AGF-kant: - Det føles ikke som om, at vi har tabt fire kampe i træk

Tobias Sana (th.) og Jakob Ankersen skal, hvis de altså begge er på banen fra start, bære en stor del af ansvaret for at finde hullerne i Silkeborgs defensiv. Arkivfoto: Axel Schütt

AGF-kant: - Det føles ikke som om, at vi har tabt fire kampe i træk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AGF-offensiven har ikke ligefrem leveret varen i de seneste fire kampe, hvor der ellers har været muligheder nok for at komme på tavlen. Det rokker nu ikke ved hverken Jakob Ankersens eller Tobias Sanas tro på, at der er noget godt i vente lørdag eftermiddag mod Silkeborg.

Det lyder egentlig helt forkert, men på trods af fire nederlag i træk, en hårrejsende målscore på 1-11, der jo lugter af en ineffektiv offensiv, hullet defensiv, går AGF-spillerne faktisk ind til lørdagens hjemmekamp mod Silkeborg med en ganske god fornemmelse i maveregionen.

Hør bare Jakob Ankersen:

- Det føles ikke som om, at vi har tabt fire kampe i træk. Jeg synes faktisk, at spillet har været til mere. Var vi blevet kørt over i fire kampe, havde det været noget andet, men det har ikke været tilfældet. Jo, man kan godt tage kampen i Parken ud, det var et bedre hold, vi mødte der, men ellers har vi jo været fint med og skabt rigeligt med chancer i de andre kampe. I to af kampene (Lyngby og Randers, red.) har et rødt kort været udslagsgivende, og opgøret mod FC Nordsjælland er jo heller ikke en kamp, vi skal tabe med 1-4. Vi har spillet til mere, og derfor er moralen høj, kommer det fra kantspilleren.

- Det klinger hult. Det ved jeg godt. Jeg synes bare ikke, at det har været så skidt, som nogle gerne vil gøre det til, men ja, vi har tabt kampene, og det er det, vi bliver bedømt på.

Svenske Tobias Sana har samme tilgang til tingene:

- Vi mangler at få prikket hul på bylden. Det ser aldrig godt ud, når man taber mange kampe, men det er ikke noget, der sidder i vores hoveder og blokerer. Vi har mere følelsen af, at det er små ting i kampene, der har gjort, at vi nu har tabt fire i streg. Begynder vi at sparke boldene i nettet på vores chancer, vinder vi også. Det er sådan, jeg har det, siger Sana efter fredagens træning på Ceres Park.

- Vi skal ikke have fokus på, at vi har tabt de her kampe, nej, vi skal fokusere på den næste opgave. Kan vi vinde den? Ja, det kan vi. Og det skal vi gå efter med alt, vi har. 

Få nu ro på

Det siger sig selv, at ét mål i fire kampe ikke kaster mange point af sig, ligesom det at lukke elleve ind den anden vej heller ikke er fordrende for sejrssange i omklædningsrummet efter slutfløjt.

Nu vi står her på parkeringspladsen på Fredensvang, midt i byggerodet, med to af de spillere, der netop blev hentet i sommer for at styrke det offensive udtryk, kan vi jo så spørge, hvad der skal til for at dirke det hele op mod Silkeborg.

- Jeg synes, at vi skal fortsætte ad samme spor. Jeg synes, at vi har gjort mange ting rigtigt i de seneste kampe, men i fodbold er der bare faser i løbet af en sæson, hvor du lige mangler de sidste procenter, heldet, og det er sådan en fase, vi har været igennem. Vi skaber chancer, og det er det vigtigste. Det er langt være, hvis du spiller kampe, og du som hold slet ikke skaber noget og er langt fra at få point. Vi har skabt chancer, har i perioder spillet godt, og det gør, at der faktisk er noget positivt at tage med videre, selvom vi har tabt de her fire kampe. Der er mange små bidder, vi kan bruge, og fortsætter vi ad samme vej, er jeg også overbevist om, at vi nok skal tage sejren over Silkeborg, lyder det fra Tobias Sana, der har nettet to gange for AGF.

Jakob Ankersen efterlyser mere kølighed i holdet.

- Alle kan se, at vi har ikke scoret nok. Chancerne har været der, men det hjælper selvfølgelig ikke så meget, hvis man ikke kan ramme målet. Vi har også været lidt naive. Vi er blevet for ivrige, hvis vi er kommet bagud, og har troet, at vi skulle op og redde verden. Og det har blot åbnet op for modstanderne. Vi skal lære at være mere tålmodige, mener Ankersen, der ligesom Sana står noteret for to scoringer i denne sæson.

