Aarhus Uniteds første leveår gav underskud

Julie Pontoppidan er et godt billede på den type spillere, der skal kendetegne det unge og talentfulde mandskab i Aarhus United i den nye sæson og i de næste mange år. Foto: Ole Nielsen

Aarhus Uniteds første leveår gav underskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aarhus United fik i sit første år skabt en masse positiv opmærksomhed omkring talentmaskinen i den jyske hovedstad, men kæmper stadig for at få byens virksomheder med på vognen. Det kan ses i klubbens første regnskabsår.

HÅNDBOLD: Ambitionen var at gå i nul, men trods en imponerende indsats på og uden for banen, måtte Aarhus United notere et underskud i sit første regnskabsår som håndboldligaklub.

Et minus på 600.000 kroner lyder årets resultat.

- Vi kom sent i gang med projektet og fik ikke helt den støtte, som vi havde regnet med at få fra det gamle SK Aarhus netværk. Det er kun nye penge, vi har hentet ind. Havde vi haft lidt mere støtte fra de gamle SK Aarhus sponsorer, så havde vi formentlig været gået i nul eller hentet et positivt resultat, fortæller Aarhus Uniteds bestyrelsesformand Mads Winther.

Klubben har fra sin begyndelse haft en ambition om at holde organisation og omkostninger nede på et forholdsvis lavt niveau, ligesom der ikke er blevet kastet penge ud til højre og venstre på dyre træningslejre. Hvor andre er taget på en flyver til varmere himmelstrøg, så er Aarhus United blevet indenfor landets grænser.

- Vi har skruet på mange leder og kanter, men har hele tiden sagt, at det ikke må udsulte den sportslige del, siger Mads Winther og fortsætter:

- Jeg er en ambitiøs mand. Jeg er ikke gået ind i håndbold for at skabe et nyt cashout projekt. Det er nogle andre værdier, som Aarhus United er bygget op på. Jeg ser dog gerne, at forretningen kommer til at hænge sammen, så vi kan hæve det sportslige niveau år for år. I vores første sæson var vi syv måneder bagud i forhold til den nye sæson. Vi får et helt andet startsted til år to og jeg har en klar forventning om, at vi kan holde samme niveau som i første sæson, hvilket betyder, at vi skal ud og finde 600.000 kroner mere i den nye sæson, så vi kan gå i nul eller få et plus, siger bestyrelsesformanden.

Det bliver med et nyt ansigt i salgs organisationen. Klubbens kommercielle chef Søren Bisbo har valgt at søge nye udfordringer til august og i stedet henter bestyrelsen en sælger ind.

- Søren har sat sit klare fodaftryk i Aarhus United og har været fantastisk for udviklingen af klubben. Salgsdelen har aldrig været hans spidskompetence, hvilket han selv har været klar over. Vi har haft en længere og gensidig dialog omkring hans situation og som iværksætter forstår jeg udmærket tanken om, at hvis du ikke føler, du er i bevægelse, så er du i afvikling. Derfor har Søren været meget moden i processen og har valgt en løsning, der er bedst for ham og United. Han vil dog stadig være inde omkring vores HIP netværk og sociale medier, siger Mads Winther.

Tæring efter næring

For selvom det er endt med et minus i det første år, så kan bestyrelsesformanden mærke, at den gode indsats på håndboldbanen og de alternativer ideer uden for, har givet klubben et godt ry. De nye tanker omkring netværksgrupper og inddragelse af unge mennesker i klubbens initiativer har givet genlyd, ligesom klubbens deltagelse i Final4-stævnet også har skabt god omtale.

Virksomheder er begyndt at henvende sig direkte til klubben, fordi de har bidt mærke i de initiativer som klubben har taget.

Der er dog stadig plads til forbedringer og klubben er i fuld gang med at finde nye sponsorer og gentegne med de nuværende.

Det sportslige setup bliver dog stort set uændret i forhold til år et.

- Vi kommer til at sætte tæring efter næring. Hvis vi får en stor sponsorkontrakt ind, så kommer en del pengene til at gå på det sportslige setup. Vi har sagt farvel til tre spillere og har kun fået to nye ind. Samtidig har vi en spiller med en korsbåndskade, så vi mangler to spillere i forhold til sidste år. Vi har fået nogle rigtig fine bud på nye spillere og vil også gerne finde en højre back mere, men vi er også nødt til at tage hensyn til økonomien. Lige nu har vi 14 piger i truppen. Ganske få af dem havde den store ligaerfaring sidste år, men nu har de fået et ekstra år, har den gensidige forståelse på banen og er inde i spillet, siger Mads Winther og tilføjer, at der kun vil blive tilført nye kræfter til truppen, hvis den enkelte kan give noget mere til holdet.

Ingen togstation

Faktisk er tiltroen til den nuværende trup så stor, at organisationen bag ligaholdet allerede er i gang med at se på sammensætningen af truppen til 2019/2020. Der er rigtigt mange, som gerne vil Aarhus United, Heine Eriksen og Aarhus. Man skal dog ikke forvente, at udskiftningen bliver voldsom stor over de kommende sæsoner.

- Aarhus United skal ikke være en togstation, hvor folk står af og på som det passer dem. Vi skal have en god fast besætning, hvor der kan skiftes ud og fintunes, men jeg forventer fortsat, at mere end halvdelen af de 16 spillere, der var med i det første år stadig vil være her i år tre. Aarhus er en attraktiv by med mange studerende, og jeg tror, at vi gennem tiden vil blive kendt for at være et af de yngste hold i ligaen, men ikke det med mindst erfaring, siger Mads Winther og tilføjer, at der er spændende ting på tegnebrættet til år tre.

Indtil videre har Aarhus United fået tilgang af Helena Elver fra Gudme og to U-spillere i form af Frederikke Hedegaard og Sophia Snogdal.

Holdet spiller sin første kamp i den nye sæson mod Silkeborg/Voel i Santander Cup 22. august.

Aarhus Uniteds første leveår gav underskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Amini så rødt og Kasper Junker-kasse i 5-måls drama
AC Horsens spillede søndag mod AGF i årets Superliga. Det blev en hårdt spillet kamp som begge hold havde chancerne for at vinde. Horsens endte dog med at trække sig sejrsrigt ud af kampen, som endte 3-2.
Afspil video
Optakt til Horsens - AGF: Kasper Junker kan sagtens true AGF
AC Horsens tager i dag imod AGF, et opgør der sagtens kan blive en underholdene affære. Den tidligere AGF-angriber, Kasper Junker, har tager skiftet til Horsens og skal nu møde sin tidligere klub.
Afspil video
Bo Henriksen inden Horsens - AGF: Kasper Junker ser fremragende ud
Vi snakkede med Bo Henriksen inden opgøret mod AGF. Bo Henriksen gav en status på hvor god form deres nye angriber er i.
Afspil video
Highlights: AGF måtte dele da de tog imod Vendsyssel i en chancerig kamp
Det blev en uafgjort, da AGF tog imod Vandsyssel, i Århus. Det blev et intenst opgør, som begge mandskaber kunne have vundet.
Afspil video
Highlights: Ubesejrede AGF hentede tre point i Hobro
Kampen endte 0-2 til gæsterne, hvor Mustafa Amini og Jens Stage blev aftenens målscorere.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Troels Bech om hans Brøndby-stop: Brøndby står nu et stabilt og sundt sted
Troels Bech stopper i Brøndby og han fortæller her i indslaget, hvorfor han har taget beslutningen.
Afspil video
Highlights: AaB og Vejle gik til stålet i intenst remis
Der var krig på kniven mellem AaB og Vejle i en kamp, der var præget af hårde dueller og to hold, der begge kom tæt på at stjæle sejren i slutminutterne.
Afspil video
Flemming Povlsen om Uffe Bech: Jeg kan ikke se, hvor der skulle være plads til ham
Uffe Bech vil gerne fortsætte længere tid i Brøndby end blot til vinter, men er det en realistisk mulighed? Flemming Povlsen og Lars Jacobsen giver deres vurdering.
Afspil video
Aftale stopper til vinter: Uffe Bech håber på at kunne blive endnu længere tid i Brøndby
Brøndby har indgået en lejeaftale med Hannover 96-spilleren, Uffe Bech. Aftalen udløber til vinter, men Bech håber på, at alle parter kan blive enige, så han kan blive endnu længere tid i Brøndby.
Afspil video
Rundens mål: Alle målene fra niende runde af Superligaen
Det blev til nederlag til både FCK og Brøndby i den niende runde af Superligaen, vi blev dog forkælet med en masse mål. Vi har samlet dem alle i en lækker lille målpakke.