AGF-kant: - Det føles ikke som om, at vi har tabt fire kampe i træk

Tobias Sana (th.) og Jakob Ankersen skal, hvis de altså begge er på banen fra start, bære en stor del af ansvaret for at finde hullerne i Silkeborgs defensiv. Arkivfoto: Axel Schütt

AGF-kant: - Det føles ikke som om, at vi har tabt fire kampe i træk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AGF-offensiven har ikke ligefrem leveret varen i de seneste fire kampe, hvor der ellers har været muligheder nok for at komme på tavlen. Det rokker nu ikke ved hverken Jakob Ankersens eller Tobias Sanas tro på, at der er noget godt i vente lørdag eftermiddag mod Silkeborg.

Det lyder egentlig helt forkert, men på trods af fire nederlag i træk, en hårrejsende målscore på 1-11, der jo lugter af en ineffektiv offensiv, hullet defensiv, går AGF-spillerne faktisk ind til lørdagens hjemmekamp mod Silkeborg med en ganske god fornemmelse i maveregionen.

Hør bare Jakob Ankersen:

- Det føles ikke som om, at vi har tabt fire kampe i træk. Jeg synes faktisk, at spillet har været til mere. Var vi blevet kørt over i fire kampe, havde det været noget andet, men det har ikke været tilfældet. Jo, man kan godt tage kampen i Parken ud, det var et bedre hold, vi mødte der, men ellers har vi jo været fint med og skabt rigeligt med chancer i de andre kampe. I to af kampene (Lyngby og Randers, red.) har et rødt kort været udslagsgivende, og opgøret mod FC Nordsjælland er jo heller ikke en kamp, vi skal tabe med 1-4. Vi har spillet til mere, og derfor er moralen høj, kommer det fra kantspilleren.

- Det klinger hult. Det ved jeg godt. Jeg synes bare ikke, at det har været så skidt, som nogle gerne vil gøre det til, men ja, vi har tabt kampene, og det er det, vi bliver bedømt på.

Svenske Tobias Sana har samme tilgang til tingene:

- Vi mangler at få prikket hul på bylden. Det ser aldrig godt ud, når man taber mange kampe, men det er ikke noget, der sidder i vores hoveder og blokerer. Vi har mere følelsen af, at det er små ting i kampene, der har gjort, at vi nu har tabt fire i streg. Begynder vi at sparke boldene i nettet på vores chancer, vinder vi også. Det er sådan, jeg har det, siger Sana efter fredagens træning på Ceres Park.

- Vi skal ikke have fokus på, at vi har tabt de her kampe, nej, vi skal fokusere på den næste opgave. Kan vi vinde den? Ja, det kan vi. Og det skal vi gå efter med alt, vi har. 

Få nu ro på

Det siger sig selv, at ét mål i fire kampe ikke kaster mange point af sig, ligesom det at lukke elleve ind den anden vej heller ikke er fordrende for sejrssange i omklædningsrummet efter slutfløjt.

Nu vi står her på parkeringspladsen på Fredensvang, midt i byggerodet, med to af de spillere, der netop blev hentet i sommer for at styrke det offensive udtryk, kan vi jo så spørge, hvad der skal til for at dirke det hele op mod Silkeborg.

- Jeg synes, at vi skal fortsætte ad samme spor. Jeg synes, at vi har gjort mange ting rigtigt i de seneste kampe, men i fodbold er der bare faser i løbet af en sæson, hvor du lige mangler de sidste procenter, heldet, og det er sådan en fase, vi har været igennem. Vi skaber chancer, og det er det vigtigste. Det er langt være, hvis du spiller kampe, og du som hold slet ikke skaber noget og er langt fra at få point. Vi har skabt chancer, har i perioder spillet godt, og det gør, at der faktisk er noget positivt at tage med videre, selvom vi har tabt de her fire kampe. Der er mange små bidder, vi kan bruge, og fortsætter vi ad samme vej, er jeg også overbevist om, at vi nok skal tage sejren over Silkeborg, lyder det fra Tobias Sana, der har nettet to gange for AGF.

Jakob Ankersen efterlyser mere kølighed i holdet.

- Alle kan se, at vi har ikke scoret nok. Chancerne har været der, men det hjælper selvfølgelig ikke så meget, hvis man ikke kan ramme målet. Vi har også været lidt naive. Vi er blevet for ivrige, hvis vi er kommet bagud, og har troet, at vi skulle op og redde verden. Og det har blot åbnet op for modstanderne. Vi skal lære at være mere tålmodige, mener Ankersen, der ligesom Sana står noteret for to scoringer i denne sæson.