- Vi er mange på holdet, der har rigtig fine kvaliteter fremad banen, og det gør måske, at vi nogen gange vil det lidt for meget. Men man får også lidt følelsen af, at man skal skynde sig lidt med at score, hvis folk på tribunerne begynder at buhe af os. Det skal vi kunne lukke ude. Vi skal være mere cool, siger han.

At vinde er det bedste

Begge spillere føler sig overbeviste om, at en succesoplevelse, en sejr, vil være et afgørende vendepunkt og en forløsning for holdet og cheftræner David Nielsen.

- Ja, det vil det helt sikkert forløse noget. Vi vil vende det her, og sker det, er jeg også overbevist om, at det vil give rigtig meget til holdet, for stemningen i truppen er som sagt rigtig god. Der er ingen, der hænger med mulerne, siger Ankersen.

- Vi går benhårdt efter at vinde den kamp. Vi skal tilbage på sporet og give David Nielsen den første sejr. Det er det eneste, der tæller, men vi skal have hovederne med i det, vi gør. Ellers nytter det ikke, at vi selv synes, det spiller.

Og Sana:

- Det er jo ikke en rar følelse at vågne op dagen efter at have tabt en kamp. Vi vil alle vinde og stå med samme følelse, som da vi scorede fem gange i Helsingør og vandt kampen. Det er jo en fantastisk følelse. Vil en sejr forløse alt det gode, vi selv synes, der er i holdet? Givetvis. Måske vil det hælde marginalerne i vores retning. 

Med til historien hører jo så også, at det ene mål, AGFerne har scoret i nævnte periode blev sat ind af midtstopper Pierre Kanstrup.

AGF-kant: - Det føles ikke som om, at vi har tabt fire kampe i træk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: AGF fik uafgjort mod FCN efter mareridtsstart!
Der skulle ikke gå mere end fire minutter før Andreas Skov Olsen bragte gæsterne fra Nordsjælland foran 0-1. Heldigvis for de mange AGF-fans kunne Jakob Ankersen sikre hjemmeholdet et enkelt point efter 71. minutter spillet.
Afspil video
Stage og Paulsen med sjov fortid: Han var den klart mest hotte
Vores reporter, Christine Møller, fangede Jens Stage, der fortalte en god Jakob Poulsen-anekdote. Se meget mere Jens Stage, når vi har optakt til AGF-FCM på søndag.
Afspil video
Highlights: Poulsens første brændte straffespark i Superligaen sikrede AGF point!
Jakob Poulsen havde før dagens opgør scoret på samtlige 16 straffesparks forsøg, som han har haft i Superligaen. I premiere-kampen mod AGF, fik kaptajnen dog gummiben og blevet reddet af Jovanovic.
Afspil video
Highlights: FCK spillede sig til europæisk fodbold efter sejr over AGF
FC København vandt hjemme 4-1 over AGF fredag aften og sikrede sig dermed en plads i Europa League-kvalifikationen.
Afspil video
Highlights: Backman og Pusic nedlagde Sønderjyske
AGF er klar til Europa League-playoffsfinalen mod FCK på fredag efter en samlet sejr på 4-2 mod Sønderjyske.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Velspillende Vejle overraskede og delte med Brøndby!
Der gik kun otte minutter før Allan Sousa steg op og headede bolden i Brøndbys mål på et velplaceret indlæg. Kampen bølgede frem og tilbage, men inden halvlegen dukkede Kamil Wilczek op i feltet og scorede til 1-1, som også blev kampens resultat.
Afspil video
Highlights: AGF fik uafgjort mod FCN efter mareridtsstart!
Der skulle ikke gå mere end fire minutter før Andreas Skov Olsen bragte gæsterne fra Nordsjælland foran 0-1. Heldigvis for de mange AGF-fans kunne Jakob Ankersen sikre hjemmeholdet et enkelt point efter 71. minutter spillet.
Afspil video
Janus Drachmann om OB-debut: Det var OK, og det bliver kun bedre herfra!
Vi fangede Janus Drachmann efter sin første debut for OB mod sin tidligere klub.
Afspil video
Highlights: Dramatisk opgør mellem OB og SønderjyskE endte 2-2!
Den blot 17-årige Mathias Jørgensen blev igen en vigtig indskiftning for OB, da han reducerede til 1-2, som var starten på et flot comeback af hjemmeholdet.
Afspil video
Highlights: Randers-koks i de døende minutter sikrede Horsens point!
Gæsterne fra Randers kom flot fra start, da den nye norske debutant Benjamin Stokke bragede bolden ind til 0-1. Horsens pressede på med farlige dødbolde, og kunne senere udligne på straffe og sikre sig et enkelt point på hjemmebane.