kr. at gå til genåbningen af Stilling Station.

Stilling Station genåbner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce