Tæskehold med banderelationer knaldet efter massiv politiefterforskning

Arkivfoto: Scanpix

Tæskehold med banderelationer knaldet efter massiv politiefterforskning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Opsøgte mand og truede ham med tæsk, hvis ikke han udleverede 600.000 kr. i kontanter.

HORSENS: Der blev ikke lagt fingre imellem, da en gruppe mænd indfandt sig i en lejlighed på Poul La Cours Vej i Skanderborg i starten af maj sidste år.

De kom ikke for at hyggesnakke.

Døren blev sparket op, og to personer i lejligheden fik tæsk med bl.a. en hammer og et baseballbat, så de pådrog sig blødende skader i hovedbunden. Optrinnet fik naboer til at ringe efter politiet, der kom ud og fik voldsmændene anholdt.

To af mændene er fra Horsens, og en meget omfattende efterforskning foretaget af Sydøstjyllands Politi har afsløret, at de har meget andet end overfaldet på Poul La Cours Vej på samvittigheden.

Det er politiets opfattelse, at de har relationer til den hollandske gruppering Satudarah, som ikke tidligere har haft kendte forbindelser til det østjyske.

Det fandt politiet
I anklageskriftet fra Sydøstjyllands Politi fremgår det, at man har fundet en række ting, som politiet vil have konfiskeret fra de tiltalte:
 • 238 gram hash.
 • 29.800 kr. i kontanter.
 • To elektronvægte.
 • 605 enheder doping.
 • To pebersprays.
 • 80 Rivotril-tabletter.
 • Tre totenschlägere.
 • En hammer.
 • En springkniv.
 • En kreditkort-kniv.
 • En kastekniv.
 • Et lasersigte til skydevåben.
 • 20 kugler med peber.
 • En gaspistol kaliber 10,9.
 • En pumpgun kaliber 17,3.
 • En Blackberry-telefon.

Fra Holland til Bagsværd - og Horsens?

Satudarah blev for alvor et samtaleemne i 2013, da bandegrupperingen VHK, Værebros Hårde Kerne, fra Bagsværd valgte at tage Satudarahs rygmærke til sig og kalde sig Satudarah MC Northside.

I udlandet er gruppen ved flere lejligheder koblet sammen med vold, våben og narkokriminalitet. Derfor gav det anledning til store bekymringer, da man pludselig begyndte at tale om dem i Danmark, og derfor har politiet haft travlt med at holde et vågent øje med de personer, der menes at have forbindelser til Satudarah.

Blandt dem altså de omtalte mænd fra Horsens. De blev anholdt, da politiet efter en periode havde overvåget dem og samlet så meget materiale, at sagen blev vurderet at kunne holde i retten. De blev anholdt 13. juni, og de har siddet varetægtsfængslet siden.

Sagen mod dem kører lige nu ved Retten i Horsens, hvor anklager Lisa Kjær Gjessing skal overbevise dommeren om mændenes skyld.

Hemmelige ransagninger og aflytninger

- Det er en meget omfattende sag med en efterforskning, der er startet med fokus på narko. Efterforskningen har kørt siden februar sidste år, og uden at gå for meget i detaljer kan jeg fortælle, at der er anvendt hemmelige ransagninger og aflytninger, mens sagen er bygget op. Det er på den baggrund vores opfattelse, at mændene har haft forbindelse til Satudarah, og at de har fungeret som et slags tæskehold, hvor de er blevet lovet en del af kagen, hvis de kunne indkræve nogle penge, siger Lisa Kjær Gjessing med henvisning til bl.a. to hændelser i landsbyen Sommersted ved Kolding 23. marts og 12. april.

Her blev en mand truet med bl.a. at blive "trukket hen over gårdspladsen", at få tæsk, blive trampet i hovedet og sparket, hvis ikke han betalte en påstået gæld på 600.000 til en anden mand i forbindelse med en virksomhedsoverdragelse, som denne mener har fundet sted.

Manden, der sendte tæskeholdet, er selv tiltalt for afpresning af særlig grov karakter.

- Normalt ville man have klaret sådan en økonomisk stridighed i fogedretten. Her har vi at gøre med en mand, der i stedet vælger at sende en flok muskelmænd ud for at klare ærterne, siger anklageren og påpeger, at det ikke er Sydøstjyllands Politis opfattelse, at Satudarah eller personer med relation til gruppen er etableret i det østjyske.

Foruden vold og afpresning er mændene tiltalt for at have besiddet alt fra narko til slagvåben, doping og en gasdrevet pumpgun.

Sagen ventes afsluttet 20. april.

Tæskehold med banderelationer knaldet efter massiv politiefterforskning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce