Aarhus United-talent: Jeg havde slet ikke regnet med, at jeg skulle være i starteren

Helena Elver synes selv, at hendes første tid i Aarhus United-trøjen har været god. -Man bliver presset på alle parametre, siger hun. Foto: Kim Haugaard

Aarhus United-talent: Jeg havde slet ikke regnet med, at jeg skulle være i starteren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den nytilkomne Aarhus United bagspiller Helena Elver synes, at hun har fået en god start i klubben og er glad for sit skifte.

HÅNDBOLD: Helena Elver kom i sommer til Aarhus United fra 1. divisionsklubben Gudme. Hun er blevet kaldt et af de største talenter i dansk ungdomshåndbold, men hun havde ikke selv regnet med, at hun var tiltænkt en så vigtig rolle på det århusianske håndboldhold som hun har fået.

- Jeg havde regnet med, at jeg skulle være en lille joker, hvis man kan kalde det det, der skulle komme ind og hjælpe hvis jeg kunne byde ind med noget. Så jeg havde slet ikke regnet med, at jeg skulle være i starteren - og det er jo slet ikke sikkert, at jeg skal være det fremadrettet, siger Helena Elver.

- For mig har det været en smule held i uheld, at Julie Pontoppidan har været ude med en hjernerystelse. Det har gjort, at der har været en plads til mig. Så har jeg fået lov til at sætte mit præg på holdet her i starten. Jeg er glad for, at Julie er på vej tilbage, og jeg håber, at vi kan arbejde sammen fremadrettet.

Hun spillede ungdomshåndbold i HIK i Hellerup og i den seneste sæson spillede hun altså for Gudme på Sydfyn. På ungdomslandsholdene har hun haft Heine Eriksen som træner siden hun spillede U17. Og netop det, at han er træner i Aarhus United, spillede en stor rolle i forhold til hendes skifte til holdet.

- Jeg ville gerne finde en klub, hvor jeg kunne få noget spilletid, for det synes jeg er vigtigt i forhold til mig som en ung spiller. Derfor synes jeg det gav rigtig god mening at skifte til en klub, hvor jeg kendte træneren, og det gør jeg jo med Heine. Jeg har vel spillet på hans ungdomslandshold i fire år nu, siger hun

- Jeg følte, at der var en tryghed i, at jeg kendte træneren, og han kendte mig, uddyber hun.

Presset på alle parametre

Det er hendes første år i landets bedste række, og hun har kunnet mærke en tydelig forskel fra 1. division.

- Man kan godt mærke, at miljøet er mere professionelt. Det kræver, at man træner lidt mere, lidt bedre og lidt mere effektivt, siger Helena Elver.

- Jeg kan virkelig mærke, at det fysiske lag, der er kommet på. Det er noget man lægger mærke til. Hvis man ikke lige har de ekstra kilo og den ekstra styrke, at stå fast med, så bliver man flyttet rundt med, uddyber hun.

Indtil videre synes hun selv, at hun har truffet det helt rigtige valg med skiftet til ligaen og Aarhus United.

- Det har været meget lærerigt og vildt sjovt at få chancen for at teste sig mod de bedste. Jeg har altid elsket at træne og at spille. Så jeg synes, det har været dejligt at komme til en klub som Aarhus, hvor man får chancen som ung spiller, siger hun.

- Man bliver hele tiden testet af på alle parametre i ligaen. Det er speed, fysik, teknik og det taktiske aspekt og alt hvad håndbold indebærer.

Helena Elver og resten af Aarhus United møder fredag aften Ringkøbing Håndbold i Green Sports Arena 19.30.

Aarhus United-talent: Jeg havde slet ikke regnet med, at jeg skulle være i starteren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Amini så rødt og Kasper Junker-kasse i 5-måls drama
AC Horsens spillede søndag mod AGF i årets Superliga. Det blev en hårdt spillet kamp som begge hold havde chancerne for at vinde. Horsens endte dog med at trække sig sejrsrigt ud af kampen, som endte 3-2.
Afspil video
Optakt til Horsens - AGF: Kasper Junker kan sagtens true AGF
AC Horsens tager i dag imod AGF, et opgør der sagtens kan blive en underholdene affære. Den tidligere AGF-angriber, Kasper Junker, har tager skiftet til Horsens og skal nu møde sin tidligere klub.
Afspil video
Bo Henriksen inden Horsens - AGF: Kasper Junker ser fremragende ud
Vi snakkede med Bo Henriksen inden opgøret mod AGF. Bo Henriksen gav en status på hvor god form deres nye angriber er i.
Afspil video
Highlights: AGF måtte dele da de tog imod Vendsyssel i en chancerig kamp
Det blev en uafgjort, da AGF tog imod Vandsyssel, i Århus. Det blev et intenst opgør, som begge mandskaber kunne have vundet.
Afspil video
Highlights: Ubesejrede AGF hentede tre point i Hobro
Kampen endte 0-2 til gæsterne, hvor Mustafa Amini og Jens Stage blev aftenens målscorere.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Brøndbys Sportsdirektør-kanditater: Her er fire bud på Troels Bechs afløser
Flemming Povlsen og Lars Jacobsen diskuterer fire bud, på en eventuel afløser af Brøndbys sportsdirektør.
Afspil video
Troels Bech om hans Brøndby-stop: Brøndby står nu et stabilt og sundt sted
Troels Bech stopper i Brøndby og han fortæller her i indslaget, hvorfor han har taget beslutningen.
Afspil video
Highlights: AaB og Vejle gik til stålet i intenst remis
Der var krig på kniven mellem AaB og Vejle i en kamp, der var præget af hårde dueller og to hold, der begge kom tæt på at stjæle sejren i slutminutterne.
Afspil video
Nikolai Laursen om sin tilbagekomst til Brøndby: Det er et skridt på vejen i min videre karriere
20-årige Nikolai Laursen er vendt tilbage til Brøndby på en lejekontrakt. Laursen ser dog kun sin tilbagekomst som et skridt på vejen mod igen at komme til udlandet.
Afspil video
Flemming Povlsen om Uffe Bech: Jeg kan ikke se, hvor der skulle være plads til ham
Uffe Bech vil gerne fortsætte længere tid i Brøndby end blot til vinter, men er det en realistisk mulighed? Flemming Povlsen og Lars Jacobsen giver deres vurdering.