Århus-anfører er blevet klogere på sit holds evner

Peter Lund og Nikolaj Læsø har haft godt styr på defensiven, når de er nået tilbage i det etablerede forsvar. Foto: Ole Nielsen

Århus-anfører er blevet klogere på sit holds evner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De seneste nederlag til de forventede top-fem-hold har vist Århus Håndbold, hvor truppens største mangler er. Vigtig læring for ligaholdet inden årets sidste seks kampe, der meget vel kan afgøre holdets skæbne i grundspillet.

Håndbold: Det har været lidt tungt at være håndboldspiller i Ceres Arena i de seneste par runder. De seneste seks kampe har givet fire nederlag og to uafgjorte resultater, hvilket har sendt århusianerne ned på en ottendeplads i tabellen med et firepoints-forspring til KIF Kolding.

Tirsdag aften tager århusianerne hul på en serie af seks opgør mod en række mandskaber, hvor mulighederne for bonus i tabellen burde være noget større end på det seneste. Første udfordring hedder TMS Ringsted på udebane og herefter venter Lemvig-Thyborøn, KIF Kolding, Sønderjyske, Skanderborg og Nordsjælland. Hold, der er til at tale med, men samtidig mandskaber, der er ligeså skarpe i at straffe personlige fejl som topholdene.

- Vi er blevet langt klogere på os selv som hold i de seneste par kampe. I størstedelen af dem har vi været godt med i det meste af tiden og har spillet god håndbold, men har i sidste ende tabt til os selv, fordi vi har lavet mange dumme og dyre fejl, siger Århus Håndbolds anfører Peter Lund.

- Vi har brugt meget tid på at analysere kampene, se video og trænet løb, så vi kan komme hurtigt hjem og stå i forsvaret, hvis vi brænder. Vi kan jo se, at vi har godt fat i vores defensiv, hvis vi kommer hjem, siger Peter Lund og tilføjer, at der skal tilføres langt større kynisme til det århusianske spil.

I kampene mod topholdet har det ofte været brændte chancer eller hasarderede beslutning, som er blevet straffet prompte og har sendt muligheden for point langt væk.

- Vi er 100 procent opmærksomme på de mangler vi har som hold. Vi er nødt til at blive skarpe på det nu og ikke om en måned, for så vil muligheden være forpasset. Vi står overfor en rigtig vigtig periode, hvor vi gerne skal have en god håndfuld point inden pausen, siger Peter Lund og understreger, at holdene under dem også er begyndt at rykke på sig.

Mors/Thy ligner et hold, der er kommet i gang, ligesom Ribe/Esbjerg også er begyndt at vinde. Derfor skal pointene til at komme i hus, hvis presset i den sidste del af grundspillet ikke skal være maksimalt.

- Det minder lidt om sidste år lige nu. Derfor er det også vigtigt, at vi får vendt situationen og kommer godt ud af 2018. Kan vi hente 10 point i de kommende kampe, vil jeg bestemt sige, at efteråret har været godkendt for vores side. Det vil være optimalt at stå med minimum 20 point, når vi har spillet den seneste kamp mod Nordsjælland, siger anføreren.

Ifølge ham bliver der spænet frem og tilbage til træning i et forsøg på at få mere fart i benene.

- Der er virkelig knald på vores træning lige nu. Alle er fit for fight i truppen og nu handler det om at få overført de gode ting fra træningsbanen til vores kampe, siger Peter Lund.

Århus Håndbold spiller mod TMS Ringsted tirsdag aften klokken 18.30.

Århus Håndbold
Århus Håndbolds program for resten af 2018Liga:

20/11: TMS Ringsted på udebane

1/12: Lemvig-Thyborøn på hjemmebane

5/12: KIF Kolding på hjemmebane

9/12: Sønderjyske på udebane

15/12: Skanderborg Håndbold på hjemmebane

22/12: Nordsjælland på udebane

Santander Cup, kvartfinale:

18/12: TTH Holstebro på udebane.

Århus-anfører er blevet klogere på sit holds evner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.
Afspil video
Highlights: FC Nordsjælland sejrede efter sent AGF-selvmål
FC Nordsjælland vandt mandag aften 1-0 hjemme mod AGF på et sent selvmål.
Afspil video
Highlights: Højers to sublime langskudsmål sikrede AGF sejren
Casper Højer Nielsen scorede to flotte mål i AGF's 2-1-sejr hjemme over Vejle.
Afspil video
Highlights: AC Horsens forlængede AGFs nederlagsstime til tre kampe trods Spelmann-genialitet
AGF er blot tre point fra bunden i Superligaen efter endnu et nederlag, og denne gang var det mod Bo Henriksens tropper fra Horsens.
Afspil video
Highlights: Majestætisk Kaiser-kasse i Brøndby-sejr over AGF
Brøndby og AGF mødtes fredag aften i Superligaen i et opgør, der længe stod 0-0. Et mål af Dominik Kaiser i anden halvleg sendte dog Brøndby på sejrskurs i et opgør, hjemmeholdet vandt 2-0.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Er Robert Skov ved at blive for god til Superligaen? Selv er han iskold
Robert Skov tænker ikke på mulig interesse fra andre klubber. Han har fokus på den interesse, som FC København og hans medspillere giver ham.
Afspil video
Dommen er hård: Vinteren kan ikke komme hurtigt nok for Esbjerg
Casper Høygård kommer her med sin dom over Esbjerg, inden vi med hastige skridt nærmer os juleferien.
Afspil video
John Lammers: Hvis man tror, at det hele er godt, så bliver det værre
For Esbjerg-træner John Lammers er det vigtigt, at man arbejder hårdt hver eneste dag. Se indslaget med John Lammers her, og bliv lidt klogere på ham som træner.
Afspil video
Jacob Friis om sin måde at være træner på: Jeg har altid været tilhænger af tydelighed
Bliv i indslaget her lidt klogere på AaB?s nye cheftræner, Jacob Friis, som i første omgang har fået en kontrakt frem til sommeren 2019.
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.