Århus-anfører er blevet klogere på sit holds evner

Peter Lund og Nikolaj Læsø har haft godt styr på defensiven, når de er nået tilbage i det etablerede forsvar. Foto: Ole Nielsen

Århus-anfører er blevet klogere på sit holds evner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De seneste nederlag til de forventede top-fem-hold har vist Århus Håndbold, hvor truppens største mangler er. Vigtig læring for ligaholdet inden årets sidste seks kampe, der meget vel kan afgøre holdets skæbne i grundspillet.

Håndbold: Det har været lidt tungt at være håndboldspiller i Ceres Arena i de seneste par runder. De seneste seks kampe har givet fire nederlag og to uafgjorte resultater, hvilket har sendt århusianerne ned på en ottendeplads i tabellen med et firepoints-forspring til KIF Kolding.

Tirsdag aften tager århusianerne hul på en serie af seks opgør mod en række mandskaber, hvor mulighederne for bonus i tabellen burde være noget større end på det seneste. Første udfordring hedder TMS Ringsted på udebane og herefter venter Lemvig-Thyborøn, KIF Kolding, Sønderjyske, Skanderborg og Nordsjælland. Hold, der er til at tale med, men samtidig mandskaber, der er ligeså skarpe i at straffe personlige fejl som topholdene.

- Vi er blevet langt klogere på os selv som hold i de seneste par kampe. I størstedelen af dem har vi været godt med i det meste af tiden og har spillet god håndbold, men har i sidste ende tabt til os selv, fordi vi har lavet mange dumme og dyre fejl, siger Århus Håndbolds anfører Peter Lund.

- Vi har brugt meget tid på at analysere kampene, se video og trænet løb, så vi kan komme hurtigt hjem og stå i forsvaret, hvis vi brænder. Vi kan jo se, at vi har godt fat i vores defensiv, hvis vi kommer hjem, siger Peter Lund og tilføjer, at der skal tilføres langt større kynisme til det århusianske spil.

I kampene mod topholdet har det ofte været brændte chancer eller hasarderede beslutning, som er blevet straffet prompte og har sendt muligheden for point langt væk.

- Vi er 100 procent opmærksomme på de mangler vi har som hold. Vi er nødt til at blive skarpe på det nu og ikke om en måned, for så vil muligheden være forpasset. Vi står overfor en rigtig vigtig periode, hvor vi gerne skal have en god håndfuld point inden pausen, siger Peter Lund og understreger, at holdene under dem også er begyndt at rykke på sig.

Mors/Thy ligner et hold, der er kommet i gang, ligesom Ribe/Esbjerg også er begyndt at vinde. Derfor skal pointene til at komme i hus, hvis presset i den sidste del af grundspillet ikke skal være maksimalt.

- Det minder lidt om sidste år lige nu. Derfor er det også vigtigt, at vi får vendt situationen og kommer godt ud af 2018. Kan vi hente 10 point i de kommende kampe, vil jeg bestemt sige, at efteråret har været godkendt for vores side. Det vil være optimalt at stå med minimum 20 point, når vi har spillet den seneste kamp mod Nordsjælland, siger anføreren.

Ifølge ham bliver der spænet frem og tilbage til træning i et forsøg på at få mere fart i benene.

- Der er virkelig knald på vores træning lige nu. Alle er fit for fight i truppen og nu handler det om at få overført de gode ting fra træningsbanen til vores kampe, siger Peter Lund.

Århus Håndbold spiller mod TMS Ringsted tirsdag aften klokken 18.30.

Århus Håndbold
Århus Håndbolds program for resten af 2018Liga:

20/11: TMS Ringsted på udebane

1/12: Lemvig-Thyborøn på hjemmebane

5/12: KIF Kolding på hjemmebane

9/12: Sønderjyske på udebane

15/12: Skanderborg Håndbold på hjemmebane

22/12: Nordsjælland på udebane

Santander Cup, kvartfinale:

18/12: TTH Holstebro på udebane.

Århus-anfører er blevet klogere på sit holds evner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Mirakuløst Mortensen-mål ødelagde Riddersholms hjemmedebut
Sønderjyske havde flere store chancer til at udligne Jens Stages tidlige føringsmål, men AGFs nye angriber skulle lukke affæren med et drømmemål.
Afspil video
Highlights: Kæmpe koks af Højbjerg grundlagde sejren for AGF i forårspremieren mod Esbjerg
AGF vandt fredag aften forårspremieren i Superligaen, da de på hjemmebane slog Esbjerg med 2-0. Tobias Sana stod for begge AGF?s scoringer, hvor den første kom efter en kæmpe foræring fra Esbjergs målmand Jeppe Højbjerg.
Afspil video
Highlights: AGF sejrede dybt inde i overtiden mod Hobro
AGF vandt årets sidste Superliga-kamp dybt inde i overtiden, da Pierre Kanstrup omsatte en dødbold til et målt.
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.
Afspil video
Highlights: FC Nordsjælland sejrede efter sent AGF-selvmål
FC Nordsjælland vandt mandag aften 1-0 hjemme mod AGF på et sent selvmål.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Mirakuløst Mortensen-mål ødelagde Riddersholms hjemmedebut
Sønderjyske havde flere store chancer til at udligne Jens Stages tidlige føringsmål, men AGFs nye angriber skulle lukke affæren med et drømmemål.
Afspil video
Miraklet i Madrid: Og så kan du sgu da bare komme an
Signe Vadgaard har mødtes med den tidligere OB-keeper, Lars Høgh, som netop stod på mål for 25 år siden, da OB besejrede Real Madrid med 2-0.
Afspil video
Sand: Vi tillader alt for mange chancer
Efter kampen mod Nordsjælland gav Ebbe Sand svar på tiltale om Brøndbys udfordringer i defensive. På trods af de defensive problemer, så var Sand imponeret over nyankomne Simon Hedlund.
Afspil video
Mine forældre har stået og sagt: ?Det er godt skyde udefra, og det er godt at træne frispark?
Robert Skov har gang i en rekordgod Superliga-sæson, hvor han leverer det ene frisparksmål efter det andet. Vi har taget en snak med FCK?eren om blandt andet frispark, og hvordan han er blevet så god til netop den disciplin.
Afspil video
Sand: Jeg har fokus på at få flere danskere i truppen
Ebbe Sand var i studiet efter kampen mod FC Nordsjælland, hvor han gjorde det klart, at flere danskere i truppen var en klar prioritet fra hans side.