200 km/t på vandet: Århusianer debuterer i vandracernes kongeklasse

De såkaldte powerboats kommer flyvende med en fart på 200 kilometer i timen henover vandet.

200 km/t på vandet: Århusianer debuterer i vandracernes kongeklasse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sebastian Haugaard Trads bliver eneste danske deltager, når der i weekenden afvikles en afdeling af verdensmesterskaberne i F2 Powerboat i Aalborg.

VANDSPORT: De kommer flyvende med en fart på 200 kilometer i timen henover vandet. 20 både med det samme mål. At komme først over målstregen.

I mange år har løb med racersportskatamaraner, såkaldte powerboats, ikke været afviklet i Danmark. Sporten var for mange år siden et populært tilløbsstykke, men er først indenfor de seneste år blevet vækket til live herhjemme.

En af hovedårsagerne har afsæt i Aarhus. Her finder man nemlig landets eneste kører.

For tre år siden trådte 27-årige Sebastian Haugaard Trads ind i sporten. Her begyndte han at deltage i kategorien Formel4, hvor bådene har en topfart på 110 kilometer i timen. Det er blevet til en række podieplaceringer, ligesom han er sluttet i top fem i VM-serien.

I den kommende weekend får han dog sin ilddåb, når der i Aalborg afvikles en af i alt fem runder af verdensmesterskaberne.

Den danske tilstedeværelse i sportsgrenen har fået antændt nogle af sportens gamle ildsjæle, som har stablet et løb på benene i forbindelse med Aalborg Regatta.

Løbet afvikles i kategorien Formel 2, hvor deltagerne kommer op på 200 kilometer i timen. En kategori, hvor de helt store kørere i topfeltet bliver fløjet ind fra Dubai med et team på op til 20 mand.

Sebastian Haugaard Trads er blevet tildelt et wildcard af arrangørerne i Aalborg og skal forsøge at klemme sig ind blandt de 20 bedste i kvalifikationen, så han kan få lov til at komme til start.

- Det er kongeklassen, som jeg kommer til at debutere i. Der bliver kørt enkelte Formel 1 løb omkring i verden, men for den semiprofessionelle klasse, som jeg er en del af, så er det her den allerstørste klasse, fortæller Sebastian Haugaard Trads, der arbejder som management konsulent til dagligt.

Når kalenderbladet kommer til april, bliver det meste af weekenderne og feriedagene tilbragt på vandet eller med hovedet nede i motoren på hans Formel4 motorbåd.

Båden han skal deltage med i Aalborg, er ikke hans egen, men en model som bliver stillet til hans rådighed for, at han kan være med.

- Det er lidt et kvantespring at gå fra 110-115 kilometer til 200 kilometer i timen på vandet. Der findes bare ingen klassen mellem Formel 4 eller Formel 2. De er større og stærkere, men jeg synes faktisk, at det er lettere at styre en Formel2 båd. Formel4 bådene har en firetaktsmotor, som er noget tungere og får båden til at svinge, hvilket betyder, at den har lettere ved at vippe. Formel2 bådene brager bare igennem. De er store, men nemmere at styre, fortæller Sebastian, der kun har haft mulighed for at teste sin båd to gange, inden han kommer til Aalborg på fredag.

Her skal han først deltage i matchrace på verdens 10 bedste kørere om fredagen, hvorefter der tages hul på træning og kvalifikation lørdag. Det er her, at det bliver alvor for den 27-årige århusianer, der skal forsøge at blive blandt de 20 bedste ud af 27 tilmeldte hold.

- Mit første mål er at blive blandt de 20 deltagere, der får lov til at køre finaleløbet søndag. Det er trods alt noget andet at fare afsted med 200 kilometer i timen i et felt med 20 andre end at sejle rundt på banen for sig selv. Så må vi se hvordan det går herfra. Bliver det en succes med Formel 2, så er der et nyt løb i Tønsberg i Norge i begyndelsen af august, hvor jeg kan være med, fortæller Sebastian Haugaard Trads.

Sebastian Haugaard Trads deltager i verdensmesterskaberne F2 Powerboat i Aalborg.
Sebastian Haugaard Trads deltager i verdensmesterskaberne F2 Powerboat i Aalborg.

200 km/t på vandet: Århusianer debuterer i vandracernes kongeklasse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Trods flot Sana-mål kæmpede OB sig tilbage og fik uafgjort
OB kom bagud med 2-0, da Jakob Ankersen og Tobias Sana scorede for AGF. OB kom dog tilbage i opgøret, da Jacob Barrett og til slut Nicklas Helenius skaffede fynboerne et point.
Afspil video
Et år med AGF og David Nielsen: Man skal kunne absorbere en masse smerte
David Nielsen har allerede rundet sit første år som AGF-træner. I Interviewet giver han et indblik i de op og nedture, der har været på det første år.
Afspil video
Ankersen: Det føles som om, at i Århus for tiden skal man brække et ben for at få straffe
Jakob Ankersen var mildest talt utilfreds med dommeren efter det uafgjorte resultat mod Ankersen?s gamle klub fra Esbjerg.
Afspil video
Kanstrup: Vi kunne have fået tre point hvis han havde set straffesparket
Pierre Kanstrup var ganske utilfreds med, at AGF ikke fik sat deres spil, som de ville, men også med dommeren, som måske skulle have tildelt dem et straffespark.
Afspil video
Highlights: AGF fik sin syvende uafgjort i sæsonen mod Esbjerg
De to overraskende hold i top 6 mødtes i dag i Esbjerg i en kamp, der på ingen måde var noget nær sindsoprivende.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Onuachu-hattrick i FCM's storsejr over FCN
FC Midtjylland vandt lørdag 1-4 ude over FC Nordsjælland på tre mål af Paul Onuachu.
Afspil video
Highlights: Esbjerg nedlagde Hobro efter stærk anden halvleg
Efter en lige første halvleg var det hjemmeholdet Esbjerg fB, der trådte i karakter og med to mål i anden halvleg sikrede sig sejren over Hobro.
Afspil video
Fra Robert Skovs kanon til Onuachus eminente hovedstød: Se alle målene fra denne Superliga-runde
Der har været rigtig mange flotte mål i den 12. runde af Superligaen, og vi har samlet dem alle i én målpakke. Blandt andet Tobias Sanas lækre ?chip?, endnu en Wilczek-kasse og Robert Skovs skønne langskudsdrøn.
Afspil video
Bo Henriksen bortvist: Det er så pisseringe, mand!
Bo Henriksen blev i Horsens kamp mod Esbjerg bortvist til tribunerne. Efter kampen fortæller han om sin egen oplevelse af situationen.
Afspil video
Bundærlig Solbakken i interview: Overrasker sig selv ved, at han ikke kan give slip
En meget ærlig Ståle Solbakken fortæller om sin trænerkarriere, de afkast, som er i forbindelse med et managerjob, og hvad tiden i FC København betyder for ham.