Amini: Vi skal være bedre end et hold som Helsingør

Arkivfoto: Henning Bagger / Scanpix

Amini: Vi skal være bedre end et hold som Helsingør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mustafa Amini har afsonet sin karantæne og er tilbage i AGF-truppen til opgøret mod Helsingør. Midtbanespilleren mener ikke, at Superligaens bundprop har en chance, hvis han og holdkammeraterne rammer deres topniveau fredag aften.

Fodbold: Mustafa Amini er tilbage på AGF-holdet efter overstået karantæne, og for den lille krølhårede australske midtbaneterrier er der kun én ting, der tæller fredag aften på Ceres Park mod bundproppen fra FC Helsingør: Tre point.

Og hvordan skal de så lige komme i hus?

- Vi skal spille med selvtillid, vi skal spille vores spil og ville det mere end vores modstander. Det er en stor kamp for os, for begge hold, og for vores vedkommende er det en stor chance for at lægge yderligere afstand til Helsingør på sidstepladsen. Det er det vigtigste lige nu. Vi skal væk fra bundstriden. Det er en "all in"-kamp, og vi vil give alt for at vinde. Det skal vi, lyder det fra Amini efter torsdagens træning på Ceres Park.

Holdet har kun vundet én kamp siden, man sidste i september slog netop Helsingør med 5-1 på udebane.

Udefra set er selvtillid ellers ikke ligefrem det, holdet strutter allermest af i øjeblikket?

- Det er ikke altid nemt at rejse sig fra et nederlag på 0-4 (mod FC Midtjylland i mandags, red.), men jeg føler, at der er vægt bag ordene. Spillerne i den her trup tror på hinanden, og derfor kommer vi også til kampen med selvtillid. Det vil vi vise alle fredag aften. Det har været en hård periode, vi har ikke vundet så meget, men det kan vi ikke bruge til noget nu. Det er Helsingør på hjemmebane. Det er en kamp, vi skal vinde. Og rammer vi det niveau, vi alle ved, vi kan ramme, er jeg heller ikke i tvivl om, at vi vinder over dem, siger han.

- Det bliver ikke en nem kamp, det er ikke det, jeg siger, for alle kampe i Superligaen er hårde. Men vi er AGF og de er Helsingør. Og der bør være forskel på de to klubber. Det skal vi vise.

Bliver det viljen fremfor det mere fodboldmæssige, der bliver vigtigst?

- Banen er ikke særlig god, så det bliver nok ikke en kamp, der bliver så køn. Det bliver en fight, en fysisk kamp, og lægger vi al vores fysik ind i duellerne, i presset, og så derfra udnytter vores fodboldmæssige kunnen, er det en kamp, vi burde kunne vinde. Jeg siger ikke, at det bliver let, men vi bør kunne slog et hold som Helsingør.

Det er den følelse, du står med?

- Ja, det er en kamp, vi skal vinde. Det ved alle i truppen. Der er ikke nogen undskyldning for, at vi ikke skulle være bedre end dem.

Det lyder bare lidt sært, når man - som I har - har tabt fem af de seneste seks kampe i ligaen, flere af dem klart?

- Jo, det kan jeg godt se, men kigger du på kampene enkeltvist, har vi mødt FC Midtjylland og FC København på udebane, og det er bare gode hold. Men resten skulle vi ikke have tabt. Vi fik et dumt rødt kort i Randers, hvor vi skulle have lukket kampen allerede ved pausen, og mod Lyngby fik vi igen smidt en mand ud, hvilket ændrede kampbilledet. FC Nordsjælland var heller ikke bedre end os. Det lyder mærkeligt, det ved jeg godt, men i min verden har vi spillet til mere end vi har fået. Resultaterne kan vi ikke gøre noget ved nu. Vi kan kun ændre på det hele ved at begynde at vinde kampe.

Så I skal på banen og angribe Helsingør fra første fløjt?

- Ja, det skal vi, men vi skal ikke bare angribe med hovedet under armen. Vi skal være smarte. Helsingør er ikke noget dårligt hold, de har tabt knebent i mange kampe, men når alt kommer til alt, hvis vi leverer 100 procent, så har de ikke en chance.

Mustafa Amini smiler. Det handler om at slutte efteråret ordentligt af. For selvtillidens skyld, men vel også for chancerne for at stikke tæerne i nærheden af top seks. Det vil kræve pointudbytte mod både Helsingør og Brøndby (næste søndag på udebane, red.)

- Jeg koncentrerer mig ikke om top seks mere. Nu handler det om de her to kampe inden vinterpausen, og vi håber, at det kan ende op i seks point. Det har vi brug for, og det vil vi give alt for at opnå.

Amini: Vi skal være bedre end et hold som Helsingør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Stage og Paulsen med sjov fortid: Han var den klart mest hotte
Vores reporter, Christine Møller, fangede Jens Stage, der fortalte en god Jakob Poulsen-anekdote. Se meget mere Jens Stage, når vi har optakt til AGF-FCM på søndag.
Afspil video
Highlights: Poulsens første brændte straffespark i Superligaen sikrede AGF point!
Jakob Poulsen havde før dagens opgør scoret på samtlige 16 straffesparks forsøg, som han har haft i Superligaen. I premiere-kampen mod AGF, fik kaptajnen dog gummiben og blevet reddet af Jovanovic.
Afspil video
Highlights: FCK spillede sig til europæisk fodbold efter sejr over AGF
FC København vandt hjemme 4-1 over AGF fredag aften og sikrede sig dermed en plads i Europa League-kvalifikationen.
Afspil video
Highlights: Backman og Pusic nedlagde Sønderjyske
AGF er klar til Europa League-playoffsfinalen mod FCK på fredag efter en samlet sejr på 4-2 mod Sønderjyske.
Afspil video
Highlights: AGF smed 2-0 føring over styr på hjemmebanen
Martin Pusic var brandvarm med to mål, men det skulle vise sig, at det ikke var nok for AGF, der gik helt ned med flaget det sidste kvarter mod Sønderjyske.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: To målmandskoks i AaB-sejr over FCM
AaB fik fredag aften en sen 2-1-sejr over FC Midtjylland i et opgør, der bød på to store målmandskoks.
Afspil video
Stage og Paulsen med sjov fortid: Han var den klart mest hotte
Vores reporter, Christine Møller, fangede Jens Stage, der fortalte en god Jakob Poulsen-anekdote. Se meget mere Jens Stage, når vi har optakt til AGF-FCM på søndag.
Afspil video
Ståle slår fast: Lige nu er flere foran Kvist
Ståle Solbakken diskuterer William Kvists situation på FCK-holdet.
Afspil video
Drachmann klar til nyt kapitel: OB har gang i et spændende projekt
OB har købt den tidligere FC Midtjylland-spiller, Janus Drachmann, der særligt skal bidrage med rutine, vildskab og ærgerrighed.
Afspil video
Fra fattigdom til FCM-profil: Sanneh fortæller om sit gamle liv i Gambia
Vi tog med den stærke forsvarsspiller, Bubacarr Sanneh, til Gambia, da Sanneh besøgte sin familie.