Århus Håndbold søger nye indtægtsmuligheder

Jørgen Noes har gennem de seneste sæsoner siddet som bestyrelsesformand i Århus Håndbold. Her ses han sammen med den tidligere formand Jan Børjesson, som han afløste i 2015. Foto: Flemming Krogh

Århus Håndbold søger nye indtægtsmuligheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Århus Håndbold har i samarbejde med en loyal sponsorkreds fået styr på det økonomisk fundament for den nye sæson og er i gang med at undersøge nye mulige indtægts muligheder, der kan bringe klubben tættere på toppen. Med tiden kan det bringe større navne til ligaholdet.

Håndbold: I marts måned vinkede Århus Håndbold farvel til sin direktør gennem de seneste tre sæsoner, Jan Nielsen. En afløser er endnu ikke tjekket ind på kontorgangen i Ceres Arena, og det er heller ikke planen, hvis man spørger klubbens bestyrelsesformand Jørgen Noes.

- Som verden ser ud nu, så kommer der ikke en direktør ligesom Jan Nielsen var det. Bestyrelsen har vurderet den sportslige ledelse til at være godt kørende og vores bedste overbevisning er, at det vi trænger til, er på den administrative del, selvom vi også er godt kørende der, siger formanden.

Faktisk er klubbens så godt kørende, at bestyrelsen i samarbejde med klubbens administration har fået gentegnet stort set samtlige sponsorer fra sidste sæson og allerede er godt i gang med at have sikret det økonomiske fundament. Det efterlader plads til at tænke større tanker i forhold til at finde ny og ekstra økonomi til klubben.

Af samme grund er kravet til en ny salgschef eller direktør, at han skal bringe noget nyt til bordet. Århus Håndbold er godt kørende som det er lige nu.

- Vi har opgraderet Fredrik Schilling og givet ham nogle flere timer til salg, ligesom vi i Peter Rasmussen har fået en god ambassadør for klubben, som også har givet et ordentlig nap. Vi er åbne for at få en ny profil ind, men det skal også kunne svare sig. Det skal være en, som kan løfte det hele og tilføje en ny ramme af indtægter. Vores tidligere direktør havde også sport og administration som sit ansvar, men de ting er allerede løst i vores organisation, så det handler ene og alene om salg, siger Jørgen Noes.

Det er vores ønske at komme med i semifinalerne, men vi kan ikke have det som mål med det fundament, som vi har i dag. Vi vil gerne udvikle spillere. Det er dér, hvor vi er henne i Århus Håndbold.
Jørgen Noes, bestyrelsesformand i Århus Håndbold.

Udviklingen kommer først

Han er begejstret for den opbakning og loyalitet, han har oplevet i sponsorkredsen gennem mange år og føler, at klubben er på vej i den rigtige retning, selvom den ikke kan jonglere med de samme lønsummer som de faste fem i toppen af dansk håndbold.

Klubbens tilgang til sporten og spillerne har dog vakt begejstring, og selvom det er ambitionen, at man gerne vil øge indtægtsgrundlaget, så man med tiden kan koble en profil eller to til fra øverste lag, så vil Århus Håndbold stadig holde fast i ambitionen om at have lokal forankring i spillertruppen, ligesom der skal andet ind i spillernes dagligdag end bare håndbold.

- Det er vores ønske at komme med i semifinalerne, men vi kan ikke have det som mål med det fundament, som vi har i dag. Vi vil gerne udvikle spillere. Det er dér, hvor vi er henne i Århus Håndbold. Skulle vi komme til et punkt, hvor vi kan hente spillere fra et lidt højere niveau, så skal vi stadig bibeholde den lokale forankring. Satsningen på ungdommen og evnen til at holde dem tæt til os har to formål. Det handler selvfølgelig om at styrke os selv. Både på den korte og lange bane, fordi vi ved, at der er nogle spillere som er længere om at blive seniorspillere end andre. Men det er også en ambition om, at vi ikke mister de unge mennesker, der har valgt at dedikere deres ungdom til træning. Det kan hurtigt blive konsekvensen, hvis de ikke når deres ultimative niveau som senior ret hurtigt. Så kan de miste interessen til alle mulige andre ting og så forsvinder du som håndboldspiller, klubmedlem og potentiel ungdomstræner. Det er vigtigt at fastholde en persons forankring i det lokale håndboldmiljø, også selvom man ikke bliver elitespiller, siger Noes og uddyber:

- Det er der, det hele menneske kommer ind, og det er også derfor vi siger, at vores spillere skal have noget andet at gå op i. Vi vil ikke have, at de udelukkende er håndboldspillere. De skal også have fokus på studie, job eller noget helt tredje, så vi får nogle andre impulser. Alt handler ikke om håndbold. Det er jo ikke en ægte tilværelse at være håndboldspiller. Det er inspirerende og interessant, men der er andet i livet, og det er den dimension, vi gerne vil have ind i tingene.

Hvorfor er det så vigtigt for jer?

- Personligt synes jeg, at det er vældig væsentligt, at du får nogle andre kompetencer end dem, du har på en håndboldbane. Jeg tror også, at du bliver en bedre og mere reflekterende håndboldspiller af at have andre ting i livet. Dit liv står og falder ikke med, at du brændte en chance kort før tid. Det er ærgerligt, selvfølgelig, men der er andet i livet. Der er ikke noget at sige til, at det er svært at få den anden dimension på, når man spiller, men det vil vi gerne give dem, for vi tror, at det på den lange bane gør dem bedre på det niveau, som vi kan tilbyde, siger bestyrelsesformanden og uddyber:

- Der er nogen, som vægter økonomi højere, og der taler jeg om hele sektionen med spiller, familie og agent, og der kan vi formentlig ikke være med. Men dem som vægter det andet højt, kan se, at vi er i stand til at flytte spillere, og det er vi, fordi vi har investeret og hele tiden har haft gode kompetencer i vores træningsteam og den fysiske stab. Vi har opgraderet i den fysiske del ved at få en fuldtids fysisk træner, kiropraktor og i år har vi fået sportspsykologer med ind over, ligesom vi har fået sportslig rådgivning i Jan Nielsen og Peter Bredal. Så de spillere der er klar til at satse på at udvikle sig over en længere periode. Dem, tror jeg, vi er i stand til at tiltrække en procentdel af.

