Aarhus AB vil kæmpe for hjemmebane i kvartfinalerne


Aarhus AB vil kæmpe for hjemmebane i kvartfinalerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De to århusianske klubber i badmintonligaen befinder sig i hver sin ende af grundspillet inden de to sidste holdkampe. Højbjerg Badminton Klub har indstillet sig på, at de skal ud og kæmpe for deres ligastatus.

Badminton: Aarhus AB kan se tilbage på efterårets kampe med tilfredshed i sindet. Syv kampe har resulteret i 14 point til tabellen og en nuværende tredjeplads i grundspillet inden de sidste to kampe, som spilles i slutningen af januar måned. Mandag aften vandt århusianerne sin femte kamp, da Værløse blev besejret 4-2, mens man onsdag måtte se sig slået 2-4 på udebane af Solrød Strand.

Nederlaget ændrer dog ikke på, at århusianerne ligner en sikker deltager i forårets afgørende kampe. Inden de sidste to runder i grundspillet har AB et forspring på seks point ned til Højbjerg Badminton Klub, der er det eneste af holdene uden for top seks, der har en matematisk mulighed for at klemme sig med i medaljekampene.

- Det har virkelig været tæt i år. Der er lige to hold, som har skilt sig ud fra de andre, men ellers er det den mest tætte liga, som jeg har oplevet i de 10-12 år, som jeg har været med som træner, siger ABs cheftræner Thomas Damgaard og fortsætter:

- Vi har været dygtige og heldige til at vinde de tætte kampe. Flere af vores kampe er endt 4-2 eller 4-3 og det vidner jo også om, at det er de små ting, der har afgjort tingene. Det er jo også først i går(onsdag), at rækken for alvor er knækket og man kan se hvilke seks hold, der slutter i toppen, siger træneren, der betegner sit holds sejr over lokalrivalerne fra Højbjerg som sæson-afgørende.

Aarhus AB møder Skovshoved ude og Skælskør-Slagelse hjemme i de to sidste kampe. Turneringen er udformet på sådan en måde, at nummer et og to i grundspillet går direkte i semifinalerne, mens nummer tre og fire får hjemmebane mod fem og seks i kvartfinalerne.

- Statistisk er vi bare bedst på hjemmebane og derfor vil vi gøre alt, hvad vi kan for at slutte i top fire. Det betyder rigtigt meget at have hjemmebane, fordi vores hal er så meget anderledes end de andre. Det er vel en af de ældste herhjemme og giver os bare en fordel. Kan vi slutte i top fire, så tror jeg, at vi har en god mulighed for at komme i en semifinale, siger Damgaard.

- Vi er svære at spille mod, fordi vi er stærke i tre kategorier. Derfor tror jeg også på, at vi godt kan få 3-3 og komme ud i et golden set mod Skælskør-Slagelse hjemme og det kan blive afgørende for en top fire placering. Det er ingen hemmelighed, hvordan vi stiller op, fordi vi stiller på samme måde hver gang, men vi er blevet så stærke, at vi er svære at spille mod, lyder det fra træneren.

Forberedt på kvalifikation

I Højbjerg har sportschef og træner Michael Kjeldsen indstillet sig på, at det formentlig ender i kvalifikationsspil. For selvom der er seks point at spille om i de to sidste grundspilskampe, så anser han det ikke som realistisk, at holdet kan presse sig med i top seks. Skulle de vinde deres to sidste kampe, så har de to klubber, som befinder sig lige foran dem i tabellen nogle fornuftige kampe på hånden.

Højbjerg Badminton Klub skal selv op mod Vendsyssel i den første holdkamp i 2019.

- Det er ikke matematisk umuligt at komme med, men realistisk set har vi været for dårligt spillende i efteråret til at komme med i top seks. Vi vil naturligvis gøre, hvad vi kan for at jagte muligheden, men vi må bare konstatere, at vi har haft to til tre holdkampe, hvor vi ikke har performet godt nok. Det er der ikke plads til, når ligaen er så tæt som den har været i år, siger Michael Kjeldsen.

Han kalder det ikke overraskende, at hans hold er endt på en syvendeplads. Ambitionen var at slutte på en placering mellem fem og syv, men håbet var naturligvis ikke at blive sorteper og ryge i kvalifikation.

- Vi må bare sige, at vi har haft et par dårlige kampe, hvor vi ikke har fået den begyndelse på opgørene, som vi gerne ville have haft, siger sportschefen og tilføjer, at man så småt er ved at indstille sig på at skulle ud i et kvalifikationsspil for at bevare sin status som ligahold.

I kvalifikationen skal seks hold, fire ligahold og to 1. divisionshold, kæmpe om to pladser i næste års liga, hvor antallet af hold skrues ned til otte.

- Det bliver meget tæt og derfor også svært at sige hvor mange point, der skal til for at blive i ligaen. På grund af konkurrencen blandt de seks hold, så tror jeg, at puljen bliver vundet med 13 point og der er i alt 15 point at spille om, siger han.

Slutter Højbjerg Badminton Klub som nummer syv i grundspillet, så vil de tage tre point med sig over i kvalifikationsspillet. Det vil give dem to point mere end fire af de andre fem hold i puljen.

Aarhus AB vil kæmpe for hjemmebane i kvartfinalerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: AGF sejrede dybt inde i overtiden mod Hobro
AGF vandt årets sidste Superliga-kamp dybt inde i overtiden, da Pierre Kanstrup omsatte en dødbold til et målt.
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.
Afspil video
Highlights: FC Nordsjælland sejrede efter sent AGF-selvmål
FC Nordsjælland vandt mandag aften 1-0 hjemme mod AGF på et sent selvmål.
Afspil video
Highlights: Højers to sublime langskudsmål sikrede AGF sejren
Casper Højer Nielsen scorede to flotte mål i AGF's 2-1-sejr hjemme over Vejle.
Afspil video
Highlights: AC Horsens forlængede AGFs nederlagsstime til tre kampe trods Spelmann-genialitet
AGF er blot tre point fra bunden i Superligaen efter endnu et nederlag, og denne gang var det mod Bo Henriksens tropper fra Horsens.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Transfersnak med Solbakken: Planen har hele tiden været, at Ankersen skal sælges til sommer
Ståle Solbakken og Kasper Marker gennemgår FCK?s trup med et helt særligt transferfokus. Hvordan står det til med kontraktudløb? Hvem bliver muligvis solgt? Hvor skal FCK forstærke sig?
Afspil video
Kenneth Andersen sætter ord på sin første tid som cheftræner i FC Midtjylland: Det har været hektisk
I starten af oktober blev Kenneth Andersen udpeget som Jess Thorups afløser som FC Midtjyllands cheftræner. Andersen fortæller om, hvordan han har oplevet den første periode som værende cheftræner i en af Danmarks største klubber.
Afspil video
For Superliga-nørderne: Eksperterne sætter efterårets hold
Esben Hansen og Flemming Povlsen udpeger 11 spillere og en træner, som udgør efterårets hold i Superligaen.
Afspil video
Highlights: AGF sejrede dybt inde i overtiden mod Hobro
AGF vandt årets sidste Superliga-kamp dybt inde i overtiden, da Pierre Kanstrup omsatte en dødbold til et målt.
Afspil video
Marc Dal Hende om sin mentale udvikling: Vi sparkede hindanden fuldstændig ned til træning
Marc Dal Hende har fået meget hjælp af den mentale træner Kim Boye. I indslaget snakker de om Dal Hendes udvikling.