Aarhus United-talent: Jeg havde slet ikke regnet med, at jeg skulle være i starteren

Helena Elver synes selv, at hendes første tid i Aarhus United-trøjen har været god. -Man bliver presset på alle parametre, siger hun. Foto: Kim Haugaard

Aarhus United-talent: Jeg havde slet ikke regnet med, at jeg skulle være i starteren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den nytilkomne Aarhus United bagspiller Helena Elver synes, at hun har fået en god start i klubben og er glad for sit skifte.

HÅNDBOLD: Helena Elver kom i sommer til Aarhus United fra 1. divisionsklubben Gudme. Hun er blevet kaldt et af de største talenter i dansk ungdomshåndbold, men hun havde ikke selv regnet med, at hun var tiltænkt en så vigtig rolle på det århusianske håndboldhold som hun har fået.

- Jeg havde regnet med, at jeg skulle være en lille joker, hvis man kan kalde det det, der skulle komme ind og hjælpe hvis jeg kunne byde ind med noget. Så jeg havde slet ikke regnet med, at jeg skulle være i starteren - og det er jo slet ikke sikkert, at jeg skal være det fremadrettet, siger Helena Elver.

- For mig har det været en smule held i uheld, at Julie Pontoppidan har været ude med en hjernerystelse. Det har gjort, at der har været en plads til mig. Så har jeg fået lov til at sætte mit præg på holdet her i starten. Jeg er glad for, at Julie er på vej tilbage, og jeg håber, at vi kan arbejde sammen fremadrettet.

Hun spillede ungdomshåndbold i HIK i Hellerup og i den seneste sæson spillede hun altså for Gudme på Sydfyn. På ungdomslandsholdene har hun haft Heine Eriksen som træner siden hun spillede U17. Og netop det, at han er træner i Aarhus United, spillede en stor rolle i forhold til hendes skifte til holdet.

- Jeg ville gerne finde en klub, hvor jeg kunne få noget spilletid, for det synes jeg er vigtigt i forhold til mig som en ung spiller. Derfor synes jeg det gav rigtig god mening at skifte til en klub, hvor jeg kendte træneren, og det gør jeg jo med Heine. Jeg har vel spillet på hans ungdomslandshold i fire år nu, siger hun

- Jeg følte, at der var en tryghed i, at jeg kendte træneren, og han kendte mig, uddyber hun.

Presset på alle parametre

Det er hendes første år i landets bedste række, og hun har kunnet mærke en tydelig forskel fra 1. division.

- Man kan godt mærke, at miljøet er mere professionelt. Det kræver, at man træner lidt mere, lidt bedre og lidt mere effektivt, siger Helena Elver.

- Jeg kan virkelig mærke, at det fysiske lag, der er kommet på. Det er noget man lægger mærke til. Hvis man ikke lige har de ekstra kilo og den ekstra styrke, at stå fast med, så bliver man flyttet rundt med, uddyber hun.

Indtil videre synes hun selv, at hun har truffet det helt rigtige valg med skiftet til ligaen og Aarhus United.

- Det har været meget lærerigt og vildt sjovt at få chancen for at teste sig mod de bedste. Jeg har altid elsket at træne og at spille. Så jeg synes, det har været dejligt at komme til en klub som Aarhus, hvor man får chancen som ung spiller, siger hun.

- Man bliver hele tiden testet af på alle parametre i ligaen. Det er speed, fysik, teknik og det taktiske aspekt og alt hvad håndbold indebærer.

Helena Elver og resten af Aarhus United møder fredag aften Ringkøbing Håndbold i Green Sports Arena 19.30.

Aarhus United-talent: Jeg havde slet ikke regnet med, at jeg skulle være i starteren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Mirakuløst Mortensen-mål ødelagde Riddersholms hjemmedebut
Sønderjyske havde flere store chancer til at udligne Jens Stages tidlige føringsmål, men AGFs nye angriber skulle lukke affæren med et drømmemål.
Afspil video
Highlights: Kæmpe koks af Højbjerg grundlagde sejren for AGF i forårspremieren mod Esbjerg
AGF vandt fredag aften forårspremieren i Superligaen, da de på hjemmebane slog Esbjerg med 2-0. Tobias Sana stod for begge AGF?s scoringer, hvor den første kom efter en kæmpe foræring fra Esbjergs målmand Jeppe Højbjerg.
Afspil video
Highlights: AGF sejrede dybt inde i overtiden mod Hobro
AGF vandt årets sidste Superliga-kamp dybt inde i overtiden, da Pierre Kanstrup omsatte en dødbold til et målt.
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.
Afspil video
Highlights: FC Nordsjælland sejrede efter sent AGF-selvmål
FC Nordsjælland vandt mandag aften 1-0 hjemme mod AGF på et sent selvmål.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Tibbling om Zorniger-fyring: Jeg har intet ondt at sige om ham
Simon Tibbling sætter ord på sine tanker om fyringen af Zorniger, og hvordan Brøndby sikrer sig top 6-placeringen.
Afspil video
Mukhtar ser fremad efter Zorniger-fyring: Vi skal spille vores spil og nyde fodbolden igen
Hany Mukhtar prøver at forholde sig positivt til hele Alexander Zorniger-episoden og fokusere på den kommende Randers-kamp.
Afspil video
Direkte rødt til Randers-spiller efter voldsom forseelse: Gense episode med Vavro her
Denis Vavro modtog en hård tackling i søndags, da FC København og Randers tørnede sammen. Tacklingen endte med et direkte rødt kort til Emil Riis.
Afspil video
Retov om første træningsdag som cheftræner: ?Vi skulle have humør på efter et par hårde dage?
I dag var Martin Retovs første som midlertidig cheftræner i Brøndby, og hans primære fokus var, at få humøret op i truppen.
Afspil video
Anfører Röcker: Vi har manglet vores Brøndby-stil
Benedikt Röcker var både chokeret og rystet, da Alexander Zorniger blev fyret i mandags. Han mener, at Brøndby har manglet sin aggressive spillestil i foråret.