Århus Håndbold sælger sin største profil

Sebastian Henneberg stopper i Århus Håndbold til sommer. Bagspilleren er blevet købt fri af sin kontrakt. Foto: Ole Nielsen

Århus Håndbold sælger sin største profil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sebastian Henneberg er blevet købt fri af sin kontrakt og stopper i ligaklubben til sommer. Bagspilleren skifter til en udenlandsk klub.

Håndbold: Århus Håndbold bliver en profil fattigere i den kommende sæson. Venstrebacken Sebastian Henneberg er blevet købt fri af den kontrakt, der ellers løb til sommeren 2020, og fortsætter karrieren i udlandet efter sommerferien.

- Vi har altid forsøgt at strække os langt for at holde på vores spillere. På den anden side har vi også altid været åbne for at give vores profiler muligheden, hvis der kom en forespørgsel udefra. Sebastian har været igennem en flot udvikling i klubben og har været en meget solid spiller. Derfor vil vi heller ikke spænde ben for den mulighed, som han har fået her, siger Århus Håndbolds sportschef Peter Bredal.

Ligaklubben havde kontrakt på bagspilleren i et år mere og har derfor selv haft mulighed for at sætte tal på den økonomiske kompensation, de skulle have for at slippe ham et år før tid.

Men selvom århusianerne har modtaget en sum for at slippe deres skytte før tiden, så skal man ikke forvente, at der bliver handlet stort ind til den nye sæson. Sportschefen mener, at man er godt besat på venstrebacken.

- Vi har mange spændende spillere på den position. Sebastian Henneberg har været et kæmpe aktiv for i sin tid i klubben, men vi har spillere som Nikolaj Læsø og Torben Petersen på venstre back, ligesom Mathias Møller vender tilbage fra TM Tønder efter denne sæson. Derudover har vi også Mousa Dembele og Anton Laursen på pladsen. Så vi går ikke i panik og går ud og tager hasarderet beslutning, siger sportschefen.

Men det er en stor profil over de seneste år, som I siger farvel til?

- Vi kigger rundt på markedet og vurderer situationen, men vi føler os godt besat. Både hvad angår antal og kvalitet på pladsen. Vi har gennem tiden bevist, at vi godt kan tage unge spillere og løfte dem til et nyt niveau. Sebastian Henneberg var ikke noget stort navn, da vi hentede ham oppe i Skive, men han har udviklet sig eksplosivt her. Det samme kan siges om eksempelvis Nikolaj Læsø, siger Peter Bredal.

Sebastian Henneberg ser frem til at prøve kræfter med en ny udfordring efter sommerferien.

- Det er en spændende udfordring, som jeg glæder mig til at komme i gang med. På den anden side bliver det vemodigt at sige farvel til Århus Håndbold og mine holdkammerater. Jeg snakkede lige med Fredrik Schilling, som jeg har spillet sammen med gennem alle mine seniorår, ligesom jeg har spillet sammen med Torben Petersen og Peter Lund i lang tid. Der er bare nogle vante rammer herude i Arenaen. Jeg kender alle mennesker på kontoret, omkring holdet og selvfølgelig trænerne. Det giver en tryghed, som jeg også siger farvel til, siger Sebastian Henneberg og fortsætter:

- Århus Håndbold er jo blevet min klub. Min seniorklub. Det er her jeg har fået min opvækst som seniorspiller og har udviklet mig til den spiller, som jeg er i dag. Nu har de givet mig muligheder for at komme videre og det er jeg utrolig taknemmelig for, siger Sebastian Henneberg.

Sebastian Henneberg skiftede til Århus Håndbold fra Bjerringbro-Silkeborg i sommeren 2014 og har over de seneste fem år udviklet sig til en af de bærende kræfter på det århusianske ligahold.

I den seneste sæson scorede han 82 mål i 24 kampe for århusianerne i grundspillet. Århus Håndbold måtte dog undvære ham i store dele af slutspillet på grund af en skade.

Århus Håndbold sælger sin største profil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Teaser: Kom tæt på AGF?s svenske profil Tobias Sana
I optakten til søndagens Superliga-brag mellem AGF og FC Midtjylland, sætter vi fokus på Tobias Sana, som for alvor har fundet formen i AGF-trøjen.
Afspil video
Highlights: Mirakuløst Mortensen-mål ødelagde Riddersholms hjemmedebut
Sønderjyske havde flere store chancer til at udligne Jens Stages tidlige føringsmål, men AGFs nye angriber skulle lukke affæren med et drømmemål.
Afspil video
Highlights: Kæmpe koks af Højbjerg grundlagde sejren for AGF i forårspremieren mod Esbjerg
AGF vandt fredag aften forårspremieren i Superligaen, da de på hjemmebane slog Esbjerg med 2-0. Tobias Sana stod for begge AGF?s scoringer, hvor den første kom efter en kæmpe foræring fra Esbjergs målmand Jeppe Højbjerg.
Afspil video
Highlights: AGF sejrede dybt inde i overtiden mod Hobro
AGF vandt årets sidste Superliga-kamp dybt inde i overtiden, da Pierre Kanstrup omsatte en dødbold til et målt.
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Fantastiske Andreas Skov Olsen bankede Nordsjælland til sejr i Nørreskoven
Andreas Skov Olsen var flyvende, da FC Nordsjælland tog en sikker sejr over Vejle i Superligaen.
Afspil video
Presserummet diskuterer Brøndbys mulige trænere og er enige: Hjulmand er meget langt fra
Presserummet diskuterer i denne udsendelse ?Brøndby: Hvad nu?? mulige træneremner til Brøndby. De tror dog ikke, at FCN?s Kasper Hjulmand bliver den fremtidige erstatning for Alexander Zorniger.
Afspil video
Teaser: Kom tæt på AGF?s svenske profil Tobias Sana
I optakten til søndagens Superliga-brag mellem AGF og FC Midtjylland, sætter vi fokus på Tobias Sana, som for alvor har fundet formen i AGF-trøjen.
Afspil video
Tibbling om Zorniger-fyring: Jeg har intet ondt at sige om ham
Simon Tibbling sætter ord på sine tanker om fyringen af Zorniger, og hvordan Brøndby sikrer sig top 6-placeringen.
Afspil video
Mukhtar ser fremad efter Zorniger-fyring: Vi skal spille vores spil og nyde fodbolden igen
Hany Mukhtar prøver at forholde sig positivt til hele Alexander Zorniger-episoden og fokusere på den kommende Randers-kamp.