Udvikling: Der skal maksimal fokus på Himmelbjerget


Udvikling: Der skal maksimal fokus på Himmelbjerget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der skal laves en helhedsplan for Himmelbjerget, der skal bruges til at frisætte de potentialer, der ikke er udnyttet maksimalt i dag.

RY: Byrådet har vedtaget at sætte gang i arbejdet med at lave en helhedsplan for Himmelbjerget, og i sidste øjeblik blev det vedtaget, at byrådet skal være repræsenteret i arbejdet med to medlemmer i den styregruppe, der skal lede arbejdet. En gruppe, der ellers har repræsentanter for Tårnkomiteen, Naturstyrelsen, kommunen og Søhøjlandets Turistforening.

- Det handler om én ting: Vi ønsker at sætte maksimal fokus på Himmelbjerget for at udnytte de potentialer, der er her, sagde borgmester Jørgen Gaarde (S).

Flere glædede sig over, at der nu også deltager to politikere - henholdsvis Birte Andersen (V) og Søren Nielsen (S).

- Folkestyret ville blive så blodfattigt, hvis vi ikke deltog i den type arbejde, sagde Birte Andersen.

- Himmelbjerget er et af vore stærke turismekort med cirka 300.000 årlige besøgende, og jeg tror, vi kan se frem til, at endnu flere vil besøge Himmelbjerget. Blandt andet når der i 2017 kommer 17 krydstogtskibe til Aarhus, hvis passager tager på arrangerede busture. Her er Himmelbjerget populært. Og så tror jeg, at hele demokrati-historien på Himmelbjerget kan udvikles, sagde Søren Nielsen.

Der skal nu laves en helhedsplan for Himmelbjerget, der viser de udviklingspotentialer, der er i stedet og som peger på konkrete forslag til, hvordan tilgængeligheden og synligheden af området kan styrkes.

Planen skal levere en række kvalificerede ideer til, hvordan de forskellige områder på Himmelbjerget kan udvikles og bruges, både til oplevelser og aktivitet.

Det er ideen, at helhedsplanen også får en visuel side, der kan bruges til at søge penge fra fonde til at udvikle området. Ideen er opstået i det midlertidige udvalg for turisme, som byrådet har haft nedsat.

Der kan hentes hjælp fra en række ad hoc-grupper, der skal bidrage til udviklingen af Himmelbjerget. Styregruppen skal efter planen holde dets første møde i februar.

Til idekataloget er der allerede nævnt at udvikle events, demokrati- og historiefortællinger, koncerter som kobler demokrati og god musik, legeunivers, en demokratihøjskole og etablering af et nyt hotel. Der er også en ide om at lave en Himmelbjerg-app, der kan give gæster en anderledes oplevelse og vinkel på både natur og historien.

Udvikling: Der skal maksimal fokus på Himmelbjerget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce