Aarhus Uniteds første leveår gav underskud

Julie Pontoppidan er et godt billede på den type spillere, der skal kendetegne det unge og talentfulde mandskab i Aarhus United i den nye sæson og i de næste mange år. Foto: Ole Nielsen

Aarhus Uniteds første leveår gav underskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aarhus United fik i sit første år skabt en masse positiv opmærksomhed omkring talentmaskinen i den jyske hovedstad, men kæmper stadig for at få byens virksomheder med på vognen. Det kan ses i klubbens første regnskabsår.

HÅNDBOLD: Ambitionen var at gå i nul, men trods en imponerende indsats på og uden for banen, måtte Aarhus United notere et underskud i sit første regnskabsår som håndboldligaklub.

Et minus på 600.000 kroner lyder årets resultat.

- Vi kom sent i gang med projektet og fik ikke helt den støtte, som vi havde regnet med at få fra det gamle SK Aarhus netværk. Det er kun nye penge, vi har hentet ind. Havde vi haft lidt mere støtte fra de gamle SK Aarhus sponsorer, så havde vi formentlig været gået i nul eller hentet et positivt resultat, fortæller Aarhus Uniteds bestyrelsesformand Mads Winther.

Klubben har fra sin begyndelse haft en ambition om at holde organisation og omkostninger nede på et forholdsvis lavt niveau, ligesom der ikke er blevet kastet penge ud til højre og venstre på dyre træningslejre. Hvor andre er taget på en flyver til varmere himmelstrøg, så er Aarhus United blevet indenfor landets grænser.

- Vi har skruet på mange leder og kanter, men har hele tiden sagt, at det ikke må udsulte den sportslige del, siger Mads Winther og fortsætter:

- Jeg er en ambitiøs mand. Jeg er ikke gået ind i håndbold for at skabe et nyt cashout projekt. Det er nogle andre værdier, som Aarhus United er bygget op på. Jeg ser dog gerne, at forretningen kommer til at hænge sammen, så vi kan hæve det sportslige niveau år for år. I vores første sæson var vi syv måneder bagud i forhold til den nye sæson. Vi får et helt andet startsted til år to og jeg har en klar forventning om, at vi kan holde samme niveau som i første sæson, hvilket betyder, at vi skal ud og finde 600.000 kroner mere i den nye sæson, så vi kan gå i nul eller få et plus, siger bestyrelsesformanden.

Det bliver med et nyt ansigt i salgs organisationen. Klubbens kommercielle chef Søren Bisbo har valgt at søge nye udfordringer til august og i stedet henter bestyrelsen en sælger ind.

- Søren har sat sit klare fodaftryk i Aarhus United og har været fantastisk for udviklingen af klubben. Salgsdelen har aldrig været hans spidskompetence, hvilket han selv har været klar over. Vi har haft en længere og gensidig dialog omkring hans situation og som iværksætter forstår jeg udmærket tanken om, at hvis du ikke føler, du er i bevægelse, så er du i afvikling. Derfor har Søren været meget moden i processen og har valgt en løsning, der er bedst for ham og United. Han vil dog stadig være inde omkring vores HIP netværk og sociale medier, siger Mads Winther.

Tæring efter næring

For selvom det er endt med et minus i det første år, så kan bestyrelsesformanden mærke, at den gode indsats på håndboldbanen og de alternativer ideer uden for, har givet klubben et godt ry. De nye tanker omkring netværksgrupper og inddragelse af unge mennesker i klubbens initiativer har givet genlyd, ligesom klubbens deltagelse i Final4-stævnet også har skabt god omtale.

Virksomheder er begyndt at henvende sig direkte til klubben, fordi de har bidt mærke i de initiativer som klubben har taget.

Der er dog stadig plads til forbedringer og klubben er i fuld gang med at finde nye sponsorer og gentegne med de nuværende.

Det sportslige setup bliver dog stort set uændret i forhold til år et.

- Vi kommer til at sætte tæring efter næring. Hvis vi får en stor sponsorkontrakt ind, så kommer en del pengene til at gå på det sportslige setup. Vi har sagt farvel til tre spillere og har kun fået to nye ind. Samtidig har vi en spiller med en korsbåndskade, så vi mangler to spillere i forhold til sidste år. Vi har fået nogle rigtig fine bud på nye spillere og vil også gerne finde en højre back mere, men vi er også nødt til at tage hensyn til økonomien. Lige nu har vi 14 piger i truppen. Ganske få af dem havde den store ligaerfaring sidste år, men nu har de fået et ekstra år, har den gensidige forståelse på banen og er inde i spillet, siger Mads Winther og tilføjer, at der kun vil blive tilført nye kræfter til truppen, hvis den enkelte kan give noget mere til holdet.

Ingen togstation

Faktisk er tiltroen til den nuværende trup så stor, at organisationen bag ligaholdet allerede er i gang med at se på sammensætningen af truppen til 2019/2020. Der er rigtigt mange, som gerne vil Aarhus United, Heine Eriksen og Aarhus. Man skal dog ikke forvente, at udskiftningen bliver voldsom stor over de kommende sæsoner.

- Aarhus United skal ikke være en togstation, hvor folk står af og på som det passer dem. Vi skal have en god fast besætning, hvor der kan skiftes ud og fintunes, men jeg forventer fortsat, at mere end halvdelen af de 16 spillere, der var med i det første år stadig vil være her i år tre. Aarhus er en attraktiv by med mange studerende, og jeg tror, at vi gennem tiden vil blive kendt for at være et af de yngste hold i ligaen, men ikke det med mindst erfaring, siger Mads Winther og tilføjer, at der er spændende ting på tegnebrættet til år tre.

Indtil videre har Aarhus United fået tilgang af Helena Elver fra Gudme og to U-spillere i form af Frederikke Hedegaard og Sophia Snogdal.

Holdet spiller sin første kamp i den nye sæson mod Silkeborg/Voel i Santander Cup 22. august.

Aarhus Uniteds første leveår gav underskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Mirakuløst Mortensen-mål ødelagde Riddersholms hjemmedebut
Sønderjyske havde flere store chancer til at udligne Jens Stages tidlige føringsmål, men AGFs nye angriber skulle lukke affæren med et drømmemål.
Afspil video
Highlights: Kæmpe koks af Højbjerg grundlagde sejren for AGF i forårspremieren mod Esbjerg
AGF vandt fredag aften forårspremieren i Superligaen, da de på hjemmebane slog Esbjerg med 2-0. Tobias Sana stod for begge AGF?s scoringer, hvor den første kom efter en kæmpe foræring fra Esbjergs målmand Jeppe Højbjerg.
Afspil video
Highlights: AGF sejrede dybt inde i overtiden mod Hobro
AGF vandt årets sidste Superliga-kamp dybt inde i overtiden, da Pierre Kanstrup omsatte en dødbold til et målt.
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.
Afspil video
Highlights: FC Nordsjælland sejrede efter sent AGF-selvmål
FC Nordsjælland vandt mandag aften 1-0 hjemme mod AGF på et sent selvmål.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Mukhtar ser fremad efter Zorniger-fyring: Vi skal spille vores spil og nyde fodbolden igen
Hany Mukhtar prøver at forholde sig positivt til hele Alexander Zorniger-episoden og fokusere på den kommende Randers-kamp.
Afspil video
Direkte rødt til Randers-spiller efter voldsom forseelse: Gense episode med Vavro her
Denis Vavro modtog en hård tackling i søndags, da FC København og Randers tørnede sammen. Tacklingen endte med et direkte rødt kort til Emil Riis.
Afspil video
Retov om første træningsdag som cheftræner: ?Vi skulle have humør på efter et par hårde dage?
I dag var Martin Retovs første som midlertidig cheftræner i Brøndby, og hans primære fokus var, at få humøret op i truppen.
Afspil video
Anfører Röcker: Vi har manglet vores Brøndby-stil
Benedikt Röcker var både chokeret og rystet, da Alexander Zorniger blev fyret i mandags. Han mener, at Brøndby har manglet sin aggressive spillestil i foråret.
Afspil video
Lars Jacobsen til Robert Skov om mulig landsholdsdebut: Sig nu ja!
Åge Hariede, Lars Jacobsen, Ståle Solbakken og Robert Skov selv forholder sig til spørgsmålet om, hvorvidt Robert Skov skal være en del af det danske landshold.