AGF-cheftræner: Der er en blodrus omkring AGF

AGFs træner David Nielsen i Alka Superliga-kampen mellem AGF og FC Helsingør på Ceres Park i Aarhus , fredag den 1. december 2017. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2017)

AGF-cheftræner: Der er en blodrus omkring AGF

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

David Nielsen har svært ved at kapere den hårde kritik han og AGF-spillerne har fået efter nulløsningen på hjemmebane mod Helsingør. Han peger på, at holdet har fået fire point i de seneste tre kampe og er på rette vej.

Fodbold: Fire point i syv kampe. Eller fire point i de seneste tre kampe.

Det er umiddelbart to vidt forskellige historier, men de er snittet ud af samme kævle, og David Nielsen, AGFs cheftræner, holder sig naturligvis mest til sidstnævnte, som atter har fået århusianerne til at røre lidt på sig i tabellen.

Men sandheden om det senest optjente point, 0-0 på hjemmebane mod FC Helsingør, er også, at det bestemt ikke var et resultat, som fans og øvrigt bagland faldt i decideret svime over.

Her nogle dage efter pointdelingen trækker cheftræneren på skuldrene. Et point er et point. Han forstår ikke den harske stemning i kølvandet på fredags-kampen.

- Vi spiller 0-0, og alt omkring os råber og skriger, som havde vi tabt med fire mål. Det er også vores egen følelse lige efter kampen. Vi er nede. Men det er fordi, vi er så langt ude, at vi ikke kan tænke klart længere. Og det skal vi kunne. Det er min opgave i AGF: At vi altid tænker klart, lyder det fra David Nielsen efter tirsdagens vindblæste træning på kunstgræsbanen på Fredensvang.

- Fakta er jo, at vi rent faktisk producerer masser af chancer mod Helsingør, men alle kunne også se, at vi ikke var i stand til at score. Det burde vi have gjort, ligesom vi bliver snydt for et klokkeklart straffespark. Men den overordnede overskrift bagefter er jo helt anderledes voldsom, nemlig, at Helsingør brænder en stor chance, hvor de rammer stolpen og derfor burde have vundet. Det forstår jeg ikke.

David Nielsen mener ikke, at spillerne befinder sig et "dårligt sted" lige nu, ser en udvikling, som man også kan tage med til Brøndby på søndag, efterårets sidste udfordring.

- Hvis vi tager de fire første kampe vi spillede, havde vi langt hen ad vejen et rigtig godt udtryk, og gjorde masser af gode ting, men vi tabte de kampe af den ene eller anden grund, og så er det klart, at der skal ske noget andet. Derfor har tilgangen til de seneste tre kampe været mere resultatorienteret. Det betyder, at vi har fået fire point i de kampe. Det er bedre end i de første kampe, vi spillede, selvom vores udtryk var helt anderledes. Men jeg kunne selvfølgelig ikke bare køre løs og blive ved med at stå og sige "nej, hvor spiller vi godt", når vi ikke fik noget ud af det. Derfor har vi forsøgt at rette os ret kraftigt ind efter modstanderne i de seneste tre kampe, siger Nielsen.

Hoveder på et fad

Han har tydeligvis snakket sig varm. Fasthed i stemmen. Forstår ikke omgivelsernes trang til at vende tomlen ned.

- Mod Lyngby og Randers var vores store problem jo også, at vi ikke kunne score, men der lukkede vi så også mål ind den anden vej. Nu holder vi endelig nullet, får et point, og lukker hullet i tabellen op til Lyngby, så jeg køber ikke hele den her præmis med, at alt bare er dårligt. Der er en eller anden blodrus omkring AGF, som jeg ikke kommer til at acceptere. Der er ikke rigtig andre end mig, der reagerer på det, men jeg kommer jo også ind udefra, er helt ny, og jeg kan se det helt tydeligt. Og jeg kan se, hvad det gør ved spillerne. Det hele. Og den blodrus må vi simpelthen ikke lade os rive med af. Der er noget med, at der til enhver tid bare skal hoveder på et fad i Aarhus. Og det er jeg altså nødt til at skærme spillerne og klubben fra.

