Amini: Vi skal være bedre end et hold som Helsingør

Arkivfoto: Henning Bagger / Scanpix

Amini: Vi skal være bedre end et hold som Helsingør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mustafa Amini har afsonet sin karantæne og er tilbage i AGF-truppen til opgøret mod Helsingør. Midtbanespilleren mener ikke, at Superligaens bundprop har en chance, hvis han og holdkammeraterne rammer deres topniveau fredag aften.

Fodbold: Mustafa Amini er tilbage på AGF-holdet efter overstået karantæne, og for den lille krølhårede australske midtbaneterrier er der kun én ting, der tæller fredag aften på Ceres Park mod bundproppen fra FC Helsingør: Tre point.

Og hvordan skal de så lige komme i hus?

- Vi skal spille med selvtillid, vi skal spille vores spil og ville det mere end vores modstander. Det er en stor kamp for os, for begge hold, og for vores vedkommende er det en stor chance for at lægge yderligere afstand til Helsingør på sidstepladsen. Det er det vigtigste lige nu. Vi skal væk fra bundstriden. Det er en "all in"-kamp, og vi vil give alt for at vinde. Det skal vi, lyder det fra Amini efter torsdagens træning på Ceres Park.

Holdet har kun vundet én kamp siden, man sidste i september slog netop Helsingør med 5-1 på udebane.

Udefra set er selvtillid ellers ikke ligefrem det, holdet strutter allermest af i øjeblikket?

- Det er ikke altid nemt at rejse sig fra et nederlag på 0-4 (mod FC Midtjylland i mandags, red.), men jeg føler, at der er vægt bag ordene. Spillerne i den her trup tror på hinanden, og derfor kommer vi også til kampen med selvtillid. Det vil vi vise alle fredag aften. Det har været en hård periode, vi har ikke vundet så meget, men det kan vi ikke bruge til noget nu. Det er Helsingør på hjemmebane. Det er en kamp, vi skal vinde. Og rammer vi det niveau, vi alle ved, vi kan ramme, er jeg heller ikke i tvivl om, at vi vinder over dem, siger han.

- Det bliver ikke en nem kamp, det er ikke det, jeg siger, for alle kampe i Superligaen er hårde. Men vi er AGF og de er Helsingør. Og der bør være forskel på de to klubber. Det skal vi vise.

Bliver det viljen fremfor det mere fodboldmæssige, der bliver vigtigst?

- Banen er ikke særlig god, så det bliver nok ikke en kamp, der bliver så køn. Det bliver en fight, en fysisk kamp, og lægger vi al vores fysik ind i duellerne, i presset, og så derfra udnytter vores fodboldmæssige kunnen, er det en kamp, vi burde kunne vinde. Jeg siger ikke, at det bliver let, men vi bør kunne slog et hold som Helsingør.

Det er den følelse, du står med?

- Ja, det er en kamp, vi skal vinde. Det ved alle i truppen. Der er ikke nogen undskyldning for, at vi ikke skulle være bedre end dem.

Det lyder bare lidt sært, når man - som I har - har tabt fem af de seneste seks kampe i ligaen, flere af dem klart?

- Jo, det kan jeg godt se, men kigger du på kampene enkeltvist, har vi mødt FC Midtjylland og FC København på udebane, og det er bare gode hold. Men resten skulle vi ikke have tabt. Vi fik et dumt rødt kort i Randers, hvor vi skulle have lukket kampen allerede ved pausen, og mod Lyngby fik vi igen smidt en mand ud, hvilket ændrede kampbilledet. FC Nordsjælland var heller ikke bedre end os. Det lyder mærkeligt, det ved jeg godt, men i min verden har vi spillet til mere end vi har fået. Resultaterne kan vi ikke gøre noget ved nu. Vi kan kun ændre på det hele ved at begynde at vinde kampe.

Så I skal på banen og angribe Helsingør fra første fløjt?

- Ja, det skal vi, men vi skal ikke bare angribe med hovedet under armen. Vi skal være smarte. Helsingør er ikke noget dårligt hold, de har tabt knebent i mange kampe, men når alt kommer til alt, hvis vi leverer 100 procent, så har de ikke en chance.

Mustafa Amini smiler. Det handler om at slutte efteråret ordentligt af. For selvtillidens skyld, men vel også for chancerne for at stikke tæerne i nærheden af top seks. Det vil kræve pointudbytte mod både Helsingør og Brøndby (næste søndag på udebane, red.)

- Jeg koncentrerer mig ikke om top seks mere. Nu handler det om de her to kampe inden vinterpausen, og vi håber, at det kan ende op i seks point. Det har vi brug for, og det vil vi give alt for at opnå.

Amini: Vi skal være bedre end et hold som Helsingør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Youssef Toutouh om tiden uden fodbold: Det har været rigtig hårdt
Youssef Toutouh fortæller om tiden efter FC København, og hvad familien og fodbolden betyder for den 26-årige AGF-spiller.
Afspil video
Highlights: Stort drama til det sidste i Aarhus, hvor AGF og AaB spillede 2-2
AGF og AaB spillede søndag aften uafgjort i en kamp, der havde det hele. AGF havde muligheden for at lukke kampen, men det lykkedes ikke. I stedet fik AaB udlignet til 2-2, hvilket blev kampens resultat.
Afspil video
I skoven med Fonoudi & Toutouh: Jeg føler mig ikke tryg her, bro
Kian Fonoudi har været en tur i Aarhus og snakket med den nye AGF-signing, Youssef Toutouh, som i den grad ikke føler sig på hjemmebane i den jyske natur.
Afspil video
Highlights: Trods flot Sana-mål kæmpede OB sig tilbage og fik uafgjort
OB kom bagud med 2-0, da Jakob Ankersen og Tobias Sana scorede for AGF. OB kom dog tilbage i opgøret, da Jacob Barrett og til slut Nicklas Helenius skaffede fynboerne et point.
Afspil video
Et år med AGF og David Nielsen: Man skal kunne absorbere en masse smerte
David Nielsen har allerede rundet sit første år som AGF-træner. I Interviewet giver han et indblik i de op og nedture, der har været på det første år.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Youssef Toutouh om tiden uden fodbold: Det har været rigtig hårdt
Youssef Toutouh fortæller om tiden efter FC København, og hvad familien og fodbolden betyder for den 26-årige AGF-spiller.
Afspil video
Fra FCM-dominans til FCK-comeback: Se alle Superliga-rundens 20 mål
I 13. spillerunde i Superligaen blev der scoret 20 mål. Se dem alle i videoen her.
Afspil video
Vejle-legende: Klubben har en unik historik
Vejle-legende og kamprekordholder, Gert Eg, fortæller her om Vejles tilbagekomst til Superligaen.
Afspil video
Highlights: Dominerende, men ineffektive Brøndby måtte nøjes med uafgjort på hjemmebane mod OB
Den unge OB-keeper, Oliver Christensen, holdte OB inde i kampen på Brøndby Stadion, så OB kunne tage et enkelt Superliga-point med til det fynske.
Afspil video
Robert Skov om sine giftige afslutninger: Skarphed, tempo og puls er afgørende
Robert Skov er blevet en af Superligaens bedste afsluttere. I klippet fortæller han hvordan han hvordan han udvikler sin teknik på træningsbanen.