Er de store navne gode nok til Århus?

Når de store navne vender hjem fra udlandet, ender de sjældent i Aarhus. Undtagelsen i de senere år har været islandske Robert Gunnarsson, der begyndte og sluttede sin store karriere i Arena. Derudover har det været sjældent, at landsholdsaktuelle spillere er blevet nævnt i forbindelse med Århus Håndbold.

Det kunne ellers være det element af x faktor, der kunne bringe holdet helt op til de faste top fire mandskaber, men det har endnu ikke været på tale at bide på.

For det første på grund af økonomien, men også det faktum om det ville give det, som klubben kommer til at betale for.

- Vi har ikke været i stand til at honorere de store økonomiske profiler, men vi har heller ikke talt med dem, fordi jeg tror ikke, at vi er i stand til at betale dem, siger Noes og uddyber:

- Hvis det giver mening, og vi vurderer, at det er økonomisk forsvarligt at hente en spiller hjem fra udlandet, så er vi ikke afvisende, men det skal også give mening. Vi ser jo, at flere af de store profiler kommer hjem nu. I en trup på 20 mennesker er det måske nemmere at levere godt end her i Aarhus, hvor du skal være 50 minutters profil i hver eneste kamp. Om de kan det rent fysisk, ved jeg ikke, men det vil jo være en del af vores overvejelser. Vi vil også spørge os selv om vi kan få mere ved at hente to fra den næstøverste hylde i stedet for en fra den øverste. Det er altid en afvejning.

Muligheden for at hente en eller to store navne ind i fremtiden, er dog ikke gemt helt væk. Den store loyalitet i klubbens sponsorkreds har som tidligere nævnt givet mulighed for at afsøge nye indtægtsgrundlag i efteråret. Giver det ekstra på bundlinjen, så vil det i fremtiden blive brugt på det sportslige, så klubben kan komme endnu tættere på top fire klubberne.

- Kan det bidrage med nogle flere midler, så vil vi gå ud og investere det og finde en spiller eller to mere, der kan bidrage til toppen af det, som vi har i dag. Er det to til tre spillere fra en højere hylde, der kan bringe os tættere på vores ønske om en semifinale? Vi har en formodning om, at det kan bringe os opad, for vi er godt klar over, at vi som klub ikke er selvskrevne til slutspillet.

Århus Håndbold søger nye indtægtsmuligheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Patrick Mortensen reddede ét point hjem for AGF på trods af kæmpe målmandsbrølere
Mandagens kamp mellem AGF og Vejle endte 2-2, efter AGF?s målmand Kamil Grabara havde disket op med to store målmandsfejl. Jens Stage og Patrick Mortensne sørgede for AGF?s to mål, mens Allan Sousa og Jonas Andersen lavede gæsternes.
Afspil video
Povlsen om David Nielsens kontraktforlængelse: Man skal præstere for at forlænge
Flemming Povlsen giver sin holdning om David Nielsens præstation som træner, og om Nielsen og bestyrelsen i AGF skal blive enige om en kontraktforlængelse.
Afspil video
Lars Jacobsen om AGF: Hvis ingen trænere lykkes, så peger pilen andre steder hen i butikken
Efter AGF?s missede top 6-placering, diskuterede Lars Jacobsen og Flemming Povlsen den nuværende situation i klubben.
Afspil video
David Nielsen: Vi er selvfølgelig ikke tilfredse med, at vi ikke kommer i top seks
Hør David Nielsen udtale sig om AGF?s missede top seks-situation.
Afspil video
Freder AGF-chef David Nielsen her efter misset top seks? ?100 pct opbakning"
Sportschef Peter "PC" Christiansen virker til at frede træner David Nielsen i dette interview. Bedøm selv.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Ståle Solbakken om Viktor Fischers skade: Han mangler de sidste fem procent
Viktor Fischer er løbet ind i en ny skade og FCK-træner, Ståle Solbakken, udtaler, at han bare mangler fem procent og han håber, at Fischer er klar til næste weekend.
Afspil video
Stor utilfredshed i Vendsyssel-lejren: Vi bliver bortdømt igen
Vendsyssel-anfører Alexander Juel Andersen og cheftræner Jens Berthel Askou var langt fra tilfredse med længden af overtiden der blev spillet, da Hobro sikrede sig et 3-3-resultat i Hjørring i søndags.
Afspil video
Fra Daramys Debut-mål til Tibblings kasse med knæet: Her er alle målene fra Superliga-runden
Der blev scoret en masse fantastiske mål i denne Superliga-runde, og her kan du se dem i en samlet målpakke.
Afspil video
Highlights: Patrick Mortensen reddede ét point hjem for AGF på trods af kæmpe målmandsbrølere
Mandagens kamp mellem AGF og Vejle endte 2-2, efter AGF?s målmand Kamil Grabara havde disket op med to store målmandsfejl. Jens Stage og Patrick Mortensne sørgede for AGF?s to mål, mens Allan Sousa og Jonas Andersen lavede gæsternes.
Afspil video
Alle weekendens Superliga-mål i ét klip
Superligaen leverede en underholdende weekend, og her får du alle weekendens mål.