Presset udefra er stort i AGF. Det vidste du jo godt, da du kom til klubben?

- Det vidste jeg godt, ja, og det er derfor jeg er kommet til klubben. For at stoppe det.

Men det overrasker dig alligevel, at det er, som det er?

- Nej, for det er noget, jeg har observeret på afstand før, så jeg har udmærket godt været klar over, at det er sådan det er her i Aarhus. Det giver os bare en underhånd i forhold til alle andre steder. Den eneste måde, vi kunne rette op på de fire første nederlag, det havde været at vinde de fire næste. Mindre kan ikke gøre det i AGF. Og sådan er det også i spillernes hoveder. Det er bare realiteten. Men det er bare ikke der, vi er lige nu, at vi vinder fire kampe i streg, og så er det klaret, kommer det fra AGFs cheftræner.

Hvordan underhånd?

- Vi tabte 0-4 til et utrolig kynisk FC Midtjylland, men det bliver skreget ekstra op, fordi det er os, der taber til dem. Den anden dag var der vist et andet hold (OB, red.), der kom forbi Herning, og som blev spillet ud på røv og albuer i første halvleg og var nede med 0-3. Det er ikke en historie, men det var en kæmpe katastrofe, at vi tabte til dem. Måske er FC Midtjylland bare ret godt kørende for tiden? Det bliver bare ikke historien, når det er AGF, der møder dem. Det gider jeg ikke acceptere, siger David Nielsen.

AGF spiller søndag klokken 18.00 mod Brøndby.

AGF-cheftræner: Der er en blodrus omkring AGF

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Stage og Paulsen med sjov fortid: Han var den klart mest hotte
Vores reporter, Christine Møller, fangede Jens Stage, der fortalte en god Jakob Poulsen-anekdote. Se meget mere Jens Stage, når vi har optakt til AGF-FCM på søndag.
Afspil video
Highlights: Poulsens første brændte straffespark i Superligaen sikrede AGF point!
Jakob Poulsen havde før dagens opgør scoret på samtlige 16 straffesparks forsøg, som han har haft i Superligaen. I premiere-kampen mod AGF, fik kaptajnen dog gummiben og blevet reddet af Jovanovic.
Afspil video
Highlights: FCK spillede sig til europæisk fodbold efter sejr over AGF
FC København vandt hjemme 4-1 over AGF fredag aften og sikrede sig dermed en plads i Europa League-kvalifikationen.
Afspil video
Highlights: Backman og Pusic nedlagde Sønderjyske
AGF er klar til Europa League-playoffsfinalen mod FCK på fredag efter en samlet sejr på 4-2 mod Sønderjyske.
Afspil video
Highlights: AGF smed 2-0 føring over styr på hjemmebanen
Martin Pusic var brandvarm med to mål, men det skulle vise sig, at det ikke var nok for AGF, der gik helt ned med flaget det sidste kvarter mod Sønderjyske.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: To målmandskoks i AaB-sejr over FCM
AaB fik fredag aften en sen 2-1-sejr over FC Midtjylland i et opgør, der bød på to store målmandskoks.
Afspil video
Stage og Paulsen med sjov fortid: Han var den klart mest hotte
Vores reporter, Christine Møller, fangede Jens Stage, der fortalte en god Jakob Poulsen-anekdote. Se meget mere Jens Stage, når vi har optakt til AGF-FCM på søndag.
Afspil video
Ståle slår fast: Lige nu er flere foran Kvist
Ståle Solbakken diskuterer William Kvists situation på FCK-holdet.
Afspil video
Drachmann klar til nyt kapitel: OB har gang i et spændende projekt
OB har købt den tidligere FC Midtjylland-spiller, Janus Drachmann, der særligt skal bidrage med rutine, vildskab og ærgerrighed.
Afspil video
Fra fattigdom til FCM-profil: Sanneh fortæller om sit gamle liv i Gambia
Vi tog med den stærke forsvarsspiller, Bubacarr Sanneh, til Gambia, da Sanneh besøgte sin familie.