Århus smed initiativet i slutminutterne og blev straffet hårdt

Nikolaj Læsø fightede som en sindssyg i den uafgjorte kamp mod TTH Holstebro. Foto: Kim Haugaard

Århus smed initiativet i slutminutterne og blev straffet hårdt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Århus Håndbold burde have taget den første sejr over TTH Holstebro for første gang i to et halvt år. Århusianerne gik dog kolde til sidst og måtte nøjes med 31-31.

Håndbold: Den stod lige foran dem. Sejren over et hold fra top fem, som de har haft så svært ved at slå i de seneste to sæsoner. Med fire minutter tilbage på tavlen var Århus Håndbold i front med fire mål, 31-27 mod TTH Holstebro. Alligevel var det hjemmeholdet, der til sidst måtte falde til gulvet og græmme sig.

En gummiarm af dimensioner i allersidste minut forvandlede en sikker sejr til blot et enkelt point, 31-31. To scoringer fra gæsternes Jonas Porup i sidste minut, den sidste i allersidste sekund, ødelagde det, der lignede en mindeværdig aften i Ceres Arena.

Efter sidste rundes mareridtsindsats i Silkeborg vendte Århus Håndbold tilbage til banen med noget nerve, intensitet og udstråling. Anført af den evigt kæmpende Nikolaj Læsø, spillede hjemmeholdet friskt til og fik specielt i anden halvleg vist glimrende prøver på stærkt angrebsspil.

Kampen viste dog også mandskabernes evne til at straffe hinandens fejl. I første halvleg var det først vestjyderne, der var ved at stikke af efter et par tvivlsomme århusianske aktioner i angrebet, og til sidst i halvlegen var det så hjemmeholdets tur til at skabe luft på måltavlen, 18-15.

Som anden halvleg skred frem, så det imidlertid ud til, at Århus Håndbold endelig havde fået krammet på Holstebro, som de ikke har besejret siden februar måned 2016.

Et stærkt forsvar gav gode betingelser til målmand Jens Fredsgaard, og da fejlene samtidig forsvandt og blev afløst af godt angrebsspil i modsatte ende, så formåede værterne at fastholde deres føring i det meste af anden halvleg.

Da Nikolaj Læsø bankede bolden i mål til 31-27, lignede det også en sikker sejr til hjemmeholdet. Men netop som sækken skulle snørres, var det som om, at værterne kom til at spille baglæns og slippe det initiativ, der ellers havde bragt dem i en fordelagtig position.

Til allersidst skete det, der ikke måtte. Hjemmeholdet brændte 10 sekunder før tid, bolden blev spillet op til Jonas Porup, der spænede ned mod det århusianske mål, steg til vejrs i høj fart og sikrede sit hold det ene point.

- Jeg tror, at vi blev bange og pakkede os lidt ind. Jeg er godt klar over, at Nikolaj Læsø kom til at se uheldig ud til sidst, men han skal have cadeau for at turde. Nogen skulle jo gøre det, ellers ville der være blev dømt passivt spil. Det var sløjt, at vi ikke kunne lukke kampen. Specielt på en dag, hvor der var mange mennesker, hallen kogte og alle var godt med. Det gør det bare endnu mere ærgerligt, at vi ikke kan omsætte det til to point, sagde Sebastian Henneberg og fortsatte:

- Jeg synes, at vi var et bedre hold end Tvis i dag. Taktisk var vi godt sat op, vi kørte de systemer vi skulle og angreb på de folk og områder, vi havde talt om. Forsvaret var godt og Jens Fredsgaard havde flere gode redninger.

Det var også en helt anden indstilling end i Silkeborg I viste i dag.

- Helt vildt. Vi fik en ordentlig øretæve i Silkeborg og havde et langt møde bagefter. Derfor var det også fedt at se folk kæmpe i dag og have ild i øjnene. Vi stod virkelig sammen derinde og sådan burde det være hver eneste gang, men det er også svært, når vi har en statistik, som hedder nul for 30 mod de bedste herhjemme. Derfor er det også endnu mere ærgerligt, at vi ikke kan gøre det færdigt. Vi skal dog huske at tage den gode præstation, vi leverede i 59 minutter, med os, sagde Sebastian Henneberg

Håndboldliga, herrer
Århus-TTH Holstebro 31-31 (18-15).Århus: Nikolaj Læsø 7, Sebastian Henneberg 6, Jonas Langerhuus 4, Anders Martinusen 4, Fredrik Schilling 4, Nikolai Vinther 3,Tobias Møller 2, Torben Petersen 1.TTH Holstebro: Magnus Bramming 7, Kasper Kildelund 6, Jonas Porup 5, Lars Mousing 4, Peter Balling 3, Jac Karlsson 2, Viktor Östlund 2, Vignir Svavarsson 1, Kay Smits 1.Udvisninger: Århus 4, TTH Holstebro 4.Tilskuere: 2.273.

Århus smed initiativet i slutminutterne og blev straffet hårdt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: AGF sejrede dybt inde i overtiden mod Hobro
AGF vandt årets sidste Superliga-kamp dybt inde i overtiden, da Pierre Kanstrup omsatte en dødbold til et målt.
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.
Afspil video
Highlights: FC Nordsjælland sejrede efter sent AGF-selvmål
FC Nordsjælland vandt mandag aften 1-0 hjemme mod AGF på et sent selvmål.
Afspil video
Highlights: Højers to sublime langskudsmål sikrede AGF sejren
Casper Højer Nielsen scorede to flotte mål i AGF's 2-1-sejr hjemme over Vejle.
Afspil video
Highlights: AC Horsens forlængede AGFs nederlagsstime til tre kampe trods Spelmann-genialitet
AGF er blot tre point fra bunden i Superligaen efter endnu et nederlag, og denne gang var det mod Bo Henriksens tropper fra Horsens.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Vild, vildere, Wilczek: Den polske goalgetter slog rekorden for flest scorede mål i et kalenderår
Med Kamil Wilczeks udligning mod Vejle i næstsidste spillerunde af efteråret slog han rekorden for flest scorede mål på et år. Hele 25 af slagsen leverede den stille og sympatiske polak for Brøndby.
Afspil video
Skov-hattrick sender Superligaen på vinterpause: Se alle rundens mål her
Der blev scoret hele 21 mål i Superligaens runde 20, og vi har samlet alle 21 mål i en stor målpakke.
Afspil video
Jesper Hansen bedømmer: De Gea vs. Alisson
FC Midtjyllands målmand Jesper Hansen har hjulpet os med at vurdere, hvem af de to målmænd der er bedst i øjeblikket.
Afspil video
Transfersnak med Solbakken: Planen har hele tiden været, at Ankersen skal sælges til sommer
Ståle Solbakken og Kasper Marker gennemgår FCK?s trup med et helt særligt transferfokus. Hvordan står det til med kontraktudløb? Hvem bliver muligvis solgt? Hvor skal FCK forstærke sig?
Afspil video
Kenneth Andersen sætter ord på sin første tid som cheftræner i FC Midtjylland: Det har været hektisk
I starten af oktober blev Kenneth Andersen udpeget som Jess Thorups afløser som FC Midtjyllands cheftræner. Andersen fortæller om, hvordan han har oplevet den første periode som værende cheftræner i en af Danmarks største klubber.