- Vi er mange på holdet, der har rigtig fine kvaliteter fremad banen, og det gør måske, at vi nogen gange vil det lidt for meget. Men man får også lidt følelsen af, at man skal skynde sig lidt med at score, hvis folk på tribunerne begynder at buhe af os. Det skal vi kunne lukke ude. Vi skal være mere cool, siger han.

At vinde er det bedste

Begge spillere føler sig overbeviste om, at en succesoplevelse, en sejr, vil være et afgørende vendepunkt og en forløsning for holdet og cheftræner David Nielsen.

- Ja, det vil det helt sikkert forløse noget. Vi vil vende det her, og sker det, er jeg også overbevist om, at det vil give rigtig meget til holdet, for stemningen i truppen er som sagt rigtig god. Der er ingen, der hænger med mulerne, siger Ankersen.

- Vi går benhårdt efter at vinde den kamp. Vi skal tilbage på sporet og give David Nielsen den første sejr. Det er det eneste, der tæller, men vi skal have hovederne med i det, vi gør. Ellers nytter det ikke, at vi selv synes, det spiller.

Og Sana:

- Det er jo ikke en rar følelse at vågne op dagen efter at have tabt en kamp. Vi vil alle vinde og stå med samme følelse, som da vi scorede fem gange i Helsingør og vandt kampen. Det er jo en fantastisk følelse. Vil en sejr forløse alt det gode, vi selv synes, der er i holdet? Givetvis. Måske vil det hælde marginalerne i vores retning. 

Med til historien hører jo så også, at det ene mål, AGFerne har scoret i nævnte periode blev sat ind af midtstopper Pierre Kanstrup.

AGF-kant: - Det føles ikke som om, at vi har tabt fire kampe i træk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Trods flot Sana-mål kæmpede OB sig tilbage og fik uafgjort
OB kom bagud med 2-0, da Jakob Ankersen og Tobias Sana scorede for AGF. OB kom dog tilbage i opgøret, da Jacob Barrett og til slut Nicklas Helenius skaffede fynboerne et point.
Afspil video
Et år med AGF og David Nielsen: Man skal kunne absorbere en masse smerte
David Nielsen har allerede rundet sit første år som AGF-træner. I Interviewet giver han et indblik i de op og nedture, der har været på det første år.
Afspil video
Ankersen: Det føles som om, at i Århus for tiden skal man brække et ben for at få straffe
Jakob Ankersen var mildest talt utilfreds med dommeren efter det uafgjorte resultat mod Ankersen?s gamle klub fra Esbjerg.
Afspil video
Kanstrup: Vi kunne have fået tre point hvis han havde set straffesparket
Pierre Kanstrup var ganske utilfreds med, at AGF ikke fik sat deres spil, som de ville, men også med dommeren, som måske skulle have tildelt dem et straffespark.
Afspil video
Highlights: AGF fik sin syvende uafgjort i sæsonen mod Esbjerg
De to overraskende hold i top 6 mødtes i dag i Esbjerg i en kamp, der på ingen måde var noget nær sindsoprivende.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Fra Robert Skovs kanon til Onuachus eminente hovedstød: Se alle målene fra denne Superliga-runde
Der har været rigtig mange flotte mål i den 12. runde af Superligaen, og vi har samlet dem alle i én målpakke. Blandt andet Tobias Sanas lækre ?chip?, endnu en Wilczek-kasse og Robert Skovs skønne langskudsdrøn.
Afspil video
Bo Henriksen bortvist: Det er så pisseringe, mand!
Bo Henriksen blev i Horsens kamp mod Esbjerg bortvist til tribunerne. Efter kampen fortæller han om sin egen oplevelse af situationen.
Afspil video
Bundærlig Solbakken i interview: Overrasker sig selv ved, at han ikke kan give slip
En meget ærlig Ståle Solbakken fortæller om sin trænerkarriere, de afkast, som er i forbindelse med et managerjob, og hvad tiden i FC København betyder for ham.
Afspil video
Marxen efter nederlaget til FCK: Vi er ikke rutinerede og kyniske nok
Erik Marxen var ærgerlig efter nedelaget til FC København, men kunne ikke svarer på, hvorfor det er så svært at præstere på udebane for Randers.
Afspil video
Morten Bruun og Esben Hansen om Solbakken: Han er nådesløs
Eksperterne skulle i studiet vælge fem adjektiver som passer på FCK-træneren Ståle Solbakken.